Hoseth om Molde-exiten: – Det har vært noen tøffe netter

Molde-veteranen Magne Hoseth overrasker og går til eliteserierivalen Stabæk. 33-åringen er glad for å få muligheten i Bærum, men forteller at det er forferdelig tungt å dra fra sønnen og klubben han elsker.

Magne Hoseth

Magne Hoseth har spilt sin siste kamp for Molde. Han skal nå spille for Stabæk ut sesongen.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Bob Bradley

Stabæk-trener Bob Bradley har forsterket stallen med Magne Hoseth.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

– Det er tøft å forlate Molde. Jeg forlater familien min. Jeg har vokst opp med Molde Fotballklubb siden jeg var 16 år og der er der jeg har blitt voksen. Det er vemodig å bryte opp livet sitt, men det var på tide – jeg trengte noe nytt.

NRK.no møter Magne Hoseth på et hotell i Sandvika. 33-åringen har akkurat signert en avtale med Stabæk ut sesongen og skal nå hjelpe de blå med å beholde eliteserieplassen.

– For første gang har jeg tenkt på meg selv og ikke Molde Fotballklubb. Jeg har lyst til å spille mye fotball og hvis jeg presterer, får jeg lov til å gjøre det i Stabæk, sier Hoseth og legger til:

– Men det har vært tøffe netter ...

Permanent avtale

Han har vært en av Moldes største profiler i flere år, men har denne sesongen slitt med å få spilletid under Tor Ole Skullerud. 33-åringen synes det er spesielt tøft å flytte fra sønnen sin på to år.

– Det er forferdelig tungt å reise fra han, men dette er yrket mitt og jeg må gå dit det er mulighet for meg å bli en bedre fotballspiller, sier han.

Overgangen slo ned som en liten bombe i Fotball-Norge onsdag. Hoseth forteller at han ble overtalt av Stabæk-spiller Jon Inge Høiland til å fortsette karrieren på Nadderud, men samtalene med Stabæk-ledelsen holdt han for seg selv.

– Jeg holdt det hemmelig for Molde-spillerne frem til lunsjen i går. Jeg fortalte det til noen spillere da. Jeg har omtrent ikke pratet om det med min egen familie, sier han.

– Jeg har snakket en del med moren til sønnen min, som kjenner meg veldig godt, og hun sa at jeg hadde vært veldig vanskelig å ha med å gjøre hvis jeg ikke hadde fått spille på et halvt år. Hun ga klarsignal og det var viktig for meg, legger han til.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

Begynner treninga med det nye laget allerede i morgen. Patrick Rowlands. Foto: Vegard B. Lien. Redigering: Helle Westrum

SE VIDEO: Magne Hoseth forteller hvorfor han har signert for Stabæk.

Respekterte Skulleruds valg

Midtbaneeleganten, som også har spilt for FC København og Vålerenga, mener det ikke er noe vondt blod mellom han og Molde-trener Tor Ole Skullerud.

– Det har ikke vært så veldig mye dialog mellom oss. Han har prioritert andre spillere og det har jeg respektert. Det er «no hard feelings» mellom oss, sier han.

Stabæk mistet nylig Enoch Adu til Malmö og trengte sårt en rutinert spiller sentralt på midtbanen. Magne Hoseth er helt sikker på at han har mye å tilføre det svært unge Stabæk-laget.

– Jeg er ikke ferdig som fotballspiller og jeg kjenner at kroppen min reagerer godt på de kampene jeg har spilt. Jeg håper at jeg – med min rutine og klokskap – skal få frem det beste i hver enkelt spiller rundt meg, sier han.

Etter en god serieåpning har Stabæk fått det vesentlig tøffere de siste kampene og ligger nå på en 11. plass på tabellen. Tirsdag kjempet de blå heroisk mot Vålerenga, men tapte til slutt 3–2 på Ullevaal. Hoseth tror likevel ikke Bob Bradleys menn rykker ned.

– Stabæk har så mye potensial. De trenger bare litt «push» her og der for at dette skal bli en veldig bra klubb igjen. Det er det jeg håper at jeg skal bidra med, sier han.

Fotball

Oppsummert

11.00: Uttak av nødlandslaget, som spiller borte mot Østerrike onsdag kveld.

På pressekonferansen: Leif Gunnar Smerud, Pål Bjerketvedt, Lise Klaveness og Gro Tvedt.

 • LSK Kvinner får karanteneunntak

  Helsedepartementet bekreftar at LSK Kvinner slepp innreisekarantene etter meisterligakamp i Kviterussland. Kampen mot Minsk skal skje 9. eller 10. desember. Berre nokre få dagar seinare skal laget møte Vålerenga i cupfinalen på Ullevaal 13. desember.

  Thea Kyvåg
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • To norske nominerte til Fifa-pris

  Barcelona-proffen Caroline Graham Hansen er ein av 11 spelarar som kan bli kåra til årets spelar av Det internasjonale fotballforbundet. LSK-trenar Hege Riise har også blitt nominert, saman med sju andre høgprofilerte trenarar.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal
 • Nytt koronatilfelle i Jerv

  Fotballklubben Jerv har fått en ny spiller smittet av korona. Laget er allerede i karantene, og det får ingen nye følger for serieoppsettet.

  Fra før er klubbens kamper mot Åsane og Grorud utsatt på grunn av koronasmitte. Jerv opplyser på sine nettsider om den nye positive koronatesten.

  1. divisjon fotball 2020: Tromsø - Jerv (1-0)
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Gullballen til Zlatan for 12. gong

  Zlatan Ibrahimovic (39) har fått den svenske Gullballen for 12. gong. Chelsea-spelaren Magdalena Eriksson fekk Diamantballen for aller første gong under ein seremoni i kveld.

  Zlatan, som no spelar for AC Milan, har ikkje fått denne utmerkinga sidan 2016, året då han gav seg på landslaget.

  Eriksson (27) er kaptein på Chelsea, som tok ligagull i England i år. Ho har også 60 landskampar bak seg.

  Prisane er det Aftonbladet og det svenske fotballforbundet som står bak.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Ciro De Luca / Reuters