NRK Meny
Normal

Lyn slått konkurs

Fotballklubben Lyn har slått seg selv konkurs. Laget greier ikke å fullføre sesongen.

Rolf Magne Walstad

Se intervju med daglig leder Rolf-Magne Walstad.

1.-divisjonsklubben FK Lyn har slått seg selv konkurs. Det melder de på sin hjemmeside.

Både spillere og ansatte i Lyn fristilles fra sine kontrakter. Lyns beste lag kommer nå til å spille i 6. divisjon, hvor klubben i dag allerede har et lag, opplyser klubben til NRK.

Les: Knust Bjelke lover å støtte Lyn

Trengte seks millioner før helgen

Før helgen meldte klubben at de trengte seks millioner på seks dager om de skulle overleve.

- Dersom finansieringen ikke kommer på plass i løpet av svært kort tid, er styret i FK Lyn nødt til å begjære oppbud (konkurs), var beskjeden på klubbens hjemmeside før helgen.

Les: Lyn må skaffe seks mill på seks dager

- En trist dag

Og klokka halv seks onsdag ettermiddag ble det kjent at kravene ble for tøffe.

- Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager; I dag er det definitivt, melder klubben på hjemmesiden.

Nær løsning

Daglig leder Rolf-Magne Walstad forteller at man var nære en løsning. Ifølge Walstad stod det om mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

- Jeg føler selv vi var relativt nærme en løsning, men på samme tid er vi et stykke unna. Det var ikke fryktelig mange penger det stod om, men samtidig var avstanden for stor til at vi kunne føle oss trygge på at vi ikke måtte be om mer penger i løpet av høsten, sier Rolf-Magne Walstad, daglig leder i den konkursrammede klubben, til NRK.

- Er dette et resultat av høye lønninger for to-tre-fire år siden?

- Det er et resultat av blant annet det. Men vi er også der vi er nå fordi vi ikke nådde opp til det sponsorbudsjettet vi hadde for i år, sier Walstad.

Føles tungt

Det ble en tung dag for mange i Lyn.

- Lyn er en klubb som betyr utrolig mye for mange, ikke bare i bydelen her men også utover det. Derfor er det utrolig bittert og utrolig trist når vi er så nære, fortsetter Walstad.

Bastionen: - Vi vil reise oss

Lyns supporterklubb Bastionen melder om sin skuffelse på hjemmesiden.

- Bastionen mottar med største skuffelse beskjeden om at Lyn i dag har levert oppbudsbegjæring til skifteretten, skriver supporterklubben.

Supporterklubben mener likevel dette ikke er slutten for Lyn.

- Men vi kan forsikre dere om at dette ikke er slutten. Lyn vil atter reise seg, og Bastionen vil være en uvurderlig ressurs i denne prosessen. Nå må vi samle alle krefter. FK Lyn Oslo gikk kanskje konkurs i dag, men Lyn kommer alltid tilbake.

Mister poeng

Dermed vil Lyn ikke greie å fullføre årets sesong i førstedivisjon. Det betyr trolig at alle deres foreløpige resultater strykes.

Lyn ligger helt sist i førstedivisjon. Lagene som har tatt tre poeng mot Lyn er Bodø/Glimt, Fredrikstad, Bryne, Follo og Alta. Alle disse trepoengerne vil nå strykes.

Lyn vil dermed heller ikke greie å stille til den planlagte treningskampen mot Leeds på Bislett om en måned.

- En trist dag for norsk fotball

Fotballpresident Yngve Hallén føler med Lyn.

- Dette er svært beklagelig. Det er en trist dag for norsk fotball, og for Lyn spesielt. Det er en gammel, erverdig klubb som nå går overende, og det synes jeg selvfølgelig er trist, sier Hallén.

Emisjon i vinter

Lyn gjennomførte en emisjon i vinter som skulle bringe inn 17 millioner kroner i frisk kapital. Det endte med 11 millioner, og de er de resterende seks millionene klubben ikke hadde greid å hente inn i forrige uke.

Sponsorinntektene i klubben har falt mer enn ventet, men en del av dette tapet er hentet inn ved hjelp av kraftige kostnadskutt. Reduserte spillerlønninger har i stor grad bidratt til dette.

Likevel holdt det altså ikke for Lyn, som dermed blir den første klubben på norsk toppnivå som går konkurs.

Fotballnyheter

Videoklipp

Ingrid Hjelmseth ble tråkket på armen og ble liggende lenge på banen.
Caroline Graham Hansen. Så bommer Graham Hansen. Keeperhøyde og forholdsvis enkelt for keeper. Dette er tungt.
Ada Hegerberg var ikke fornøyd etter kampen mot Belgia