Hopp til innhold

Lyn slått konkurs

Fotballklubben Lyn har slått seg selv konkurs. Laget greier ikke å fullføre sesongen.

Rolf Magne Walstad

Se intervju med daglig leder Rolf-Magne Walstad.

1.-divisjonsklubben FK Lyn har slått seg selv konkurs. Det melder de på sin hjemmeside.

Både spillere og ansatte i Lyn fristilles fra sine kontrakter. Lyns beste lag kommer nå til å spille i 6. divisjon, hvor klubben i dag allerede har et lag, opplyser klubben til NRK.

Les: Knust Bjelke lover å støtte Lyn

Trengte seks millioner før helgen

Før helgen meldte klubben at de trengte seks millioner på seks dager om de skulle overleve.

- Dersom finansieringen ikke kommer på plass i løpet av svært kort tid, er styret i FK Lyn nødt til å begjære oppbud (konkurs), var beskjeden på klubbens hjemmeside før helgen.

Les: Lyn må skaffe seks mill på seks dager

- En trist dag

Og klokka halv seks onsdag ettermiddag ble det kjent at kravene ble for tøffe.

- Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager; I dag er det definitivt, melder klubben på hjemmesiden.

Nær løsning

Daglig leder Rolf-Magne Walstad forteller at man var nære en løsning. Ifølge Walstad stod det om mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

- Jeg føler selv vi var relativt nærme en løsning, men på samme tid er vi et stykke unna. Det var ikke fryktelig mange penger det stod om, men samtidig var avstanden for stor til at vi kunne føle oss trygge på at vi ikke måtte be om mer penger i løpet av høsten, sier Rolf-Magne Walstad, daglig leder i den konkursrammede klubben, til NRK.

- Er dette et resultat av høye lønninger for to-tre-fire år siden?

- Det er et resultat av blant annet det. Men vi er også der vi er nå fordi vi ikke nådde opp til det sponsorbudsjettet vi hadde for i år, sier Walstad.

Føles tungt

Det ble en tung dag for mange i Lyn.

- Lyn er en klubb som betyr utrolig mye for mange, ikke bare i bydelen her men også utover det. Derfor er det utrolig bittert og utrolig trist når vi er så nære, fortsetter Walstad.

Bastionen: - Vi vil reise oss

Lyns supporterklubb Bastionen melder om sin skuffelse på hjemmesiden.

- Bastionen mottar med største skuffelse beskjeden om at Lyn i dag har levert oppbudsbegjæring til skifteretten, skriver supporterklubben.

Supporterklubben mener likevel dette ikke er slutten for Lyn.

- Men vi kan forsikre dere om at dette ikke er slutten. Lyn vil atter reise seg, og Bastionen vil være en uvurderlig ressurs i denne prosessen. Nå må vi samle alle krefter. FK Lyn Oslo gikk kanskje konkurs i dag, men Lyn kommer alltid tilbake.

Mister poeng

Dermed vil Lyn ikke greie å fullføre årets sesong i førstedivisjon. Det betyr trolig at alle deres foreløpige resultater strykes.

Lyn ligger helt sist i førstedivisjon. Lagene som har tatt tre poeng mot Lyn er Bodø/Glimt, Fredrikstad, Bryne, Follo og Alta. Alle disse trepoengerne vil nå strykes.

Lyn vil dermed heller ikke greie å stille til den planlagte treningskampen mot Leeds på Bislett om en måned.

- En trist dag for norsk fotball

Fotballpresident Yngve Hallén føler med Lyn.

- Dette er svært beklagelig. Det er en trist dag for norsk fotball, og for Lyn spesielt. Det er en gammel, erverdig klubb som nå går overende, og det synes jeg selvfølgelig er trist, sier Hallén.

Emisjon i vinter

Lyn gjennomførte en emisjon i vinter som skulle bringe inn 17 millioner kroner i frisk kapital. Det endte med 11 millioner, og de er de resterende seks millionene klubben ikke hadde greid å hente inn i forrige uke.

Sponsorinntektene i klubben har falt mer enn ventet, men en del av dette tapet er hentet inn ved hjelp av kraftige kostnadskutt. Reduserte spillerlønninger har i stor grad bidratt til dette.

Likevel holdt det altså ikke for Lyn, som dermed blir den første klubben på norsk toppnivå som går konkurs.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Zafeiris klar for Slavia Praha

  Christos Zafeiris forlater Haugesund og er klar for den tsjekkiske toppklubben Slavia Praha.

  Det bekrefter klubben på sin Twitter-konto.

  Zaferis har underskrevet en kontrakt som strekker seg ut juni 2027.

  – Målet mitt er å vise folk her at jeg er en god spiller, at jeg kan spille fra start og være en viktig spiller. Og så er det lagets mål å kvalifisere seg til Champions League og å spille i de europeiske turneringer, sier Zafeiris til klubbens nettside.

  Nordmannen har fått draktnummer 10 i den tsjekkiske toppklubben.

  Zafeiris gjorde forrige sesong overgang fra Grorud til Haugesund. 19-åringen har tre kamper for Norges U21-landslag.

  (©NTB)

  Zafeiris
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB
 • Chelsea fortsetter kjøpefesten – henter 19-åring fra Lyon

  Chelsea har kjøpt høyrebacken Malo Gusto (19) fra franske Lyon. Det opplyser klubben på sitt nettsted søndag.

  19-åringen skriver på en kontrakt som vil holde ham i klubben til sommeren 2030, men han skal fortsette i Lyon ut inneværende sesong.

  Franskmannen er Graham Potters sjuende kjøp som Chelsea-manager. Klubben har brukt flere milliarder kroner på å styrke stallen siden forrige sesong, ifølge NTB.

  Malo Gusto
  Foto: BERTRAND GUAY / AFP
 • Southampton, Bristol City, Leicester og Leeds videre i FA-cupen

  Southampton, Bristol City, Leicester og Leeds er alle klare for femte runde i FA-cupen, etter å ha gått seierende ut av lørdagens oppgjør.

  Mohamed Elyounoussi spilte hele kampen for Southampton, hvor franske Romain Perraud ble matchvinner da han scoret begge Southamptons mål i 2-1-seieren hjemme over Blackpool i FA-cupen lørdag, skriver NTB.

  Bristol City vant 3-0 over West Bromwich på hjemmebane.

  Tidligere lørdag gikk også Leicester og Leeds videre i FA-cupen. De slo ut henholdsvis Walsall (1-0-seier) og Accrington Stanley (3-1).

  I London sikret Fulham omkamp mot Sunderland, som spiller i den engelske mesterskapsserien, etter å ha ligget under i store deler av kampen. Tom Cairney satte inn 1-1-målet for Premier League-klubben.

  Det blir også omkamp i oppgjørene Ipswich – Burnley (0-0), Sheffield Wednesday – Fleetwood Town (1-1), Luton Town – Grimsby Town (2-2) og Blackburn – Birmingham (2-2).

  Klokken 19.00 tar Preston North End imot Tottenham og klokken 21.00 møter Manchester United Reading.

  southampton
  Foto: TONY OBRIEN / Reuters
 • Haaland og City videre i FA cupen etter seier over Arsenal

  Manchester City er klare for femte runde i FA-cupen etter 1-0 seieren over Premier League-leder Arsenal.

  Erling Braut Haaland var med fra start for City, mens kaptein Martin Ødegaard startet på benken for de rødkledde.

  Haaland fikk seg et stygt slag i det 28. minutt. Den norske kjempen ble liggende nede, men ristet det raskt av seg.

  Arsenals Rob Holding hadde fått tydelig beskjed fra trener Arteta om å hindre Haaland. Det kunne fort straffet seg med et rødt kort etter bruk av både albue og riving.

  – Han rives ned. Da lever Holding farlig. Han skjønte at han kunne komme i trøbbel, sa Viaplay-kommentator Roar Stokke da Holding fikk gult kort.

  – Da er det ubehagelig å spille én mot én med så lite sikring, når du har et gult kort i tillegg, sa ekspertkommentator Lars Tjærnås.

  Holding ble byttet ut like etter pause i det 46. spilleminutt.

  Men Haaland fikk tøff behandling gjennom hele kampen, og han slet med å komme seg forbi hindringene.

  Har Arsenal funnet oppskriften på å stoppe jærbuen?

  Sjanse på sjanse bød seg for City i andre omgang. Og til slutt satt det etter en ping-pong-retur via stolpen fra Jack Grealish. Nathan Aké satte ballen kontrollert ned i det lengste hjørnet.

  Ødegaard ble spart helt til det 74. spilleminutt, uten at kapteinen ble sentral i spillet.

  Det var første gang Haaland og Ødegaard spilte mot hverandre, men den store norske duellen uteble.

  city
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Trippier forlenget med Newcastle

  Newcastle United har forlenget kontrakten med sin formsterke høyreback Kieran Trippier (32). Den nye avtalen gjelder til sommeren 2025.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  – Jeg er glad for å ha forlenget kontrakten her. Jeg må spesielt si takk til manageren, eierne, fansen og lagkameratene mine, sier Trippier i en pressemelding.

  32-åringen har blitt en nøkkelspiller for Eddie Howes mannskap, som for tiden ligger på 3.-plass i Premier League. Laget har tapt bare én av sine 20 seriekamper og er det beste defensive laget i den engelske toppdivisjonen med bare elleve baklengsmål så langt.

  Trippier kom til Newcastle i januar 2021 etter halvannet år i Atlético Madrid. Tidligere har han spilt for klubber som Manchester City og Tottenham. Han har også 40 kamper for det engelske landslaget.

  (©NTB)

  vc6YQ04gSEM
  Foto: Kin Cheung / AP
Sørloth
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea
FIFA World Cup Qatar 2022 - Group F - Morocco v Croatia