Lyn slått konkurs

Fotballklubben Lyn har slått seg selv konkurs. Laget greier ikke å fullføre sesongen.

Rolf Magne Walstad

Se intervju med daglig leder Rolf-Magne Walstad.

1.-divisjonsklubben FK Lyn har slått seg selv konkurs. Det melder de på sin hjemmeside.

Både spillere og ansatte i Lyn fristilles fra sine kontrakter. Lyns beste lag kommer nå til å spille i 6. divisjon, hvor klubben i dag allerede har et lag, opplyser klubben til NRK.

Les: Knust Bjelke lover å støtte Lyn

Trengte seks millioner før helgen

Før helgen meldte klubben at de trengte seks millioner på seks dager om de skulle overleve.

- Dersom finansieringen ikke kommer på plass i løpet av svært kort tid, er styret i FK Lyn nødt til å begjære oppbud (konkurs), var beskjeden på klubbens hjemmeside før helgen.

Les: Lyn må skaffe seks mill på seks dager

- En trist dag

Og klokka halv seks onsdag ettermiddag ble det kjent at kravene ble for tøffe.

- Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager; I dag er det definitivt, melder klubben på hjemmesiden.

Nær løsning

Daglig leder Rolf-Magne Walstad forteller at man var nære en løsning. Ifølge Walstad stod det om mellom 1,5 og 2 millioner kroner.

- Jeg føler selv vi var relativt nærme en løsning, men på samme tid er vi et stykke unna. Det var ikke fryktelig mange penger det stod om, men samtidig var avstanden for stor til at vi kunne føle oss trygge på at vi ikke måtte be om mer penger i løpet av høsten, sier Rolf-Magne Walstad, daglig leder i den konkursrammede klubben, til NRK.

- Er dette et resultat av høye lønninger for to-tre-fire år siden?

- Det er et resultat av blant annet det. Men vi er også der vi er nå fordi vi ikke nådde opp til det sponsorbudsjettet vi hadde for i år, sier Walstad.

Føles tungt

Det ble en tung dag for mange i Lyn.

- Lyn er en klubb som betyr utrolig mye for mange, ikke bare i bydelen her men også utover det. Derfor er det utrolig bittert og utrolig trist når vi er så nære, fortsetter Walstad.

Bastionen: - Vi vil reise oss

Lyns supporterklubb Bastionen melder om sin skuffelse på hjemmesiden.

- Bastionen mottar med største skuffelse beskjeden om at Lyn i dag har levert oppbudsbegjæring til skifteretten, skriver supporterklubben.

Supporterklubben mener likevel dette ikke er slutten for Lyn.

- Men vi kan forsikre dere om at dette ikke er slutten. Lyn vil atter reise seg, og Bastionen vil være en uvurderlig ressurs i denne prosessen. Nå må vi samle alle krefter. FK Lyn Oslo gikk kanskje konkurs i dag, men Lyn kommer alltid tilbake.

Mister poeng

Dermed vil Lyn ikke greie å fullføre årets sesong i førstedivisjon. Det betyr trolig at alle deres foreløpige resultater strykes.

Lyn ligger helt sist i førstedivisjon. Lagene som har tatt tre poeng mot Lyn er Bodø/Glimt, Fredrikstad, Bryne, Follo og Alta. Alle disse trepoengerne vil nå strykes.

Lyn vil dermed heller ikke greie å stille til den planlagte treningskampen mot Leeds på Bislett om en måned.

- En trist dag for norsk fotball

Fotballpresident Yngve Hallén føler med Lyn.

- Dette er svært beklagelig. Det er en trist dag for norsk fotball, og for Lyn spesielt. Det er en gammel, erverdig klubb som nå går overende, og det synes jeg selvfølgelig er trist, sier Hallén.

Emisjon i vinter

Lyn gjennomførte en emisjon i vinter som skulle bringe inn 17 millioner kroner i frisk kapital. Det endte med 11 millioner, og de er de resterende seks millionene klubben ikke hadde greid å hente inn i forrige uke.

Sponsorinntektene i klubben har falt mer enn ventet, men en del av dette tapet er hentet inn ved hjelp av kraftige kostnadskutt. Reduserte spillerlønninger har i stor grad bidratt til dette.

Likevel holdt det altså ikke for Lyn, som dermed blir den første klubben på norsk toppnivå som går konkurs.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England