Knust Bjelke lover å støtte Lyn

Lyn-entusiast Finn Bjelke sørger over at laget i hans hjerte forsvinner fra 1.divisjon. - Jeg skal heie på dem om så de spiller på småmål i Frognerparken, sier han.

Finn Bjelke

- Det er mange unge som nå mister sine forbilder i Adecco-ligaen og ikke lengre har noe lag å se på søndagene, sier Lyn-entusiast Finn Bjelke.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Dette er som å få et nakkeskudd mens man ligger nede med tre brukne bein, sier han til Nrksport.no.

I ettermiddag ble det kjent at Fotballkubben Lyn er slått konkurs . Klubben maktet ikke å hente inn nok penger til å fortsette driften, og A-laget suspenderes fra 1. divisjon.

Lyns beste lag kommer nå til å spille i 6. divisjon, hvor klubben i dag allerede har et lag, opplyser klubben til NRK

- Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager; I dag er det definitivt, melder klubben på hjemmesiden.

Les også: Lyn må skaffe seks mill. på seks dager

- Ikke liv laga

Finn Bjelke

Lyn-entusiast Finn Bjelke lover å følge laget sitt videre.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Lyn-mann og NRK-programleder Finn Bjelke er blant dem som har brukt svært mye fritid og sparepenger på å forsøke å berge klubben, men til liten nytte.

- Det er tydelig at det ikke er liv laga for Lyn som klubb, og jeg tror dette vil skje med flere klubber. Vi har ingen rike onkler til å pøse inn penger.

- Hva var det som felte Lyn til slutt?

- Mange ting, men et for høyt lønnsnivå er nok en av tingene. Budsjettet er skåret inn til beinet, men sportsmarkedet er helt dødt for tiden, sier han.

Bjelke sier at det som nå har skjedd ikke er uventet, og at de ikke har noe annet valg enn å følge spillereglene i næringslivet.

Sparker til rikinger

- Hva tenker du om at Lyn ikke har hatt noen rike onkler?

- Det er mange unge som nå mister sine forbilder i Adecco-ligaen og ikke lengre har noe lag å se på søndagene. De pengesterke foreldrene til disse ungene kan jo prøve å finne ut hva de skal si til dem. Men det er kanskje en grunn til at de er rike, kommer det syrlig fra Bjelke.

Han sier at det er fullstendig uaktuelt å la klubben i stikken nå:

- Jeg skal heie på dem om så de spiller på Kringsjå eller spiller på småmål i Frognerparken, sier Bjelke.

Også i Lyns supporterklubb Bastionen er stemningen dyster.

- Vi kan forsikre dere om at dette ikke er slutten. Lyn vil atter reise seg, og Bastionen vil være en uvurderlig ressurs i denne prosessen. Nå må vi samle alle krefter. FK Lyn Oslo gikk kanskje konkurs i dag, men Lyn kommer alltid tilbake, heter det i en melding på bastionen.no.

Fotballnyheter