Knust Bjelke lover å støtte Lyn

Lyn-entusiast Finn Bjelke sørger over at laget i hans hjerte forsvinner fra 1.divisjon. - Jeg skal heie på dem om så de spiller på småmål i Frognerparken, sier han.

Finn Bjelke

- Det er mange unge som nå mister sine forbilder i Adecco-ligaen og ikke lengre har noe lag å se på søndagene, sier Lyn-entusiast Finn Bjelke.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

- Dette er som å få et nakkeskudd mens man ligger nede med tre brukne bein, sier han til Nrksport.no.

I ettermiddag ble det kjent at Fotballkubben Lyn er slått konkurs . Klubben maktet ikke å hente inn nok penger til å fortsette driften, og A-laget suspenderes fra 1. divisjon.

Lyns beste lag kommer nå til å spille i 6. divisjon, hvor klubben i dag allerede har et lag, opplyser klubben til NRK

- Dette er en trist dag for oss i Lyn, men på tross av alle forsøk de siste måneder og ikke minst dager; I dag er det definitivt, melder klubben på hjemmesiden.

Les også: Lyn må skaffe seks mill. på seks dager

- Ikke liv laga

Finn Bjelke

Lyn-entusiast Finn Bjelke lover å følge laget sitt videre.

Foto: Eirik Sivertsen / NRK

Lyn-mann og NRK-programleder Finn Bjelke er blant dem som har brukt svært mye fritid og sparepenger på å forsøke å berge klubben, men til liten nytte.

- Det er tydelig at det ikke er liv laga for Lyn som klubb, og jeg tror dette vil skje med flere klubber. Vi har ingen rike onkler til å pøse inn penger.

- Hva var det som felte Lyn til slutt?

- Mange ting, men et for høyt lønnsnivå er nok en av tingene. Budsjettet er skåret inn til beinet, men sportsmarkedet er helt dødt for tiden, sier han.

Bjelke sier at det som nå har skjedd ikke er uventet, og at de ikke har noe annet valg enn å følge spillereglene i næringslivet.

Sparker til rikinger

- Hva tenker du om at Lyn ikke har hatt noen rike onkler?

- Det er mange unge som nå mister sine forbilder i Adecco-ligaen og ikke lengre har noe lag å se på søndagene. De pengesterke foreldrene til disse ungene kan jo prøve å finne ut hva de skal si til dem. Men det er kanskje en grunn til at de er rike, kommer det syrlig fra Bjelke.

Han sier at det er fullstendig uaktuelt å la klubben i stikken nå:

- Jeg skal heie på dem om så de spiller på Kringsjå eller spiller på småmål i Frognerparken, sier Bjelke.

Også i Lyns supporterklubb Bastionen er stemningen dyster.

- Vi kan forsikre dere om at dette ikke er slutten. Lyn vil atter reise seg, og Bastionen vil være en uvurderlig ressurs i denne prosessen. Nå må vi samle alle krefter. FK Lyn Oslo gikk kanskje konkurs i dag, men Lyn kommer alltid tilbake, heter det i en melding på bastionen.no.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Vil arrangere fotball-EM i 2025

  Norge, Sverige, Danmark og Finland går sammen om å søke om å få arrangere fotball-EM for kvinner i 2025.

  Det opplyser Danmarks fotballpresident Jesper Møller, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

  Danmark har tidligere undersøkt mulighetene for å holde mesterskapet alene, men kvinnefotballens vekst og kravet til EM-arenaene har gjort den planen urealistisk.

  EM-verten for 2025 blir trolig utpekt i desember neste år. Også Polen har meldt seg på i kampen om mesterskapet.

  Sjögren
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Polititopp kritiserer PL-klubbene

  Bare tre av klubbene i engelske Premier League har akseptert politiets invitasjon til et samarbeid for å bekjempe rasisme i sosiale medier, melder Sky Sports.

  Mark Roberts, politidirektør med ansvar for fotballfeltet i England, er skuffet over den dårlige responsen. Politiet har i alt fått positivt svar fra 49 av 92 klubber i de fire øverste ligaene.

  Rasisme mot spillere i sosiale medier er blitt et økende problem de siste årene. Det toppet seg under sommerens fotball-EM, der England-spillerne Bukayo Saka, Marcus Rashford og Jadon Sancho bommet i straffesparkkonkurransen i finalen mot Italia.

  Roberts forteller at han sendte brev til alle de 92 proffklubbene i juli. 49 av dem vil samarbeide med politiet, men bare åtte har tatt kontakt med ønske om at politiet, spillerforeningen eller andre støttespillere snakker med spillerne.

  Andorra England WCup 2022 Soccer
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Norsk Toppfotball vil innføre VAR

  Styret i Norsk Toppfotball (NTF) har sagt ja til å implementere videodømming (VAR) i norsk toppfotball fra 2023, sier Cato Haug, styreleder i NTF til BA. NTF representerer interessene til 32 klubber i Eliteserien og 1. divisjon på herresiden. Klubbene har gitt sine innspill til organisasjonen, som på et styremøte i dag altså vedtok at de er positive til VAR.

  Det er Norges fotballforbund som bestemmer om videodømming skal komme til Norge. I en e-post til BA sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF at forbundsstyret skal ta stilling til spørsmålet i månedsskiftet oktober/november.

 • Ingen nordisk søknad om fotball-EM

  Aktuelle søkere om å arrangere fotball-EM for menn i 2028 har fått frist til mars med å melde sin interesse. Planen om et nordisk EM er allerede skrinlagt.

  Det opplyser kommunikasjonssjef Jakob Høyer i Danmarks fotballforbund (DBU) til nyhetsbyrået Ritzau. Han forklarer at planen om en fellessøknad fra Norge, Danmark, Finland og Sverige ble droppet allerede for flere år siden.

  Det var i 2016 at de fire nordiske landene opplyste at de ville gå for å bli vertskap for EM i 2024 eller 2028. Senere er 2024-mesterskapet tildelt Tyskland, og heller ikke det påfølgende mesterskapet vil havne i Norden.

  Det er i hovedsak stadionbegrensninger som gjør at vi ikke vil få se et mesterskap på nordisk jord.

  jZ33--L-k1U
  Foto: Stian Lysberg Solum / Stian Lysberg Solum
 • Solskjær-elev utsatt for rasisme

  Manchester United-talentet Anthony Elanga hevder han ble utsatt for rasisme av en spiller på Italias U21-landslag i oppgjøret mellom Sverige og Italia tirsdag.

  19 år gamle Elanga, som debuterte for Ole Gunnar Solskjærs United sist sesong, er en viktig spiller for Sveriges U21-landslag. Tirsdag kveld spilte han hele kampen da Sverige sikret 1-1 med et mål på overtid.

  Kampen ble svært amper etter utligningen, og Elanga fikk gult kort. Nå melder den svenske landslagsledelsen på forbundets nettsted at kantspilleren ble utsatt for rasisme.

  Solskjær
  Foto: JASON CAIRNDUFF

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England