NRK Meny
Normal

Lillestrøm tok tre enkle poeng i Sandefjord

Det var to lag som manglet noen av sine beste menn som møttes i Sandefjord, og det ble hjemmelaget som led mest.

Simen Brenne, Sandefjords Samuel Isaksen og Shane Stefanutto
Foto: Morten Rakke / Morten Rakke

Lillestrøm vant enkelt 2-0 mot et tafatt hjemmelag.

NRKSport.no fulgte kampen  

Lillestrøm styrte spillet og spilte fin fotball de første 45 minuttene. Med det resultat at de skåret to og produsert to store sjanser. Sandefjord hadde mer enn nok med å forsvare seg.

Sentrale spillere ute

Forutsetningene for denne kampen var noe spesiell for hjemmelaget. Midtbanestrategen Tommy Knarvik og spissen Adriano var begge ute med karantene, i tillegg til en lang skadeliste.

Dette resulterte i at to forsvarsspillere måtte steppe inn på midtbanen.

Lillestrøm hadde også sine utfordringer i forhold til karantener, men det er forskjell på å sette inn en landslagsspiller, enn en lokal høyreback.

Fint spill

Lillestrøm tok tak i kampen innledningsvis og viste Sandefjord hvordan man skal spille fotball. De kjørte over hjemmelaget, og etter 20 minutter satt kaptein Espen Søgård fortjent inn 1-0.

LSK rullet opp på kanten og la inn, der stod Søgård i returrommet og knallet inn ledermålet nede ved stolperoten.

Etter dette kom LSK til flere store sjanser. Bjørn Helge Riise var bare centimetre fra å øke ledelsen, men SF-keeper Bugge Pettersen fikk en fot på ballen. Nyinnkjøpte Marius Johnsens forsøk ble bare så vidt blokkert av en forsvarsben.

Etter en halvtime klarte derimot ikke hjemmelaget å sto i mot presset lenger, og Simen Brenne trillet inn 2-0 målet i det samme hjørnet som Søgård.

Nå var kampen i realiteten avgjort. Sandefjord hadde ingenting å bidra med offensivt.

Tam omgang

Det virket som om begge hadde tatt en tidlig sommerferie i 2. omgang. Det skjedde lite eller ingenting foran målene, og Lillestrøm hadde kontroll selv om det var hjemmelaget som hadde ballen mest.

Et lyspunkt

Sandefjord har mye å jobbe med i sommerpausen, for i denne kampen luktet det 1. divisjon av laget fra Vestfold. Det var i realiteten bare ett lyspunkt i denne kampen for Sandefjord sin del.

Innbytter og debutant Albert Kryeziu viste at det bor mye i spissen. Han var i grunnen den eneste som truet LSKs forsvar i 2. omgang, og var nære å skåre sitt første mål for Sandefjord.

Utenom unggutten var Sandefjord en skygge av at fotballag, og Lillestrøm brukte ikke mer krefter enn de måtte i denne kampen.

Med det resultat at 2. omgangen ble et eneste langt gjesp, og det ble en tam avslutning på den siste Eliteseriekampen på Storstadion.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.