Hopp til innhold

Kritikk mot Brasils VM-planlegging

Brasils president Luiz Inacio Lula da Silva går hardt ut mot kritikerne av Brasils forberedelser foran VM i 2014.

Luiz Inacio Lula da Silva

Luiz Inacio Lula da Silva er alt annet enn fornøyd med kritikken som rettes mot Brasils VM-forberedelser.

Foto: ANTONIO SCORZA / Afp

Tirsdag ble det presentert en rapport som konkluderte med alvorlige forsinkelser i Brasils forbederedelser til nasjonens første VM siden 1950.

I rapporten påpekes det at arbeidet med arenaer, veier, byutvilking, samt hoteller og transport er "imponerende forsinket", skriver avisen Estado de Sao Paulo.

- Tror de vi er idioter?

Bekymringen deles av FIFA som i de siste månedene har klaget over manglende progresjon hos de brasilianske arrangørene.

Dette får Brasils president til å tenne på alle pluggene.

- VM i Sør-Afrika er nettopp avsluttet og de har allerede begynt å spørre: Hvor er flyplassene, toglinjene og arenanen? Det virker som de tror vi er noen idioter som hverken kan jobbe eller prioritere, sier han ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Luiz Inacio Lula da Silva og Sepp Blatter

Lule da Silva (i midten) med FIFA-president Sepp Blatter (tv) og leder for organisasjons komiteen for VM i 2014, Ricardo Teixeira. Her blir logoen for VM i Brasil avduket.

Foto: Themba Hadabe / Ap

Likevel grunn til bekymring?

Tildeling av fotball-VM i 2014, og sommer-OL til Rio de Janeiro i 2016, blir sett på som en annerkjennelse av Brasils økonomiske oppsving under president Lula.

Men ikke alt går som det skal. Kun ved tre av tolv VM-arenaer var arbeidet i gang ved fristen FIFA hadde satt 3. mai. Samtidig går arbeidet ved flyplassene, som er essensielt for å frakte tilskuere rundt i det enorme landet, veldig sakte.

Mandag advarte generalsekræter i FIFA, Jerome Valcke, Brasil om at de sto ovenfor de samme probleme som Sør-Afrika slet med før sitt mesterskap. Forberedelsene ligger langt bak skjema mener Valcke.

Brasil arrangerte fotball-VM i 1950 og vil i 2014 være den første sør-amerikanske arrangør siden Argentina i 1978.

Fotball