NRK Meny
Normal

Tung blåmandag for AaFK: – Molde-tapet sitter i hos de fleste

AaFK slikker sine sår etter søndagens 5-0-fadese mot Molde. Nå er det full kamp mot nedrykk, og spillerne forsikrer om at Jönsson fortsatt har tillit i spillergruppen.

Knallhard blåmandag for AaFK

Øsende regn og mørke skyer hang over Color Line Stadion på mandagens restitusjonsøkt.

Hvis du leter etter ordet «blåmandag» i den neste utgaven av ordboka, er det gode sjanser for at du finner bilder fra mandagens AaFK-trening.

Øsende regn og mørke skyer hang over Color Line Stadion på mandagens restitusjonsøkt, og spillerne la ikke skjul på at det svei å tape hele 5–0 mot fylkesrival Molde.

– Det er klart at vi er skuffet over vår egen prestasjon. Vi spilte ingen god kamp, og Molde fikk slippe lett gjennom forsvaret vårt. Tapet sitter i hos de fleste, sier midtstopper Daniel Arnefjord.

– Mangler selvtillit

AaFK trening

Lett restitusjonstrening for AaFK-mannskapet mandag formiddag.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Foruten Hamed-Allah, Edvard Skagestad og Andreas Nordvik er laget bortimot det samme som tok 4. plass i fjorårets eliteserie.

Likevel har tangotrøyene gjort en begredelig sesong, som mange frykter skal ende med nedrykk.

– Hvor trykker skoen? Spillerne ser ut til å mangle selvtillit.

– Ja, vi har slitt store deler av sesongen, og bortsett fra et par gode kamper så har vi ikke fått det til. Det har nok mye med selvtillit å gjøre, sier Arnefjord.

Også hovedtrener Jan Jönsson vedgår at spillerne ikke har den samme troen på seg selv som i fjor.

– Ja, i går merket vi det med en gang Molde gikk opp i 1-0-ledelse. Vi klarte ikke å komme tilbake, og så fikk vi et skrekkvarter der de gikk opp i 3-0, og da ble det stygt.

(Saken fortsetter under bildet)

AaFK trening

Forventet medaljestrid og toppkamp ble byttet ut med bunnstrid og kamp om overlevelse for AaFK-mannskapet denne sesongen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Kamp mot nedrykk

Dermed handler resten av 2014-sesongen om å unngå nedrykk for de oransje. Med 21 poeng ligger AaFK på 13. plass, kun to poeng over formsterke Brann på direkte nedrykksplass.

– Hvilke grep tar dere nå for å berge plassen?

– Vi må først og fremst samle styrkene og være klare og tydelige for å få en best mulig inngang til Strømsgodset-kampen på lørdag. Det er mulig at Molde rett og slett bare var for sterk motstand, sier Jönsson, og minner om at det bare er en uke siden laget slo Haugesund 3–0 på overbevisende måte, sier Jönsson.

Også Arnefjord er klar på at laget skal løfte seg for å sikre fornyet kontrakt i eliteserien.

Før sesongslutt skal de i ilden mot både Sogndal, Stabæk og Sandnes Ulf – tre lag og ni poeng som normalt bør være innen rekkevidde.

Er Jönsson riktig mann?

AaFK - Jan Jönsson

– Vi må først og fremst samle styrkene og være klare og tydelige for å få en best mulig inngang til Strømsgodset-kampen på lørdag, svarer Jan Jönsson på hvilke grep de skal gjøre for å snu trenden.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Aalesund har fått mye kritikk for å være tafatte og nå sist – uten selvtillit.

Selv om poengfangsten har vært mager, understreker Arnefjord at Jönsson fortsatt har tillit i spillergruppen.

– Ja, absolutt. Vi er utrolig motiverte og ser alvoret i situasjonen. Vi vet vi kan rykke ned, men er trygge på å sikre plassen hvis vi klarer å prestere slik vi ønsker, sier midtstopperen.

Når NRK spør Jönsson direkte om han føler at han fortsatt er rett mann til å trene AaFK, svarer han selvsikkert.

– Jada, hele teamet jobber hardt med å sikre at spillerne er motiverte, og det er ingenting som tyder på noe annet enn at motivasjonen er sterk. Tilstandene kan virke blytunge, men det er mitt ansvar at vi kommer sterkt ut, slik vi kommer til å gjøre i lørdagens kamp, sier han.

Fotballnyheter