NRK Meny
Normal

Kjøpte Liverpool katta i sekken?

Liverpool betalte 185 millioner kroner for Stewart Downing. Tilbake har de fått 0 scoringer og 0 målgivende i serien.

FBL-ENG-FRIENDLY-LIVERPOOL-VALENCIA FBL-ENG-FRIENDLY-LIVERPOOL-VALENCIA

Stewart Downing var god for Aston Villa i fjor, men har skuffet stort i Liverpool-drakten denne sesongen.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

Downing ble kjøpt med mål om at han skulle servere Andy Carroll strøkne innlegg og fortsette formkurven fra den gode fjorårssesongen i Aston Villa.

To serierunder før slutt sier statistikktjenesten Infostrada at fasiten for 27-åringens tid i Liverpool ser slik ut: 0 målgivende og 0 mål på hans 26 kamper i ligaen.

Kanskje litt lite å betale 185 millioner kroner for.

Nærmer seg historisk lite mål

Til sammenligning hadde han ni målgivende pasninger og syv mål for Aston Villa i fjor.

Han har riktignok scoret to mål i FA-cupen denne sesongen.

Det er vel uansett lite trolig at dette er en statistikk som holder for Liverpool. Bortsett fra cupene har klubben hatt en skuffende sesong. Spesielt hjemme på Anfield har de hatt store problemer. Av 18 hjemmekamper har Liverpool vunnet fem.

I tillegg har de scoret 20 mål på hjemmebanen, noe som nærmer seg historisk lite. Det laveste antall scoringer de har hatt hjemme på én sesong er 24, en «rekord» de satte helt tilbake i 1903, ifølge Infostrada.

Felt av selvmål

FBL-ENG-PR-LIVERPOOL-FULHAM

John Arne Riise seiret over gamleklubben Liverpool.

Foto: PAUL ELLIS / Afp

John Arne Riise bidro til å gjøre gamleklubben Liverpools hjemmestatistikk enda mer begredelig tirsdag. Fulham reiste hjem med 1-0-seier og tre poeng i bagasjen.

Et selvmål fra Martin Skrtel allerede etter fem minutter ble det fellende for Liverpool.

Riise spilte hele kampen for gjestene, og det var også han som startet angrepet. Han ble spilt opp på venstrekanten og slo inn til Alexander Kacaniklic, som fikk en fot på ballen. Den gikk rett i kroppen til Skrtel og videre over streken. Flere mål ble det ikke i kampen.

Om fire dager møter Liverpool Chelsea i FA-cupfinalen.

7.-plasserte Everton har spilt sju strake kamper uten tap og fikk med seg et sterkt bortepoeng mot Stoke tirsdag. Laget tok føringen da en klarering gikk i Stoke-spiss Peter Crouch og inn til selvmål like før pause.
I annen omgang utlignet innbytter Cameron Jerome for Stoke, og kampen endte 1-1. Det betyr at Everton har tre poengs klaring til Liverpool og Fulham to runder før slutt.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.