Normal

King vil overbevise «Drillo» - møter mannen som sørget for superinnhoppet

BRISTOL HOTEL (NRK.no): Mens Egil Olsen tenker på om han tør å satse på Joshua King fra start, skal 21-åringen selv følge opp suksessoppskriften som ga scoring mot Kypros.

joshua

Joshua King har samarbeidet med den mentale treneren sin i fire måneder, og føler det har hjulpet ham mye på fotballbanen.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

– Jeg skal møte den mentale treneren min allerede i dag, forteller Joshua King til NRK.no.

Blackburn-spilleren er den store snakkisen etter fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Kypros. King satt på benken fra start, men ble byttet inn og scoret et nydelig mål etter knapt to minutter på banen. Han herjet med kypriotene gjennom hele den lille halvtimen han spilte.

Det har fått flere til å mene at landslagssjef Egil Olsen bør satse på unggutten når Norge møter gruppeleder Sveits allerede tirsdag.

Ble rasende

Etter kampen mot Kypros fortalte King åpenhjertig om at han først ble rasende av å ikke få spille fra start - før han ringe sin mentale trener Erik Bertrand Larsen. Samtalen satte ham i moduset som sørget for superinnhoppet, mener King selv.

drillo

Landslagssjef Egil Olsen sier det kan bli flere endringer i lagoppstillingen før Sveits-kampen.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

21-åringen er offensiv etter scoringen og vil veldig gjerne inn i Egil Olsens startoppstilling mot Sveits.

– Selvfølgelig vil jeg det mer enn alt annet, men jeg kan dessverre ikke se inn i fremtiden og vet ikke hva «Drillo» tenker, sier han.

Men han vil gjerne overbevise sjefen, og da kan det nok hjelpe at han har arrangert møte med den mentale treneren som hjalp ham sist.

– Vi har veldig gode samtaler. Vi har jobbet sammen i fire måneder, og han hjelper meg veldig. Jeg får fokuset på rett sted, forteller King.

– Hva skal dere snakke om i dag?

– Det er privat, svarer King kontant på NRK.nos spørsmål.

En «typisk innbytter»?

King vil ikke avsløre hva han og Bertrand Larsen pleier å snakke om ellers, heller, men det er liten tvil om at lørdagens samtale vil handle mye om tirsdagens kamp mot Sveits. Siden Oslo-gutten til vanlig bor i England, er det ikke så vanlig at han møter mentaltreneren ansikt til ansikt.

– Jeg pleier å ringe ham en gang i uken, og prøver å møte ham når jeg er i Oslo, forteller King.

Egil Olsen legger ikke skjul på at stortalentet er en av de han kommer til å ha mest i tankene før laguttaket, som han må ha klart senest mandag.

Under lørdagens pressekonferanse fikk mange spørsmål om hvorvidt han kommer til å satse på King fra start mot Sveits, og virket ikke fremmed for tanken.

«Drillo» er imidlertid usikker både på om King er helt klar for oppgaven og om han i så fall bør være spiss eller kant.

– En kruttønne

Landslagssjefen har uttalt at kanskje er King en «typisk innbytter» - en joker som man setter inn på slutten når man trenger en viss spisskompetanse.

– Er King i god nok form til å spille en hel kamp?

– Jeg tror det. Han har eksplosive muskler, og folk som har det er ofte ikke like utholdende. Men han er en kruttønne, sier Olsen til NRK.no.

King har selvsagt prøvd å overbevise sjefen på treningene i uken landslaget har vært samlet, og det har Drillo fått med seg.

– Han har vært veldig bra. På trening er han som i kamp. Han gjør noen glitrende ting som bare han kan, og noen dumme. Det er det som er dilemmaet med ham, sier Olsen.

King er overbevist om at han blir en bedre spiller av å være tilknyttet Erik Bertrand Larsen, og det tror også toppfotballsjef og tidligere landslagstrener Nils Johan Semb.

– For en ung spiller som Joshua kan det være et veldig bra ledd i utviklingen å ha en sånn type å snakke med. Det er noe vi ser veldig positivt på, sier Semb.

Fotballnyheter