Hopp til innhold

Ville ikke ønske Barcelona lykke til

Jose Mourinho høstet fordømmelse da han sa at dommerne alltid favoriserer Barcelona. Assistenten Aitor Karanka mener beviset for at sjefen hadde rett, kom på Camp Nou tirsdag.

Aitor Karanka

Aitor Karanka ledet Real Madrid i Jose Mourinhos fravær tirsdag

Foto: ALBERT GEA / Reuters

- Etter alt som har vært sagt den siste uken, kunne alle se hva vi har snakket om, sa Karanka med henvisning til den svært tvilsomme annulleringen av Gonzalo Higuains mål på stillingen 0-0 rett etter pause .

- Jeg trenger ikke å si mer enn det, for millioner av mennesker så det, sa Reals fungerende lagleder, som ikke ville ønske Barcelona lykke til i finalen.

Ronaldo: Dommeren lot oss ikke få lov

Reals stjernespiller Cristiano Ronaldo fulgte opp etterpå.

- Vi visste vi kunne slå Barcelona, men dommeren lot oss ikke få lov denne gangen heller, sa Ronaldo.

- Gonzalo Higuains mål var korrekt. Jeg ble dyttet og falt mot Javier Mascherano. Han brukte ikke å falle så lett da han spilte i England, men her har han blitt påvirket til å gjøre som alle andre, sa Ronaldo.

- Alle nøkkelavgjørelser gikk mot oss

Aitor Karanka og Pep Guardiola

- Det er et godt lag vi har slått, sa Barcelonas Pep Guardiola (i bakgrunnen). I forgrunnene Reals vikarierende leder Aitor Karanka

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Klubbdirektør Jorge Valdano ville ikke fyre opp under Mourinhos konspirasjonsteori, men også han mener at Real Madrid ble snytt.

- Annulleringen var avgjørende i dag. Vi ble skadet av dommeravgjørelser i begge kamper. Jeg tror ikke på konspirasjonsteorier, men alle nøkkelavgjørelsene gikk mot oss, sa han.

Etter kampen i Madrid i forrige uke beskyldte Real Barcelona-spillerne for filming og skuespill, i tillegg til Mourinhos påstander om at dommerne alltid favoriserer Barcelona.

22 mann for første gang

- Jeg sa før kveldens kamp at dommeren ikke ville få noen lett jobb her, etter det som skjedde på Bernabeu, sa Karanka.

Dommer Frank de Bleeckere delte ut seks gule kort i kampen - fem av dem til Real-spillere. Men for første gang i årets fem "clasicos" fullførte begge lagene med 11 mann på banen.

Karanka ledet Real Madrid i returkampen i mesterligaens semifinale. Mourinho var utestengt på grunn av sin oppførsel i den første kampen , og han var ikke til stede på stadion da Real Madrid ble utslått med 1-1 i returkampen.

- Barcelonas verdier vant

Barcelonas klubbpresident Sandro Rosell ville ikke snakke om Mourinho.

- Vi er ikke interesserte i Mourinho, nå er vi bare glade. Dette var en fantastisk og magisk kveld. Fotballen og Barcelonas verdier vant. Vi har vidunderlige spillere og en vidunderlig trener, sa han.

- Real Madrid er et veldig godt lag som gjorde det vanskelig for oss i kveld. Før vi kan tenke på finalen må vi konsentrere oss om å vinne serien. Vi trenger fire poeng til, sa trener Pep Guardiola.

Fotball

 • Messi feiret sitt 100. landslagsmål med hattrick

  I løpet av 17 minutter scoret Lionel Messi tre mål mot Curaçao i 7-0-seieren natt til onsdag. Det sendte han opp på 100 mål i den argentinske landslagstrøya.

  Den sju ganger Ballon d'Or-vinneren åpnet målfesten etter bare 20 minutter.

  Knappe femten minutter senere gjorde den 35 år gamle magikeren 3-0, før han fullførte hattricket sitt fire minutter senere da han la på til 5–0.

  Nicolás González, Enzo Fernández, Ángel Di María og Gonzalo Montiel noterte seg også på scoringslisten.

  Messis 100. landslagsmål kommer 17 år etter at han gjorde sitt første mål for Argentina i et 2-3-tap mot Kroatia i mars 2006.

  Tirsdagens hat-trick var Messis sjuende for Argentina.

  Messi har scoret flere mål for det argentinske landslaget enn de to neste på listen til sammen.

  Gabriel Batistuta endte karrieren på 56 mål for Argentina, mens Sergio Agüero nådde 41 mål før han måtte legge opp i desember på grunn av hjerteproblemer.

  På listen over de mest scorende landslagsspillerne gjennom tidene er Messi fortsatt nummer tre. Cristiano Ronaldo ligger på førsteplass med 122 mål for Portugal, mens Ali Daei er nummer to med 109 mål for Iran. (NTB)

  Argentina Curacao Soccer
  Foto: Nicolas Aguilera / AP
 • Renard forlater Saudi-Arabia – skal ta over Frankrikes kvinnelandslag

  Hervé Renard slutter i jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i fotball for å ta over jobben som trener for Frankrikes kvinnelandslag.

  Det opplyser Saudi-Arabias fotballforbund (SAFF) tirsdag.

  Den 54 år gamle franskmannen fikk jobben som trener for Saudi-Arabias herrelandslag i juli 2019 og ledet laget til sin berømte 2-1-seier over Argentina i gruppespillet i fjorårets VM i Qatar.

  SAFF sier i en uttalelse på Twitter at de har gått med på å Renards forespørsel om å slutte i jobben, og legger til at de ønsker ham suksess i sin videre karriere.

  – Renard har et tilbud fra det franske fotballforbundet og har uttrykt at han ønsker å takke ja til den muligheten, sier SAFF-president Yasser Al-Misehal til saudisk TV.

  Det franske fotballforbundet ga trener Corinne Diacre sparken tidligere i mars etter at kaptein Wendie Renard gikk ut og sa at hun ikke ville spille for landslaget så lenge Diacre var trener. (NTB)

  VM fotball 2018, Portugal - Marokko.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Skottland åpnet EM-kvalifiseringen med seier

  Skottlands fotballherrer hadde bra kontroll hjemme mot Kypros og vant 3-0 i den første kampen i Norges EM-kvalifiseringsgruppe.

  Det første målet ordnet John McGinn da han løp inn et innlegg fra Andy Robertson etter 20 minutter. Senere brente skottene en del sjanser, og de skapte spenning for seg selv ved ikke å punktere kampen.

  Tre minutter kom imidlertid en forløsende scoring ved innbytter Scott McTominay. Han kom på løp og satte ballen i mål etter fint forarbeid av Ryan Christie og Lyndon Dykes.

  Manchester United-profilen var på farten igjen på overtid og styrte inn 3-0. Dermed ble det en meget trygg seier for hjemmelaget.

  Fem minutter på overtid ble Nicholas Ioannou utvist etter å ha fått sitt annet gule kort.

  Kypriotene skapte få farligheter og får det trolig svært tøft i en gruppe som foruten Skottland består av Norge, Spania og Georgia.

  Scotland Cyprus Euro 2024 Soccer
  Foto: Jane Barlow / AP
 • Hegerberg tilbake med et smell – scoring i comebacket

  Ada Hegerberg fikk sine første minutter etter skaden hun pådro seg mot Belgia for Norge i september i fjor.

  Hun ble byttet inn etter 70 minutter for Lyon i kveld mot Guingamp, og etter kun ett minutt hadde hun tegnet seg på scoringslista igjen.

  Lyon vant til slutt 6-0.

  Det lover godt for landslagssjef Hege Riise, som tar ut en ny landslagstropp på mandag.

  Tidligere denne uken var hun tilbake i kamptroppen for første gang da Lyon møtte Chelsea i Mesterligaen. Da vant Chelsea 1-0 etter scoring av Guro Reiten.

  Ada Hegerberg
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Overgangsguru: Tuchel tar over Bayern München

  Den vanligvis troverdige overgangsguruen Fabrizio Romano hevdet torsdag kveld at Bayern Münchens manager Julian Nagelsmann har fått sparken av den tyske storklubben.

  Nå melder samme mann at tidligere Dortmund-, Paris Saint-Germain- og Chelsea-trener Thomas Tuchel blir erstatteren.

  Tyskeren var altså sist i Chelsea, der han vant Mesterligaen, men fikk sparken tidligere denne sesongen etter en noe svak start på Premier League.

  Romano hevder Tuchel skriver under på en kontrakt som strekker seg til sommeren 2025 og at han leder sin første trening førstkommende mandag.

  Thomas Tuchel
  Foto: GLYN KIRK / AFP
Champions League - Round of 16 - Second Leg - Chelsea v Borussia Dortmund