Hopp til innhold

Slik prøvde Real å stoppe Messi

Gang på gang ble Lionel Messi lagt i bakken av frustrerte Real Madrid-spillere under mesterligasemifinalen.

Lionel Messi

Lionel Messi ligger i bakken etter å ha blitt felt av Real-spillerne.

Foto: ALBERT GEA / Reuters

Lionel Messi

Spesielt i 2. omgang ble Messi taklet hardt av Real-spillerne.

Foto: Felice Calabro' / Ap

Barcelona - Real Madrid: 1-1 (3-1)

I første oppgjør var det Lionel Messi som avgjorde kampen, og i returkampen ble det store spørsmålet for Real Madrid: Hvordan skal vi klare å stoppe Messi?

STEM: Vinner Barcelona årets mesterliga, tror du? (nederst i saken)

Det gjorde de ved å felle verdens beste fotballspiller så ofte de kunne.

Gang på gang ble Lionel Messi lagt i bakken av frustrerte Real-spillere, og 2. omgang ble skjemmet av mange unødvendige og stygge taklinger.

Men å stoppe Barcelona greide Real Madrid ikke.

Pedro: - Er veldig glad

Hjemmelaget lekte seg til tider med Mourinhos hvitkledde lag i regnværet på Camp Nou, og er nå klar for mesterligafinale. 28. mai kan laget ta sin fjerde tittel.

- Jeg er veldig glad. Det er aldri lett å nå finalen, spesielt ikke mot et stor motstander som Madrid, sier målscorer Pedro.

Mest sannsynlig møter Barcelona Manchester United, som spiller mot Schalke 04 onsdag.

Messi blir taklet

Lionel Messi avgjorde den første kampen, men ble godt passet på i returoppgjøret.

Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

- Vi er kjempeglade for at vi vant semifinalen, og særlig fordi det var mot Real Madrid. Nå skal vi bidra til en storartet finale, sa Barcelona-stjernen Andres Iniesta.

NRK.no fulgte Barcelona - Real Madrid

Ordkrig av dimensjoner

Det første oppgjøret mellom de to spanske topplagene endte 2-0 til Barcelona etter to Messi-scoringer, filming og tre utvisninger.

Les: Drillo om stjernenes filming: - Får en kvalm smak av slik fotball

I etterkant eskalerte ordkrigen mellom Real-manager José Mourinho og Barca-manager Pep Guardiola til nye høyder.

Enden på visa ble at UEFA opprettet disiplinærsak mot Real Madrid-treneren, som ikke fikk følge kampen fra trenertribunen under tirsdagens kamp. Ifølge ryktene skal han ha fulgt kveldens kamp fra et hotellrom.

Eric Abidal

Lagkameratene kaster nylig kreftopererte Eric Abidal i lufta. Spilleren fikk spille de siste minuttene av kampen.

Foto: LLUIS GENE / Afp

Om det var fraværet av den hissige Mourinho som var årsaken er vanskelig å si, men Real Madrid åpnet likevel kampen mer offensivt enn i forrige oppgjør.

Real åpnet bra

Det tok imidlertid ikke lang tid før Barcelonas ballsikre mannskap tok over kampen.

Messi kom til flere farlige sjanser i løpet av 1. omgang, men maktet likevel ikke å overliste Iker Casillas.

Det ble likevel en morsom omgang i Barcelona, der først og fremst Casillas var medvirkende til at Real fremdeles var med i kampen.

Pedro-scoring

Etter 54 minutter måtte keeper Casillas gi tapt da Pedro satte inn kampens første mål. Iniesta gjorde forarbeidet, og spilte til Pedro som var alene med en ventende Casillas.

Pedro satte ballen til side for Real-keeperen. Dermed virket løpet kjørt for Mourinhos menn, som intensiverte spillet og dessverre også grisespillet etter scoringen.

Jose Mourinho

Hvor var José Mourinho?

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

Ricardo Carvalho hadde sin fulle hyre med å temme Messi og var heldig som fikk bare ett gult kort for flere stygge fellinger av den argentinske superstjernen.

Jubeldagen ble komplett

Etter 64 minutter utliknet så Marcelo til 1-1 for Real Madrid.

Di Maria banket først ballen i stolpen, returen gikk imidlertid rett i beina på Marcelo som enkelt skjøt inn utligningen.

Dermed fikk Barcelona en jubeldag som ble komplett da Eric Abidal ble byttet inn til stormende applaus i sluttminuttene.

Franskmannen ble nylig operert for en svulst i leveren. Nå er han klar for mesterligafinalen.

Det alle lurte på etter kampen, var imidlertid: Hvor var José Mourinho, og hvorfor var han ikke til stede på Camp Nou tirsdag kveld?

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Fotball

 • Sen overtidsscoring hindret Celta-seier mot nedrykksrival

  Jørgen Strand Larsen og Celta var på vei mot en viktig seier i bunnkampen i La Liga, men en overtidsscoring sørget for at det bare ble 2-2 mot Cádiz.

  Cadiz-innbytter Darwin Machis utlignet ti minutter inne i overtiden. Dermed hentet vertene seg opp etter å ha ligget under 0-2.

  Strand Larsens spisskollega Iago Aspas sendte Celta i føringen etter elleve minutter, før svenske Willot Swedberg doblet ledelsen et drøyt kvarter etter hvilen.

  Strand Larsen fikk ikke med seg målpoeng og venter fortsatt på sin tiende nettkjenning i La Liga denne sesongen. Halden-mannen ble byttet ut med et kvarter igjen av kampen.

  Ti minutter i forkant hadde Juanmi redusert for Cadiz.

  Celta ligger på 17.-plass med 21 poeng, mens Cadiz er nedrykksplassert rett under med 18 poeng. (NTB)

  Jørgen Strand Larsen
  Foto: AP
 • Deilas Brugge tapte toppkamp på overtid

  Ronny Deilas Brugge gikk på et 1-2-nederlag på overtid hjemme mot Anderlecht i den belgiske toppdivisjonen søndag.

  Dermed økte avstanden mellom tabelltoer Anderlecht (57 poeng) og tabelltreer Brugge (45). Sistnevnte står med poengtap i to strake kamper.

  Hugo Vetlesen spilte hele kampen for Brugge, mens Antonio Nusa ble byttet ut med to minutter igjen av ordinær spilletid. Ingen av nordmennene noterte seg for målpoeng.

  Nilson Angulo ble matchvinner ett minutt på overtid

  I første halvdel av mars skal Deilas lag ut i to oppgjør mot Molde i serieligaen. Vinneren går videre til kvartfinale. (NTB)

  S1rZhprczrI
  Foto: NTB
 • Sarabia sikret Wolverhampton-revansj mot tabelljumboen

  Wolverhampton vant 1-0 over Sheffield United i Premier League søndag. Tabelljumboen får stadig en vanskeligere jobb med å holde plassen i det gjeve selskap.

  Nyopprykkede Sheffield United ligger helt i bunn av Premier League med 13 poeng, like mange som Burnley på plassen over.

  Everton innehar den siste plassen på trygg grunn med åtte poeng ned til tabelljumboen. Sheffield United måtte se tre nye poeng ryke da Pablo Sarabia headet inn 1-0-målet til Wolves etter en halvtime søndag.

  Wolverhampton er ett av bare tre lag som har tapt for Sheffield United i Premier League tidligere i sesongen. Forrige oppgjør mellom lagene endte 2-1 til «The Blades».

  De oransjekledde ligger for øyeblikket på 8.-plass med 38 poeng.

  Wolverhamptons neste kamp er mot Brighton i FA-cupen, mens Sheffield United møter Arsenal til ligakamp. (NTB)

  Sarabia
  Foto: AP
 • Fotballspiller i koma etter hodeskade

  Bordeaux-spiller Alberth Elis er lagt i kunstig koma etter at han pådro seg en alvorlig hodeskade under en ligakamp mot Guingamp lørdag.

  Helt i starten av kampen var Elis oppe i en hodeduell med Guingamp-spiller Donatien Gomis, som medførte at førstnevnte fikk en stygg hodesmell.

  Dermed fikk han behandling på banen i flere minutter før han ble fraktet ut.

  28-åringen fra Honduras var ved bevissthet da han ble tatt med til sykehuset, men ble lagt i kunstig koma etter flere undersøkelser som viste at han hadde pådratt seg en alvorlig hodeskade. Det skriver flere franske medier, deriblant L`Equipe.

  Alberth Elis
  Foto: AP
 • Aston Villa med viktig seier – Glasner vant i Crystal Palace-debuten

  Douglas Luiz scoret to ganger da Aston Villa slo Nottingham Forest 4-2 og tok verdifulle poeng i jakten på en topplassering i Premier League.

  Luiz scoret to ganger, mens Ollie Watkins og Leon Bailey bidro med hver sitt mål i hjemmeseieren.

  Trepoengeren gjør at Birmingham-laget beholder fjerdeplassen også etter denne runden. Det skiller fem poeng ned til Tottenham, som har en kamp mindre spilt. Ned til Manchester United på sjetteplass er det åtte poeng. United tapte 1-2 for Fulham lørdag.

  Oliver Glasner ledet sin første kamp som Crystal Palace-manager i 3-0-seieren over Sander Berges Burnley. Glasner erstattet veteranen Roy Hodgson tidligere i uken og fikk se Chris Richards, Jordan Ayew og Jean Philippe Mateta fikse seier for London-klubben.

  Berge startet på Burnleys midtbane sammen med Josh Brownhill, men nordmannen måtte før pause se makkeren forlate banen med rødt kort etter å ha stoppet en stor Palace-sjanse på ulovlig vis. Han sendte Jefferson Lerma i bakken foran mål og ble sendt av gresset.

  Lewis Dunk sørget for at Brighton fikk med seg ett poeng i 1-1-kampen mot Everton lørdag. Jarrad Branthwaite sendte Everton i ledelsen, men på overtid stanget Dunk ballen i nettet. (NTB)

  Douglas Luiz
  Foto: AP
Terland
Molde-spilleren Emil Breivik måtte bæres ut på båre etter stygg skade i cupfinalen.