- Hvorfor får Barcelona alltid hjelp av dommerne?

Livets gåte for Real Madrid-manager Jose Mourinho: Hvorfor gir dommerne alltid motstanderne til Barcelona rødt kort ?

Video Frustrert Mourinho etter kampen

Frustrert Mourinho etter kampen

To røde kort og en illsint manager bortvist til tribunen for Real Madrid. To mål av Lionel Messi og seier i El Clasico for Barcelona i kamp om finalebillett til mesterligaen .

Mourinho var mildt sagt frustrert etter tapet onsdag.

- Hvis jeg forteller hva jeg føler etter denne kampen, vil karrieren min ende her og nå. Og på grunn av det kan jeg ikke si hva jeg føler, sa Real Madrid-trener José Mourinho på pressekonferansen etter onsdagens 0-2-tap mot Barcelona i mesterligaen.

Tom Henning Øvrebø

Tom Henning Øvrebø er en av dem som har hjulpet Barcelona ved å gi motstanderen rødt kort, ifølge Mourinho

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX
- Hvorfor??

- Hvorfor får Barcelona alltid hjelp av dommerne? Det spørsmålet vil jeg stille meg selv resten av livet. En dag håper jeg å få svar, liret Mourinho av seg etter nederlaget på hjemmebane.

Deretter dro portugiseren fram flere dommere, blant annet norske Tom Henning Øvrebø, og spurte "hvorfor" gjentatte ganger. Noe som kan tolkes som en klar beskjed fra Mourinho om hva han synes om dommerne i Europa.

"Villarato"

- Hvor kommer denne kraften fra? Jeg forstår ikke hvorfor Barcelona har slik kraft. Det skjedde for to år siden mot Chelsea, nesten mot Inter i fjor og mot Arsenal og oss i år. Kanskje er svaret at Unicef (draktreklamen) skal få mer publisitet? Kanskje har det med makten til (fotballpresident) Jose Angel Villar i UEFA å gjøre?

Pepe

Reals Pepe fikk rødt kort i kampen onsdag

Foto: Arturo Rodriguez / Ap

For ordens skyld: I Madrid kalles det villarato; konspirasjonsteorien om at Barcelona drar fordeler på banen på grunn av klubbens politiske støtte til Jose Angel Villar.

- Skandale hvis de vinner

Jose Mourinho kaller det en skandale hvis Barcelona vinner mesterligaen.

Jose Mourinho

Jose Mourinho måtte følge slutten av kampen fra en godt bevoktet tribune

Foto: SERGIO PEREZ / Reuters

- Barcelona-trener Pep Guardiola er en bra trener, men jeg ville vært flau over å vinne Mesterligaen slik han gjorde det i 2009. Da slo han Chelsea i semifinalen, noe som var skandalen på Stamford Bridge. Hvis han vinner igjen i år vil det være etter skandalen på Santiago Bernabeu, Real Madrids hjemmebane.

Men Pep smilte

Hos Barcelona-trener Pep Guardiola derimot var smilet på plass etter at han kunne se Lionel Messi score to flotte mål mot erkerivalen i går. Men spanjolen vil ikke ta for gitt at de nå er klare for mesterligafinalen.

- Et lag som har vunnet europacupen 9 ganger, vil aldri tenke at en framtidig kamp er tapt, det er jeg overbevist om. Jeg har både spilt mot Real Madrid og sett dem som trener, og vet hva de er gode for, sa Guardiola.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp