NRK Meny
Normal

Passer på at Mourinho ikke gjemmer seg i skittentøyet

Real Madrid-trener Jose Mourinho blir passet på av UEFA-reprensentanter for å unngå at han bryter forbudet mot å kommunisere med spillerne sine under kveldens mesterligakamp mot Barcelona.

Jose Mourinho

Jose Mourinho har fått mye å tenke på etter gesten han gjorde mot Barcelona (til høyre) som gjør at han må se kveldens kamp fra tribunen.

Foto: Scanpix

Jose Mourinho

Jose Mourinho på vei ut på treningsfeltet i Madrid i går, dagen før møtet med Barcelona.

Foto: Daniel Ochoa de Olza / Ap
Jose Mourinho

Jose Mourinho opplevde lørdag å tape en ligakamp på hjemmebane for første gang siden 2002, da Real Zaragoza slo Real Madrid på Santiago Bernabeu til trenerens store fortvilelse.

Foto: DOMINIQUE FAGET / Afp

Direkte fra kl 20.45: Barcelona - Real Madrid 1-1

Mourinho ble sendt på tribunen i den første mesterliga-semifinalen mot Barcelona etter at han demonstrerte mot dommeren etter at Pepe ble utvist.

Utvisningen av Mourinho gjør at han er suspendert og ikke får sitte på trenerbenken under kveldens kamp der Real Madrid har to mål å hente igjen etter den første kampen.

- Når en trener er vist bort ikke lov til å ha kontakt med laget fra de ankommer stadion, sier dommersjef Rune Pedersen i Norges Fotballforbund til NRK.

Den tidligere toppdommeren har dømt en rekke mesterliga-kamper i karrieren og sier at Mourinho må gå rett til VIP-losjen eller det området der han har tenkt å se kampen når han kommer til stadion.

- På kampen er det UEFA-representanter som har ansvaret for sikkerheten, og jeg regner med at de har et opplegg for å passe på at Mourinho følger reglene også, sier Rune Pedersen.

Gjemt i skittentøyskurv

Spørsmålet er om UEFA-representantene klarer å stoppe den portugisiske treneren fra å gi spillerne innstrukser under kampen.

Da Mourinho var utestengt under mesterliga-kvartfinalen mellom Chelsea og Bayern München klarte han angivelig å lure seg inn i garderoben ved å ankomme svært tidlig til kampen.

I følge engelske aviser ble en 174 centimeter høye treneren så smuglet ut av garderoben på Stamford Bridge gjemt i en skittentøyskurv.

Det som taler mot at Mourinho skal kunne gjenta det samme i kveldens kamp er at banemannskapene på Camp Nou neppe vil være like velvillige som de var på Stamford Bridge i 2005.

Mange kamper på tribunen

Portugiseren begynner å få lang erfaring med å se kamper fra tribunen i stedet for fra trenerbenken.

Bare denne sesongen har han pådratt seg utestengelser tre ganger.

I november i år ble portugiseren utestengt i to kamper for å ha fornærmet dommeren under en cupkamp mot Real Murcia som Madrid-laget vant 5-1.

To uker senere var Mourinho i søkelyset igjen da han ble anklaget for å ha gitt Xabi Alonso og Sergio Ramos ordre om å la se utvise med vilje i mesterligakampen mot Ajax.

Frank De Bleeckere

Den belgiske dommeren Frank De Bleeckere er en av dommerne på Mourinhos 'svarteliste'.

Foto: Martin Meissner / AP
Jose Mourinho

Jose Mourinho gestikulerte på tribunen etter å ha blitt utvist under cupkampen mot Real Murcia 10. november i fjor.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters
Dommersjef Rune Pedersen

Dommersjef Rune Pedersen.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Resultatet ble at Mourinho måtte se den neste mesterligakampen, mot franske Auxerre, fra tribunen.

Klaget på dommeren før kampen

Når det gjelder kveldens kamp har Mourinho klaget på dommeren, belgiske Frank De Bleeckere, allerede før kampstart.

Den 44 år gamle belgieren var blant dommerne som Mourinho ramset opp som dommere som tidligere hadde støttet Barcelona, skriver den franske sportsavisen L'Equipe.

De Bleeckere dømte mesterliga-semifinalen mellom Inter og Barcelona i fjor, og ga da et omdiskutert rødt kort til Inters Thiago Motta.

Det gjorde at Mourinho (som trente Inter i fjor) satte belgieren på en sin liste over dommere som har favorisert Barcelona sammen med norske Tom Henning Øvrebø, tyske Wolfgang Stark og sveitsiske Massimo Busacca.

Reagerer mot «svarteliste»

Dommersjef Rune Pedersen reagerer sterkt på Mourinhos utfall mot dommerne.

- Det å ha en nærmest en svarteliste for hvilke dommere han ikke vil ha er gå alt for langt og jeg tror det virker mot sin hensikt, sier Rune Pedersen til NRK.

Den tidligere norske dommeren lurer også på om Mourinho har en skjult agenda når han angriper dommeren, og prøver å dekke over at laget hans faktisk tapte den første kampen mot Barcelona.

- Jeg tror nærmest det er en bevisst taktikk for å flytte fokus bort fra prestasjonene til sitt eget lag når han «skyter i hytt og gevær», sier dommersjef i NFF, Rune Pedersen, til NRK.

Les også: Messi kan krone drømmesesongen

Hva mener du om Mourinho? Si din mening!

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.