Kan miste Liverpool-millioner

Et økonomisk presset Lyn kan gå glipp av store penger på Vålerengas europacupspill.

Erik Langerud
Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix

Lyn skal møte Liverpool 5. august. Klubben drømmer om å fylle Ullevål Stadion, men får Vålerenga hjemmekamp i europacupen kan erkerivalen bli presset til å spille på Bislett, for langt færre tilskuere.

- Det er klart at det er 10 000 færre stoler på Bislett, men det er en vesentlig rimeligere arena å gjennomføre arrangementet på. Samtidig er det synd at det er 10 000 færre som får sett Lyn spille mot Liverpool, sier administrerende direktør, Erik Langerud til NRK.

UEFA avgjør

Vålerenga vant cupen i fjor og skal spille kvalifiseringskamp til europacupen. 14 dager før kampstart avgjør UEFA om Vålerenga skal starte med hjemmekamp på Ullevål 6.august, en kamp som vil kollidere med Lyn sin showkamp dagen før. I så fall må Lyn flytte kampen til Bislett.

- Det vi har sagt er at vi ønsker å spille på Ullevaal, men dersom det ikke lar seg gjøre er Bislett alternativet, sier Langerud videre.

Billettprisene er ennå ikke fastsatt., men dersom en billett for eksempel skulle koste 400 kroner, går Lyn glipp av fire millioner kroner. Langerud vil ikke koste på seg å drømme om et fullsett Ullevål Stadion.

- Det har hele tiden vært et scenario at den kampen skulle spilles på Bislett, det er bare noe vi må ta med oss uansett hva vi drømmer om, avslutter Lyn-direktøren.

Nett-TV: Lyn kan gå glipp av publikumsinntekter

Erik Langerud
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotballnyheter