Kan bli reservelagsserie

Eliteserieklubbenes 2. lag kan havne i en egen reservelagsserie for å gjøre opprykkskampen mer rettferdig i 2. divisjon.

Kåre Ingebrigtsen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Problemet er velkjent. 9 av lagene i den øverste divisjonen har lag også i 2. divisjon. Hvor sterkt mannskap de stiller der varierer fra runde til runde.

Mot Ranheim stilte Lillestrøm med seks A-spillere. Hvor mange det blir til neste bortekamp mot Hødd, er Ranheim-trener og eks-landslagsspiller Kåre Ingebrigtsen spent på.

- Vi har jo tre 2. lag i puljen vår, og det kan jo være med på å avgjøre hele avdelingen, sier han.

- Vel så interessant

Løsningen kan være en ren reservelagsserie, som de har i England.

- Alternativet er helt klart en egen reservelagsserie, hvor det på mange måter kanskje er vel så interessant å se en 2. lagskamp mellom Rosenborg 2 og Vålerenga 2, som at Rosenborg spiller mot Ranheim, sier leder i Divisjonsforeningen av 2002, Kolbjørn Pettersen.

Samme antall

Ingebrigtsen er skeptisk til tanken om en egen reservelagsserie.

- Det kan være altuelt, men jeg synes det enkleste og det beste hadde vært om lagene hadde fått stille med det beste mannskapet tilgjengelig på hjemmebane. På bortebane bør lagene forplikte seg til å bruke det samme antallet A-lagsspillere for resten av sesongen som de stiller med i den første kampen, sier han.

Fotballnyheter