NRK Meny
Normal

Johansen får trolig sjansen fra start: – Jeg skal unngå å gjøre en ny tabbe

ULLEVAAL STADION (NRK.no) : Til tross for en stygg tabbe i debuten, har landslagssjef Egil Olsen etter alt å dømme tenkt å gi stortalentet Stefan Johansen en ny sjanse fra start i fredagens viktige VM-kvalifiseringskamp.

johansen

Stefan Johansen tar en liten pust i bakken under landslagets trening på Ullevaal stadion mandag.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Egil Olsen holder som regel tett om hvem som skal spille i viktige kamper, men da han fikk konkrete spørsmål om Stefan Johansen ble det tydelig at Strømsgodset-spilleren er tiltenkt en rolle fra start mot Kypros på fredag.

– Selv har jeg ikke hørt noe, men jeg føler jo jeg ligger greit an. Jeg hadde ikke blitt tatt med hit dersom «Drillo» syntes jeg var veldig dårlig mot Sverige, sier Johansen.

Brøt «Drillos» regel

For tre uker siden fikk Johansen spille fra start da han a-landslagsdebuterte i treningskamp mot Sverige. Det ble en debut på godt og vondt.

22-åringens første pasning for landslaget ble et brudd på en av «Drillos» klareste regler. Han prøvde å sende en tversoverpasning, noe som i landslagssjefens spillestil er strengt forbudt.

Pasningen ble i stedet plukket opp av motstanderen og havnet hos selveste Zlatan Ibrahimovic, som satte ballen rett i mål til 1-0.

– Jeg skal unngå å gjøre en ny tabbe av den typen. Jeg lærte mye av debuten, og det var i grunn veldig greit å få den unnagjort i den treningskampen. Nå vet jeg mer om hva det å spille på landslaget dreier seg om, forteller Johansen.

Midtbanespilleren klarte imidlertid å holde hodet kaldt etter tabben, og gjorde opp for seg da han scoret på et nydelig langskudd litt senere. Norge tapte til slutt 4-2.

Ser ledertype i Johansen

Etter kampen uttalte «Drillo» at han hadde funnet 12 feil fra debutanten. Samtidig hadde Johansen flest «offensive plusser», sammen med Daniel Braaten.

Til sammen holder det til at unggutten får en ny sjanse. Olsen ser en fremtidig storspiller i Johansen, og mener faktisk 22-åringen har mye av det som skal til for å bli en leder på landslaget.

– Han kan bli det. Han er ydmyk og lærevillig, roser Olsen.

Landslagssjefen er klar på at Norge må vinne fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Kypros dersom det fortsatt skal være liv i håpet om et eventuelt mesterskap. Kypros ligger sist i Norges gruppe. Allerede tirsdag venter gruppeleder Sveits.

Usikker på flere plasser

Fortsatt er det noen få plasser i startoppstillingen i fredagens oppgjør som skaper hodebry.

– Jeg har bestemt meg for syv eller åtte plasser, sier Olsen, uten å ville utdype noe mer.

For et par dager siden uttalte landslagssjefen at han er usikker på hvilken rolle Johansen bør ha på landslaget, men onsdag kunne han fortelle at han nå har bestemt seg. Etter alt å dømme får han en indreløperrolle.

– For meg er det det samme. Jeg er kanskje litt mer trygg på å spille sentralt på midtbanene, men som indreløper kan jeg bruke ferdighetene mine høyere opp på banen, sier Johansen selv.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.