NRK Meny
Normal

Tromsø i Jenssen-samtaler med Kaiserslautern

Ruben Yttergård Jenssen (25) kan være på vei til Tyskland.

Jenssen

Ruben Yttergård Jenssen kan være på vei til tyske Kaiserslautern i 2. Bundesliga. Her møter han pressen etter kampen mot Brann 20. mai.

Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

2. Bundesligaklubben Kaiserslautern har fulgt TILs midtbanestrateg de siste ukene.

Og etter det NRK erfarer, har det vært direkte kontakt mellom TIL og den tyske klubben etter at sportssjef Svein-Morten Johansen hadde et kort møte med direktør Stefan Kuntz i Oslo 16. mai (i forbindelse med kampen mot VIF).

– Jeg møtte Kuntz i Oslo. Vi pratet uformelt mellom klubbene om at de hadde interesse for Ruben. Utover det har jeg ikke noen ytterligere kommentarer, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til NRK.

– Har det vært kontakt mellom TIL og Kaiserslautern de siste dagene?

Kurz

Trener Marco Kurz og Kaiserslautern har fått opp øynene for Ruben Yttergård Jenssen.

Foto: THOMAS BOHLEN / Reuters

– Det vil jeg ikke si noe om, svarer Johansen – etter en lang tenkepause.

– Har dere mottatt et bud fra den tyske klubben?

– Det ønsker jeg heller ikke å kommentere.

Spilte for 50 000 mot Hoffenheim

Yttergård Jenssens agent Kent Karlsen vil ikke si for mye om interessen fra Kaiserslautern.

– Men jeg kan si såpass at de har fulgt Ruben en stund. Og er interessert. Men om det ender opp med et tilbud til Tromsø, det har jeg ingen formening om, sier Karlsen.

Han synes interessen er spennende:

– Kaiserslautern er en stor klubb som i år har ble nummer tre i 2. Bundesliga, men tapte play off-en mot Hoffenheim. De snitter på 34 000 tilskuere på sine hjemmekamper. Og har et ungt lag som kanskje trenger enda et år før de er klare for Bundesliga. Kanskje vil det være lettere for Ruben å etablere seg på laget i Kaiserslautern i 2. Bundesliga enn det ville vært på en klubb på øverste nivå. De beste lagene i 2. Bundesliga holder et min mening høyere nivå enn norske tippeligalag, sier Kent Karlsen.

I hjemmekampen mot Hoffenheim sist mandag, var tilskuertallet 49780! Kaiserslautern tapte til sammen 2-5 mot Hoffenheim over to kamper (1-2 hjemme).

Fristes av Kaiserslautern

Ruben Yttergård Jenssen spilte ikke kveldens cupkamp mot Follo på grunn av en belastningsskade i leggen. Men han innrømmer at tysk fotball og Kaiserslautern frister.

– Det er en stor klubb med masse interesse rundt, men dette er noe man eventuelt må ta stilling til når TIL har blitt enig med en klubb, sier Yttergård Jenssen til NRK.

– Vet du om TIL har fått et tilbud?

– Det vet jeg ikke.

Landslagsspilleren tror det kan være gunstig å gå til en toppklubb i 2. Bundesliga i stedet for en klubb på øverste nivå i en av de beste ligaene i Europa.

– Ja, å spille seg inn i en storklubb i 2. Bundesliga vil være lettere enn på et bunnlag i 1. Bundesliga, sier Yttergård Jenssen – og innrømmer at proffdrømmen nærmer seg etter mange sesonger på Alfheim og i eliteserien.

– Man vet aldri, men det er gode muligheter for at det kan skje noe. Både jeg og TIL har sagt at det er i sommer det kommer til å skje, sier Yttergård Jenssen.

– Vi regner med at Ruben forsvinner i sommerens overgangsvindu, slutter sportssjef Svein-Morten Johansen.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.