Hopp til innhold

Jarstein-uttalelser gir karantene

Rune Almenning Jarstein må sone én kamps karantene for sine uttalelser om dommeren etter cuptapet mot gamleklubben Odd Grenland.

Rune Almenning Jarstein

Viking-keeper Rune Almenning Jarstein viser tydelig hva han mener om dommeren i kvartfinalen i cupen mot Odd Grenland 15. august. Viking tapte kampen.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

- Jeg synes egentlig kampen var ganske jevn, men dommeren hadde på seg hvit drakt, sa Viking-keeperen til VG Nett etter cuptapet i Skien 15. august i år.

Jarstein ville ha frispark i forkant av det avgjørende målet, og mente også Viking ble snytt for et straffespark i cupkampen.

Uten Jarstein mot Tromsø

NFFs påtalenemnd anmeldte Jarstein til doms- og sanksjonsutvalget på grunn av hans uttalelser om dommeren, og i dag kom meldingen om at keeperen må sone én kamps karantene.

«Utvalget legger Påtalenemndas fremstilling av faktum til grunn. Utvalget har således funnet det sannsynliggjort at Rune A. Jarstein etter NM- kampen mellom Odd og Viking FK uttalte at dommeren hadde på seg hvit drakt,skriver NFF.

Det vises i denne sammenheng til at hverken Jarstein eller Viking FK har benektet at spilleren har framsatt den nevnte uttalelsen, fortsetter NFF i pressemeldingen.»

Utestengelsen betyr at Viking må klare seg uten Jarstein førstkommende søndag mot Tromsø.

Fotball