Japanerne jublet hemningsløst

"En drøm blir virkelighet" og "et mirakel" er noen av overskriftene i japanske medier dagen etter at Japan ble verdensmester i fotball for kvinner.

Video Se Japaner juble for VM-gull

Se japanerne juble for VM-gull

Japansk jubel

Japanerne jublet hemningsløst for landets fotballjenter foran storskjermene i Tokyo, til tross for at kampen gikk midt på natta

Foto: YOSHIKAZU TSUNO / Afp

Og de samme mediene slår fast at dette var noe Japan trengte som en kollektiv oppmuntring i kjølvannet av jordskjelvet og tsunamien i mars - naturkatastrofer som fortsatt setter sitt sterke prg på landet og japanerne.

For selv om kampen begynte klokka 03.45 lokal tid, møttes millioner av japanere på puber og andre samlingssteder for å se den historiske finalen. Og da kampen var slutt utpå morgenkvisten, strømmet folk ut i gatene i Shibuya, Tokyos største nattelivs-bydel, for å juble for gullet og å hylle sine fotballjenter.

- Nippon, Nippon, var ropene som kunne høres over store deler av den japanske hovedstaden. Nippon er japanernes eget navn på landet sitt.

- Vi hjelpe oss i katastrofen

- Dette kommer til å hjelpe oss å komme over katastrofen, sier 74 år gamle Katuso Mori. Han mistet hjemmet sitt i tsunamien 11. mars.

En annen som hadde mistet alt, 50 år gamle Yoshiko Saito, hyllet jentene. - Kvinner er sterke, og jeg tror kvinnene vil bli enda sterkere i framtida, sa hun.

Japansk avisjubel

Stor rift om avisene i jubelen etter Japans VM-gull, til tross for at kampen var slutt grytidig om morgenen

Foto: YOSHIKAZU TSUNO / Afp

"Nadeshiko, best i verden", lød identiske titler i to forskjellige løssalgsaviser som var på gata minutter etter kampslutt. Nadeshiko er en rosa blomst som i det mannsdominerte japanske samfunnet er blitt symbolet på kvinnelig skjønnet.

Den japanske fotballpresidenten sa det slik: - Nå vet jeg at mirakler kan skje. Seiersgudinnen har smilt til oss, etter at vi har jobbet hardt med en stor drøm.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Innbytter berget Arsenal-poeng

  Arsenal stanget lenge hjemme mot nedrykkstruede Fulham, men hadde flyt i tilleggstiden og berget 1-1 i søndagens Premier League-kamp.

  Innbytter Eddie Nketiahs mål endte noen svært dramatiske sluttminutter i London-oppgjøret der Fulham-keeper Alphonse Areola hadde vært i det umulige hjørnet i 96 minutter.

  Areola reddet også skuddforsøket fra Dani Ceballos helt på tampen, men Nketiah satte returen i mål.

  Med ett poeng mot Fulham ser det svært vrient ut for Arsenal å blande seg inn i kampen om de seks øverste plassene på Premier League-tabellen.

  Det skiller ni poeng opp til West Ham på 4.-plass og seks til Liverpool på 6.-plassen. Sistnevnte har én kamp til gode på Arsenal.

  Premier League - Arsenal v Fulham
  Foto: Julian Finney / Reuters
 • Jarstein skrives ut fra sykehuset

  Fotballandslagets keeper Rune Almenning Jarstein skrives ut fra sykehuset søndag etter koronasykdom.

  Det er likevel usikkert om telemarkingen kommer på banen igjen for Hertha Berlin denne sesongen.

  – Rune skrives ut i dag (søndag). Nå er det bare for ham å trene seg opp igjen, sier landslagslege Ola Sand til NTB uten å ville si noe om når målvakten er tilbake på banen.

  Jarstein har hatt et ganske tøft møte med covid-19-sykdommen ifølge Sand. (NTB)

  Almenning Jarsten
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Ødegaard skadet, mister ny kamp

  Martin Ødegaard spiller ikke for Arsenal mot Fulham i Premier League søndag. Ankelskaden setter ham utenfor igjen.

  Det går fram i en oppdatering på Arsenals hjemmeside : – Høyre ankel. Martin er uaktuell for Fulham-kampen søndag. Håpet er at han er tilbake i lett trening til uka.

  Ødegaard skadet ankelen i landskampen mot Gibraltar i slutten av mars og ble byttet ut. Han spilte så kort etter både mot Tyrkia og Montenegro.

  22-åringen har stått over Arsenals tre siste kamper, og det blir til fire søndag. Ødegaard er lånt inn fra Real Madrid ut denne sesongen. Han hadde flere skadeopphold etter at han returnerte til Madrid sist sommer.

  Arsenal spiller mot Everton hjemme i serien fredag. Den kampen kan også komme for tidlig for Norges landslagskaptein. (NTB)

  Martin Ødegaard for Arsenal
  Foto: ADAM DAVY / AFP
 • Vurderer protest i Premier League

  Fotballklubbene i Premier League vurderer å gjennomføre en felles boikott av sosiale mediere i perioden 1. til 3. mai.

  Det er avisen Daily Mail som melder dette etter å ha sett forslaget. Hver klubb kan ha 24 timers pause fra sosiale medier. Dette er ment som en protest mot rasismen som spillere og trenere har opplevd på nettet.

  Også Premier League-organisasjonen skal være innstilt på å stoppe publiseringen av materiale i sosiale medier i perioder disse tre dagene.

  Fristen er satt til mandag for å melde fra om man deltar i protesten eller ikke. (NTB)

  Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP