NRK Meny
Normal

Japan misbrukte kjempesjanser mot timanns-Hellas

Selv med én mann mer på banen i over en omgang klarte ikke Japan å ta tre poeng mot Hellas. Dermed holdt grekerne nullen for første gang i VM-historien.

Stor sjanse for Japan

Se Okubus kjempesjanse for Japan.

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg har knapt sett en kamp med så mange innlegg uten uttelling, sa TV2-kommentator Egil Olsen etter kampen mellom Japan og Hellas.

Japan fikk alle tiders mulighet til å ta tre poeng, da Konstantinos Katsouranis fikk rødt kort etter bare 38 minutters spill. Japanerne dominerte kampen, og skapte flere store sjanser, men klarte ikke å få ballen i mål. Det var første gang i VM-historien Hellas holdt nullen i en kamp.

– De er fortsatt med. De har spilt med ryggen mot veggen i en time omtrent, og de har fortsatt muligheten til å gå videre i VM. Det har en verdi, sa Erik Thorstvedt om Hellas i TV2s studio etter kampen.

Med nattas resulat står både Japan og Hellas med ett poeng etter to kamper, og ligger dårligst an i kampen om å gå videre fra gruppe C.

Colombia har seks poeng, og er videre uansett. Elfenbenskysten står med tre poeng og møter Hellas i siste kamp. Med seier vil Elfenbenskysten være videre uansett utfall i kampen mellom Japan og Colombia. Hvis både Japan og Hellas vinner sine kamper, blir målforskjellen avgjørende. Det kan den også bli hvis Japan vinner og Elfenbenskysten spiller uavgjort.

Ingen Kagawa fra start

Japan startet uten sin største stjerne, Shinji Kagawa. Manchester United-spilleren hadde ikke en god åpningskamp, og ble henvist til benken.

Det første kvarteret slet begge lagene med å etablere seg i angrep, og spillet bølget fram og tilbake rundt midtbanen.

Japans Yuya Osaku kom til to gode skuddmuligheter etter rundt 20 minutters spill, men ingen av forsøkene var skarpe nok til å gi Hellas hodebry.

Mistet nøkkelspillere

Hellas' kanskje største stjerne, Konstatinos Mitroglou, måtte gi seg etter bare 35 minutter. Etter en halvtime ble han liggende etter en duell og holdt seg til hofta, og fem minutter senere måtte han ut til fordel for Theofanis Gekas.

Og verre skulle det bli for grekerne. Etter 38 minutter fikk Konstantinos Katsouranis rødt kort. To stygge taklinger i løpet av ti minutter ga to gule kort og en tidlig dusj.

Rødt kort til Katsouranis

Se Katsouranis få rødt kort etter bare 38 minutter.

Passende nok var det rett etter utvisningen Hellas skapte sin og kampens første store sjanse. Vasilios Torosidis kom fri på høyrekanten, og klemte til fra innenfor Japans 16-meter. Skuddet var hardt og i hjørnet, men Japans keeper Eiji Kawashima var kjapt nede og reddet mesterlig.

Etter det skjedde det lite, og lagene gikk til pause med 0-0.

Frekkisforsøk

Hellas prøvde seg på en skikkelig frekkis rett fra avspark i andre omgang. Georgios Samaras så at keeper sto langt ute, og gikk for mål fra midtbanen. Keeper Kawashima sto med ryggen til, og hadde nok ikke kontroll. Forsøket gikk imidlertid utenfor.

Gresk frekkis fra avspark

Se Samaras' frekke forsøk fra avspark.

I likhet med første omgang hadde Japan ballen mest de første minuttene av omgangen, men skapte ikke mye. Kawashima måtte i aksjon nok en gang etter 60 minutter. Hellas slo inn på corner, og Gekas fikk gå opp umarkert. Avslutningen på hodet var god, men Kawashima var nede i hjørnet og reddet.

Misbrukte kjempesjanser

I det 68. minutt hadde Japan alle tiders mulighet til å gå opp i ledelsen. Shinji Kagawa kom inn i det 56. minutt, og markerte seg tidlig. United-stjerna slo inn fra venstre, og ballen ble slått tilbake i feltet til Yoshito Okubo. Okubo kunne bare sette ballen i mål, men fra vel tre meters satte han ballen himmelhøyt over.

Like etter fikk Atsudo Uchida muligheten. Klønete forsvarsspill av grekerne førte til at Uchida kunne skyte fra innenfor sekstenmeteren. Avslutningen gikk like utenfor fra høyrebacken.

Uchida fikk en ny mulighet mot slutten av kampen. Maya Oshida knallet til innnefor grekernes 16-meter. Skuddet gikk rett på Uchida, som knapt rakk å reagere før skuddet traff han, og styringen gikk over mål.

Sjanse for Japan

Se Oshida knalle til via Uchida.

Helt på tampen fikk Japan frispark i svært god posisjon. Honda skjøt lavt i keeperhjørnet, men Karneziz var kjapt nede og reddet.

Se oversikten over røde kort hittil i VM:

Laster innhold, vennligst vent..

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.