Inviterer Høyanger på fotballkamp

Sogndal fotballklubb vil lyse opp tilværelsen til beboere i Høyanger.

Fosshaugane Campus

Fosshaugane Campus

Foto: Sander Heggheim/NRK

Høyanger har fått merke finanskrisen på skinnet mer enn de fleste andre kommuner i Norge. Blant annet ble hjørnesteinsbedriften Fundo med over 200 ansatte nedlagt 12. februar.

Derfor har 1. divisjonsklubben i nabokommunen Sogndal bestemt seg for å forsøke å gi de 4400 innbyggerne i Høyanger et lite lyspunkt i tilværelsen.

Even Hovland

Den skadde Sogndal-spilleren, opprinnelig fra Høyanger, Even Hovland, inviterte til fotballkamp.

Foto: NRK

I pausen under tirsdagens 1. divisjonskamp mellom Sogndal og HamKam inviterte Sogndal-spiller Even Hovland alle innbyggerne i Høyanger til gratis kamp på Fosshaugane Campus 3. mai. Da er det kamp mellom Sogndal og Alta.

Se: Hovland inviterer hjemkommunen på kamp

- Vi tenkte allerede tidlig å gjøre en gest overfor Høyanger. De har produsert Even (Hovland) som spiller for oss og ikke minst er det samfunnet i området som er hardest rammet. Så tenkte vi at Even selv hadde lyst til å komme med invitasjonen. Og det ville han. sier daglig leder i Sogndal, Yngve Hallén til NRK.

- Er det bare de som har mistet jobbene sine som får invitasjonen?

- Nei. Det er ingen der ute som ikke er berørt, så det gjelder alle, sier han.

- Er dette noe dere vil gjenta?

- Vi må se på mottagelsen. Det vi er mest glade for nå, er at dette er en gest som ordføreren hadde løst til å være med på. Vi er en klubb for hele fylket. Da synes vi det er naturlig som situasjonen er at vi gjør dette, mener Hallén.

- Hyggelig gest

I Høyanger kommer mange trolig til å ta imot tilbudet om å se på fotballkamp neste søndag.

- Det er en hyggelig gest av Sogndal. Klubben er jo flaggskipet i fylket, så det er mange fra Høyanger som følger Sogndal. I tillegg har vi avgitt flere spillere til Sogndal opp gjennom årene, sier ordfører i Høyanger, Kjartan Longva, i en kommentar til tilbudet fra Sogndal.

- Kommer du selv til dra på kampen?

- Jeg er ikke sikker, for hver gang jeg er på kamp så pleier Sogndal å tape, sier Longva humoristisk.

Fotballnyheter