Ingen engelskmenn på banen

Ligakampen mellom Portsmouth og Arsenal onsdag ble historisk: Aldri før har en Premier League-kamp startet uten en eneste engelskmann på banen.

Arsenal - Portsmouth
Foto: Sean Dempsey / Scanpix/AP

Fra 15 land

Da kampen i Portsmouth begynte i går, var det spillere fra 15 land på banen, men ingen fra England.

Sju spillere var franske, to var fra Algerie, og én fra hvert av landene Bosnia, Irland, Israel, Island, Sør-Afrika, Skottland, Tyskland, Spania, Belgia, Wales, Kamerun, Kroatia og Russland.

Se lagoppstillingene her

Blant de 14 på reservebenkene var det fire engelske spillere, men bare én av dem kom på banen. Arsenals unggutt Craig Eastmond fikk spille de siste fem minuttene da klubben hans vant 4-1.

Den historiske kampen ble spilt nesten nøyaktig ti år etter at Chelsea ble første lag til å starte en kamp uten engelske spillere. Det skjedde mot Southampton 26. desember 1999.

Spår mørk framtid

Blackburns manager Sam Allardyce en én av dem som spår en mørk framtid for det engelske landslaget på bakgrunn av denne utviklingen.

- Premier League og fotballforbundet (FA) er nødt til å gjøre noe med dette, og de må begynne nå, sier Allardyce.

FIFA-presient Sepp Blatter har lenge kjempet for en såkalt "6 pluss 5-regel", som vil begrense hvor mange utlendiger en klubb kan ha på banen. Men dette kolliderer med EUs regelverk om fri flyt av arbeidskraft.

Sunderlands manager, den tidligere Manchester United-spilleren Steve Bruce, er enig med sin kollega.

- Av en eller annen grunn produserer vi ikke spillere som vi gjorde tidligere. Derfor er vi som managere nødt til å se utenlands for å finne gode spillere og for å få best mulig valuta for pengene. Selvsagt ville vi mer enn gjerne hatt lag som er basert på engelske spillere. Det lar seg bare ikke gjøre nå, sier Bruce.

Fotballnyheter