Ingen engelskmenn på banen

Ligakampen mellom Portsmouth og Arsenal onsdag ble historisk: Aldri før har en Premier League-kamp startet uten en eneste engelskmann på banen.

Arsenal - Portsmouth
Foto: Sean Dempsey / Scanpix/AP

Fra 15 land

Da kampen i Portsmouth begynte i går, var det spillere fra 15 land på banen, men ingen fra England.

Sju spillere var franske, to var fra Algerie, og én fra hvert av landene Bosnia, Irland, Israel, Island, Sør-Afrika, Skottland, Tyskland, Spania, Belgia, Wales, Kamerun, Kroatia og Russland.

Se lagoppstillingene her

Blant de 14 på reservebenkene var det fire engelske spillere, men bare én av dem kom på banen. Arsenals unggutt Craig Eastmond fikk spille de siste fem minuttene da klubben hans vant 4-1.

Den historiske kampen ble spilt nesten nøyaktig ti år etter at Chelsea ble første lag til å starte en kamp uten engelske spillere. Det skjedde mot Southampton 26. desember 1999.

Spår mørk framtid

Blackburns manager Sam Allardyce en én av dem som spår en mørk framtid for det engelske landslaget på bakgrunn av denne utviklingen.

- Premier League og fotballforbundet (FA) er nødt til å gjøre noe med dette, og de må begynne nå, sier Allardyce.

FIFA-presient Sepp Blatter har lenge kjempet for en såkalt "6 pluss 5-regel", som vil begrense hvor mange utlendiger en klubb kan ha på banen. Men dette kolliderer med EUs regelverk om fri flyt av arbeidskraft.

Sunderlands manager, den tidligere Manchester United-spilleren Steve Bruce, er enig med sin kollega.

- Av en eller annen grunn produserer vi ikke spillere som vi gjorde tidligere. Derfor er vi som managere nødt til å se utenlands for å finne gode spillere og for å få best mulig valuta for pengene. Selvsagt ville vi mer enn gjerne hatt lag som er basert på engelske spillere. Det lar seg bare ikke gjøre nå, sier Bruce.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Johnsen forlenget med Venezia

  Dennis Johnsen (23) har skrevet under en ny avtale med Venezia i italiensk Serie A. Trønderen har bundet seg fram til og med 2024/25-sesongen.

  Det opplyser Venezia på sine nettsider. Johnsen har startet alle lagets ligakamper siden opprykket i vår.

  23-åringen kom til klubben vederlagsfritt i august 2020. Venezia omtaler ham i dag som en av sine «mest konstante angrepstrusler».

  Johnsen debuterte nylig for Norges A-landslag i seieren mot Montenegro. Der spilte han en vel halvtime som innbytter og sto for den målgivende pasningen på 2-0-scoringen.

  Venezia ligger på 15.-plass med åtte poeng.

  (©NTB)

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Lacazette reddet Arsenal

  Patrick Vieira var for første gang på besøk hos klubben han vant tre ligatitler med som spiller, etter at han ble Crystal Palace-manager. Og besøket endte nesten lykkelig for Palace-manageren.

  Arsenal åpnet best, og kaptein Pierre-Emerick Aubameyang satte inn 1-0 på en retur etter åtte minutter.

  Rett før pause lå ballen høyt opp i lufta, og James McArthur så ut til å prøve et skudd på hel volley. Istedenfor sparka han Bukayo Saka knallhardt i leggen. McArthur så det gule kortet, og ikke det røde, mens Saka måtte forlate banen med en skade.

  Over i andre omgang var det to kontringer som skulle avgjøre for Palace. Først scoret Christian Benteke alene med keeper rett etter pause. Snaue kvarteret senere avsluttet Odsonne Édouard iskaldt via tverrliggeren og snudde kampen.

  Tida holdt på å renne ut for Arsenal, men på overtid av overtiden dukket Alexandre Lacazette opp på bakerste stolpe og kranglet inn en dødball.

  Martin Ødegaard startet i en dypere rolle på midtbanen, men klarte aldri å sette sitt preg på kampen. Han ble byttet ut etter 67 minutter for nettopp Lacazette.

  Med uavgjort på hjemmebane, er Arsenal nummer 12 på tabellen.

  Premier League - Arsenal v Crystal Palace
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Johnsen haltet av banen

  Kun en uke etter at han fikk sin landslagsdebut, måtte Dennis Johnsen forlate banen mot Fiorentina med det som så ut som en skade.

  Fem minutter ut i den andre omgangen måtte nordmannen forlate banen.

  Johnsen har startet alle de åtte kampene i ligaen fra start, og fikk sin landslagsdebut mot Montenegro. Der fikk han en målgivende på Norges andre scoring.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Tocco Alessandro / AP
 • Maskert mann stjal oppmerksomheten

  Per-Mathias Høgmo ledet Häcken til 5-0 hjemme mot IFK Norrköping i svensk toppfotball mandag. Men på stillingen 3-0 skjedde det noe som tok all oppmerksomhet.

  En maskert mann prøvde å ta seg inn på banen der Häcken-spillerne feiret mål. Mannen ble stoppet før han klarte å entre banen og ta seg inn blant feirende spillere.

  Høgmos menn er ubeseiret i fem Allsvenskan-kamper og har vunnet sine to siste. IFK Norrköping kom til mandagens oppgjør som Sveriges beste formlag.

  Per-Mathias Høgmo
  Foto: Adam Ihse/TT / NTB

Skadekrisen vokser for Norge – nok et forfall før skjebnekampen

World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England