Hopp til innhold

Hvem skal stoppe Messi?

Skal Manchester United ha noe håp om å vinne lørdagens finale i mesterligaen er det én mann som må stoppes, spørsmålet er om det er noen som klarer å stoppe Lionel Messi.

Nemanja Vidic og Lionel Messi

Nemanja Vidic må gjøre sitt aller beste for å stoppe Lionel Messi.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

23-åringe Messi som er kåret til årets spiller, er toppscorer i årets mesterliga og sørget nesten alene for at Barcelona slo ut både Arsenal og Real Madrid på sin vei til finalen på Wembley. Argentineren scoret også det ene målet da Barcelona slo Manchester United 2-0 i mesterligafinalen i 2009.

Dette er nok en kamp som alle med et hjerte for de røde djevelene ønsker å revansjere i lørdagens kamp, men hvordan har United-manager Alex Ferguson tenkt at det skal gjøres?

Mislykket taktikk

Real Madrid-manager Jose Mourinho forsøkte seg på taktikken med å bruke Pepe som defensiv midtbanespiller med hovedoppgave å mannsoppdekke Messi. Det endte med at Messi scoret to mål og finalebilletten var så godt som sikret. Derfor er det lite trolig at Ferguson velger den taktikken.

Messis bevegelsesmønster gjør at han blir ekstra vanskelig å stoppe for Uniteds forsvarere. Han skifter side og bytter på om han ligger lavt eller høyt på banen. Det som alle fall er sikkert, er at stopperparet som ofte blir omtalt som verdens beste, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, må spille opp mot sitt aller beste.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vente på sjanser

Et spørsmål som Alex Ferguson trolig også har brukt en del tid på er om de skal forsøke å spille sitt eget spill, eller om de skal forsøke å stoppe Barcelonas hurtige pasningsspill. Mot Real Madrid hadde Barcelona ballen 72 prosent av tiden, og noe liknende kan kanskje Manchester United leve med så lenge det ikke er så effektivt framover på banen.

Da kan United-spillerne godt tenke at de ikke vil bruke energi på å stoppe Barcelonas pasningskonkurranse så lenge de ikke oppnår noe med det. Manchester United er det mest gjerrige av de to lagene, så når det kommer til den defensive delen av spillet kan det tale til de rødes fordel.

United kan også score

Barcelona skal heller ikke være for selvsikre og tro at de er mestere selv om de på forhånd er store favoritter. Manchester Uniteds kontringsspill har vist seg drepende effektivt. Wayne Rooney eller Javier Hernandez kan fort bli avgjørende sånn sett.

Ryan Giggs og Wayne Rooney

Ryan Giggs og Wayne Rooney kan avgjøre for Manchester United.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Bedre benk

Det som også kan tale for Manchester United mot Barcelona, er at Alex Ferguson har en bedre innbytterbenk å råde over enn Josep Guardiola. United kommer trolig til å starte kampen med årets toppscorer, Dimitar Berbatov, på benken. I tillegg kommer de trolig til å ha friskmeldt Darren Fletcher, en spillesugen Nani og poteten John O'Shea på sidenlinjen.

Barcelona er derimot mer utsatte for skader på sine nøkkelspillere. Skulle Messi eller David Villa bli satt ut av spill, blir det trolig ikke helt det samme med Jeffren, Bojan Krkic eller Ibrahim Afellay.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Mendy sa seg ikke skyldig i voldtekt

  Fotballstjernen Benjamin Mendy er tiltalt for en rekke voldtekter og overgrep mot kvinner. Onsdag sa han seg ikke skyldig på ti punkter foran rettssaken.

  Franskmannen er anklaget for åtte punkter for voldtekt, ett for forsøk på voldtekt og ett for seksuelt overgrep, skriver Sky Sports.

  De angivelige lovbruddene skal ha skjedd fra oktober 2018 til august 2021.

  Mendy har hele tiden benektet alle anklager og skal stilles for retten denne uken. Onsdag sa han seg ikke skyldig i en høring foran rettssaken. Juryutvelgelsen skulle skje senere onsdag.

  Mendy, som de siste årene har spilt for Manchester City, ble suspendert fra klubben da han ble siktet av politiet. Han har vært ute på kausjon foran rettssaken.

  Mendy er anklaget sammen med en annen mann. Han har sagt seg ikke skyldig på åtte punkter for voldtekt og fire punkter for overgrep mot åtte unge kvinner. (NTB)

  Manchester City's Benjamin Mendy arrives at Chester Crown Court for his trial following allegations of rape and sexual assault
  Foto: PETER POWELL / Reuters
 • Giggs' ekskjæreste i kryssforhør: – Jeg var en slave

  Ryan Giggs' ekskjæreste, Kate Greville, ble plassert i vitneboksen i rettssalen i Manchester onsdag. Der sa hun at følte seg som en slave i forholdet.

  Giggs er anklaget for vold og kontrollerende oppførsel mot Greville under deres forhold, og onsdag er annen dag Greville forklarer seg i retten. Tirsdag åpnet hun opp om trusler, sjalusi og vold.

  Den tidligere fotballstjernen Giggs har hele tiden nektet for alle anklager mot ham.

  Onsdag ble Greville plassert i vitneboksen og forhørt av Giggs' advokater. Der forklarte hun om hvordan Giggs brukte henne da hun var i en sårbar posisjon, og sa videre at hun følte seg som en slave.

  – Han fikk meg til å føle at jeg måtte gjøre alt han sa ellers ville det bli konsekvenser. Jeg var en slave for hvert behov og krav, sa Greville under utspørringen.

  Videre sa hun at hun følte seg «lurt inn» i forholdet med Giggs, og anklaget ham for å spille et «psykologisk spill».

  – Jeg la merke til ting om som definitivt lurte meg inn i forholdet, sa Greville.

  Giggs' advokat tilbakeviste i etterkant anklagene mot klienten og sa at Greville «fant på» anklagene om psykologiske triks. (NTB)

  Ryan Giggs
  Foto: LINDSEY PARNABY / AFP
 • Parsons ferdig som Nederland-sjef etter skuffende fotball-EM

  Britiske Mark Parsons klarte ikke å ta de nederlandske fotballkvinnene videre fra kvartfinalen i EM og har nå mistet jobben som landslagssjef.

  Det bekrefter Det nederlandske fotballforbundet på sin nettside.

  – I oppkjøringen til og under EM var både spillet og resultatene skuffende, og det har vi ikke råd til, sier Jan Dirk van der Zee, direktør for kvinnefotballen i forbundet.

  Parsons hadde store sko å fylle da han tok over etter Sarina Wiegman. Wiegman ledet Nederland til EM-gull i 2017 og VM-sølv i 2019. Suksessen fortsatte i sommer da hun som landslagssjef for England ledet laget til EM-gull på hjemmebane. (NTB)

  Mark Parsons
  Foto: FRANCK FIFE / AFP
 • Sánchez fortsetter karrieren i Frankrike

  Alexis Sánchez har bestått den medisinske testen i Olympique de Marseille og er enig med klubben om en overgang.

  Det bekrefter Olympique de Marseille på sin nettside.

  Sánchez kommer gratis fra italienske Inter etter at kontrakten hans gikk ut etter forrige sesong. 33-åringen har spilt for den italienske storklubben siden 2019.

  Chileneren har hatt en imponerende spillerkarriere. hvor han også har spilt for klubber som Cobreloa, Udinese, Barcelona, Arsenal og Manchester United. (NTB)

  Alexis Sánchez
  Foto: Claudio Cruz / AP
 • Nordmann klar for IFK Göteborg

  Norske Eman Marković bytter ut Norrköping med IFK Göteborg. Norsk-bosnieren har signert en kontrakt ut 2024.

  Det bekrefter klubben på sin nettside.

  – Jeg er veldig imponert over Blåvitt og glad for å være en del av laget. Her gjøres det en spennende satsing som jeg virkelig har lyst til å være med på, sier Marković.

  23-åringen gikk fra Start til Norrköping i februar og spilte kun 16 kamper før han nå drar videre til «Blåvitt». Han har også tidligere spilt for klubber som Lyngdal, Molde og Zrinjski Mostar.

  Marković har representert alle norske ungdomslandslag fra U15 opp til U21, hvor han har spilt med stjerner som Erling Braut Haaland. (NTB)

  Eman Markovic
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB