Hvem skal stoppe Messi?

Skal Manchester United ha noe håp om å vinne lørdagens finale i mesterligaen er det én mann som må stoppes, spørsmålet er om det er noen som klarer å stoppe Lionel Messi.

Nemanja Vidic og Lionel Messi

Nemanja Vidic må gjøre sitt aller beste for å stoppe Lionel Messi.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

23-åringe Messi som er kåret til årets spiller, er toppscorer i årets mesterliga og sørget nesten alene for at Barcelona slo ut både Arsenal og Real Madrid på sin vei til finalen på Wembley. Argentineren scoret også det ene målet da Barcelona slo Manchester United 2-0 i mesterligafinalen i 2009.

Dette er nok en kamp som alle med et hjerte for de røde djevelene ønsker å revansjere i lørdagens kamp, men hvordan har United-manager Alex Ferguson tenkt at det skal gjøres?

Mislykket taktikk

Real Madrid-manager Jose Mourinho forsøkte seg på taktikken med å bruke Pepe som defensiv midtbanespiller med hovedoppgave å mannsoppdekke Messi. Det endte med at Messi scoret to mål og finalebilletten var så godt som sikret. Derfor er det lite trolig at Ferguson velger den taktikken.

Messis bevegelsesmønster gjør at han blir ekstra vanskelig å stoppe for Uniteds forsvarere. Han skifter side og bytter på om han ligger lavt eller høyt på banen. Det som alle fall er sikkert, er at stopperparet som ofte blir omtalt som verdens beste, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, må spille opp mot sitt aller beste.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vente på sjanser

Et spørsmål som Alex Ferguson trolig også har brukt en del tid på er om de skal forsøke å spille sitt eget spill, eller om de skal forsøke å stoppe Barcelonas hurtige pasningsspill. Mot Real Madrid hadde Barcelona ballen 72 prosent av tiden, og noe liknende kan kanskje Manchester United leve med så lenge det ikke er så effektivt framover på banen.

Da kan United-spillerne godt tenke at de ikke vil bruke energi på å stoppe Barcelonas pasningskonkurranse så lenge de ikke oppnår noe med det. Manchester United er det mest gjerrige av de to lagene, så når det kommer til den defensive delen av spillet kan det tale til de rødes fordel.

United kan også score

Barcelona skal heller ikke være for selvsikre og tro at de er mestere selv om de på forhånd er store favoritter. Manchester Uniteds kontringsspill har vist seg drepende effektivt. Wayne Rooney eller Javier Hernandez kan fort bli avgjørende sånn sett.

Ryan Giggs og Wayne Rooney

Ryan Giggs og Wayne Rooney kan avgjøre for Manchester United.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Bedre benk

Det som også kan tale for Manchester United mot Barcelona, er at Alex Ferguson har en bedre innbytterbenk å råde over enn Josep Guardiola. United kommer trolig til å starte kampen med årets toppscorer, Dimitar Berbatov, på benken. I tillegg kommer de trolig til å ha friskmeldt Darren Fletcher, en spillesugen Nani og poteten John O'Shea på sidenlinjen.

Barcelona er derimot mer utsatte for skader på sine nøkkelspillere. Skulle Messi eller David Villa bli satt ut av spill, blir det trolig ikke helt det samme med Jeffren, Bojan Krkic eller Ibrahim Afellay.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Hareide: – Det var verre i fjor

  Åge Hareide skulle egentlig ledet Danmark i EM før han ga seg som Danmarks hovedtrener, men pandemien kom og Hareide måtte dra før mesterskapet var i gang.

  Hareide, som hadde kontrakt til 2020, kunne dermed ikke lede Danmark i mesterskapet.

  Han forteller til NRK at det er spesielt, men at det går bedre nå.

  – Jeg tenker ikke så mye på det. Det var verre i fjor, sier Hareide.

  – Det har jo vært et år med pandemi, så man har hatt litt andre ting å tenke på. Nå jobber jeg i RBK og må forberede oss til kamp i Drammen i morgen, sier Hareide.

  Den nåværende Rosenborg-treneren har stor tro på sitt tidligere mannskap.

  – Jeg tror de kan gå hele veien til semifinalen, mener Hareide.

  Hareide var kritisk til at NRK viste bildene fra situasjonen. Han valgte å dra hjem.

  – Vi var i studio i inngangen til kampen, og jeg skulle være med i pausen. Da dette skjedde, så gikk jeg bare hjem. Jeg forlot studio. De kunne ikke si så mye på det, sier han til Dagbladet.

  Hareide og Rosenborg skal møte Strømsgodset i morgen.

  – Jeg sa til Micke Dorsin at dersom Christian dør, så kommer jeg ikke på kamp. Det hadde han forståelse for, sier han.

  Eliteserien fotball 2020: Sandefjord - Rosenborg (0-0)
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Molde vant tross utrolig selvmål

  Kristoffer Haugen satte ballen i nettet tre ganger da Molde vant 3-1 over Sandefjord. To ganger i Sandefjord-målet, og én gang i Molde-målet.

  Og hans selvmål var smått utrolig. Planen hans var nok å sende et ufarlig tilbakespill til keeper Oliver Petersen, men han var feilplassert, og rakk ikke ballen som i stedet trillet i nettet.

  Men Molde hadde god kontroll, og ved to scoringer av nevnte Haugen og én scoring av Ohi, ble det grei seier.

  Dermed henger moldenserne med i teten, og de ligger på tredjeplass i Eliteserien.

  En liten nedtur fikk dagens vinner likevel. Magnus Wolff Eikrem måtte gå av med noe som så ut som en strekk.

  Eliteserien fotball 2021: Sandefjord - Molde
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
 • Hjelp fra oven

  Det engelske laget fikk hjelp fra uventet hold før sin åpningskamp i EM mot Kroatia søndag. Mens laget trente lørdag, kom nemlig et fly over treningsanlegget. Bak flyet hang et banner.

  Der kunne de engelske spilellerne lese følgende budskap: «De fleste Kroatia-målene kommer fra venstre».

  Ifølge Twitter-kontoen The Athletic UK kom ni av Kroatias 17 scoringer i EM-kvalifiseringen etter angrep på venstresiden.

  Er0XPWVaW2A
  Foto: CARL RECINE / Reuters
 • Svensk skadetrøbbel

  Sveriges brokete oppladning til fotball-EM fortsetter. Skadeplager gjør Albin Ekdal (bildet) og Jens Cajuste til usikre kort to dager før åpningskampen mot Spania, melder NTB.

  Ekdal deltok ikke på hele lørdagens trening på grunn av en smell han pådro seg før helgen, mens Cajuste gikk av feltet med smerter i venstrefoten.

  Treningsøkta var den siste før avreisen fra Göteborg til Sevilla. Mandag innleder Sverige gruppespillet i EM mot Spania.

  Den siste uken har ikke vært ideell for svenskene. Tirsdag ble det kjent at landslagsspillerne Dejan Kulusevski og Mattias Svanberg hadde testet positivt for koronaviruset.

  rBd1dyvBpKw
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Bekreftet som Häcken-trener

  Tidligere landslagstrener Per-Mathias Høgmo blir som ventet trener for Göteborg-klubben Häcken i Allsvenskan. Det opplyser klubben i pressemelding, ifølge NTB. Høgmo har skrevet under en kontrakt som varer ut 2023-sesongen.

  oKOd0-V-Ego
  Foto: Audun Braastad / NTB