Hvem skal stoppe Messi?

Skal Manchester United ha noe håp om å vinne lørdagens finale i mesterligaen er det én mann som må stoppes, spørsmålet er om det er noen som klarer å stoppe Lionel Messi.

Nemanja Vidic og Lionel Messi

Nemanja Vidic må gjøre sitt aller beste for å stoppe Lionel Messi.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

23-åringe Messi som er kåret til årets spiller, er toppscorer i årets mesterliga og sørget nesten alene for at Barcelona slo ut både Arsenal og Real Madrid på sin vei til finalen på Wembley. Argentineren scoret også det ene målet da Barcelona slo Manchester United 2-0 i mesterligafinalen i 2009.

Dette er nok en kamp som alle med et hjerte for de røde djevelene ønsker å revansjere i lørdagens kamp, men hvordan har United-manager Alex Ferguson tenkt at det skal gjøres?

Mislykket taktikk

Real Madrid-manager Jose Mourinho forsøkte seg på taktikken med å bruke Pepe som defensiv midtbanespiller med hovedoppgave å mannsoppdekke Messi. Det endte med at Messi scoret to mål og finalebilletten var så godt som sikret. Derfor er det lite trolig at Ferguson velger den taktikken.

Messis bevegelsesmønster gjør at han blir ekstra vanskelig å stoppe for Uniteds forsvarere. Han skifter side og bytter på om han ligger lavt eller høyt på banen. Det som alle fall er sikkert, er at stopperparet som ofte blir omtalt som verdens beste, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, må spille opp mot sitt aller beste.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vente på sjanser

Et spørsmål som Alex Ferguson trolig også har brukt en del tid på er om de skal forsøke å spille sitt eget spill, eller om de skal forsøke å stoppe Barcelonas hurtige pasningsspill. Mot Real Madrid hadde Barcelona ballen 72 prosent av tiden, og noe liknende kan kanskje Manchester United leve med så lenge det ikke er så effektivt framover på banen.

Da kan United-spillerne godt tenke at de ikke vil bruke energi på å stoppe Barcelonas pasningskonkurranse så lenge de ikke oppnår noe med det. Manchester United er det mest gjerrige av de to lagene, så når det kommer til den defensive delen av spillet kan det tale til de rødes fordel.

United kan også score

Barcelona skal heller ikke være for selvsikre og tro at de er mestere selv om de på forhånd er store favoritter. Manchester Uniteds kontringsspill har vist seg drepende effektivt. Wayne Rooney eller Javier Hernandez kan fort bli avgjørende sånn sett.

Ryan Giggs og Wayne Rooney

Ryan Giggs og Wayne Rooney kan avgjøre for Manchester United.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Bedre benk

Det som også kan tale for Manchester United mot Barcelona, er at Alex Ferguson har en bedre innbytterbenk å råde over enn Josep Guardiola. United kommer trolig til å starte kampen med årets toppscorer, Dimitar Berbatov, på benken. I tillegg kommer de trolig til å ha friskmeldt Darren Fletcher, en spillesugen Nani og poteten John O'Shea på sidenlinjen.

Barcelona er derimot mer utsatte for skader på sine nøkkelspillere. Skulle Messi eller David Villa bli satt ut av spill, blir det trolig ikke helt det samme med Jeffren, Bojan Krkic eller Ibrahim Afellay.

Fotballnyheter

På innsiden

Kippe klikket i garderoben: – Jeg vurderte å fly på kameraet

Frode Kippe (40) stengte seg like greit inne på do etter tapet for Vålerenga. Alternativet var hakket mer brutalt.

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Sarpsborg 08 vant hele 3-0 over Vålerenga borte i semifinalen i cupen onsdag kveld. De møter vinneren av kampen Molde-Lillestrøm som spiller torsdag.
Se alle målene her.
Se alle målene her.