Hopp til innhold

Hvem skal stoppe Messi?

Skal Manchester United ha noe håp om å vinne lørdagens finale i mesterligaen er det én mann som må stoppes, spørsmålet er om det er noen som klarer å stoppe Lionel Messi.

Nemanja Vidic og Lionel Messi

Nemanja Vidic må gjøre sitt aller beste for å stoppe Lionel Messi.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

23-åringe Messi som er kåret til årets spiller, er toppscorer i årets mesterliga og sørget nesten alene for at Barcelona slo ut både Arsenal og Real Madrid på sin vei til finalen på Wembley. Argentineren scoret også det ene målet da Barcelona slo Manchester United 2-0 i mesterligafinalen i 2009.

Dette er nok en kamp som alle med et hjerte for de røde djevelene ønsker å revansjere i lørdagens kamp, men hvordan har United-manager Alex Ferguson tenkt at det skal gjøres?

Mislykket taktikk

Real Madrid-manager Jose Mourinho forsøkte seg på taktikken med å bruke Pepe som defensiv midtbanespiller med hovedoppgave å mannsoppdekke Messi. Det endte med at Messi scoret to mål og finalebilletten var så godt som sikret. Derfor er det lite trolig at Ferguson velger den taktikken.

Messis bevegelsesmønster gjør at han blir ekstra vanskelig å stoppe for Uniteds forsvarere. Han skifter side og bytter på om han ligger lavt eller høyt på banen. Det som alle fall er sikkert, er at stopperparet som ofte blir omtalt som verdens beste, Rio Ferdinand og Nemanja Vidic, må spille opp mot sitt aller beste.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Vente på sjanser

Et spørsmål som Alex Ferguson trolig også har brukt en del tid på er om de skal forsøke å spille sitt eget spill, eller om de skal forsøke å stoppe Barcelonas hurtige pasningsspill. Mot Real Madrid hadde Barcelona ballen 72 prosent av tiden, og noe liknende kan kanskje Manchester United leve med så lenge det ikke er så effektivt framover på banen.

Da kan United-spillerne godt tenke at de ikke vil bruke energi på å stoppe Barcelonas pasningskonkurranse så lenge de ikke oppnår noe med det. Manchester United er det mest gjerrige av de to lagene, så når det kommer til den defensive delen av spillet kan det tale til de rødes fordel.

United kan også score

Barcelona skal heller ikke være for selvsikre og tro at de er mestere selv om de på forhånd er store favoritter. Manchester Uniteds kontringsspill har vist seg drepende effektivt. Wayne Rooney eller Javier Hernandez kan fort bli avgjørende sånn sett.

Ryan Giggs og Wayne Rooney

Ryan Giggs og Wayne Rooney kan avgjøre for Manchester United.

Foto: ANDREW YATES / Afp

Bedre benk

Det som også kan tale for Manchester United mot Barcelona, er at Alex Ferguson har en bedre innbytterbenk å råde over enn Josep Guardiola. United kommer trolig til å starte kampen med årets toppscorer, Dimitar Berbatov, på benken. I tillegg kommer de trolig til å ha friskmeldt Darren Fletcher, en spillesugen Nani og poteten John O'Shea på sidenlinjen.

Barcelona er derimot mer utsatte for skader på sine nøkkelspillere. Skulle Messi eller David Villa bli satt ut av spill, blir det trolig ikke helt det samme med Jeffren, Bojan Krkic eller Ibrahim Afellay.

Fotball

 • Spillerflukt fra Aalesund etter nedrykket

  Aalesund har takket av sju spillere som ikke blir med klubben ned til 1. divisjon i 2024.

  Det opplyser klubben på sitt nettsted.

  Det har vært kjent en stund at AaFK-kaptein David Fällman skal flytte hjem til Sverige når kontrakten hans løper ut. Også Kristoffer Ødemarksbakken, Erlend Segberg, Ebiye Moses, Alexander Juel Andersen, Oscar Solnørdal og Christian Mork Breivik er på utgående kontrakter og søker nye karriereutfordringer.

  Lånespilleren Tobias Klysner, som var uheldig med skader og bare fikk én eliteseriekamp, blir heller ikke å se i den oransje drakten i 2024.

  AaFK opplyser at de ønsker de nevnte spillerne hell og lykke videre i karrieren.

  (©NTB)

  aalesund
  Foto: NTB
 • Suárez vant «gullballen» i Brasil

  Luis Suárez mottok prisen som årets spiller i den brasilianske toppdivisjonen. Han scoret 17 ligamål for Gremio denne sesongen.

  Den tidligere Atletico Madrid-, Liverpool- og Barcelona-spilleren ble kåret til årets spiller under en prisutdeling torsdag kveld. Han mottok også prisen for årets spiss i Brasil.

  Suárez signerte i utgangspunktet en toårskontrakt med Gremio, men spissveteranen har allerede kunngjort at han gir seg i klubben. 36-åringen har vært linket til Lionel Messis klubb Inter Miami, men har selv ikke ønsket å kommentere ryktene.

  – Jeg elsker dette livet, men det er tøft å våkne i smerter hver eneste dag. Jeg ønsker å fortsette, men jeg vet ikke helt hva som skjer, sa Suárez til nyhetsbyrået AFP etter kampen.

  (©NTB)

  I7ptXtq2vgg
  Foto: AFP
 • Domstol avsatte Brasils fotballpresident

  En domstol i Rio de Janeiro har avsatt presidenten i Brasils fotballforbund på grunn av uregelmessigheter i valget i fjor.

  Ednaldo Rodrigues, som først ble midlertidig ansatt som fotballpresident i 2021, vant presidentvalget i fjor. Domstolen gir fotballforbundet beskjed om å avholde nytt valg innen 30 dager.

  Fram til da er det lederen for landets idrettsdomstol, José Perdiz, som skal styre forbundet. Domstolen opphever hele fotballtinget fra i fjor, og dermed også avgjørelsen det tok om å ansette Rodrigues.

  Rodrigues har mulighet til å anke avgjørelsen. Fotballforbundet opplyser at de vurderer hvilke skritt de skal ta.

  Saken kan potensielt føre til at Fifa innfører sanksjoner mot Brasil. I verste fall kan Fifa kaste ut fotballforbund i land der myndighetene griper inn slik, mens også arbeidet med å få VM for kvinner i 2027 kan bli påvirket.

  (©NTB)

  Ednaldo Rodrigues
  Foto: AFP
 • AN: Glimt-kaptein tilbake på trening

  Bodø/Glimt-kaptein Patrick Berg var tilbake på trening torsdag.

  Onsdag skrev NRK at landslagsspilleren er blitt syk tre dager før lørdagens cupfinale mot Molde, men torsdag skriver Avisa Nordland at 26-åringen var tilbake på treningsfeltet på Aspmyra.

  Heller ikke midtstopper Brede Moe var på trening onsdag, men ifølge AN trente Moe innendørs torsdag.

  Europa conference leauge gruppespill 2023: Bodø/Glimt - Lugano (5-2)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Medier: Ber om fire års utestengelse for Pogba

  Påtalemyndigheten for dopingsaker i italiensk idrett vil at fotballstjernen Paul Pogba (30) skal utestenges i fire år.

  Gazetta dello Sport og Corriere delle Sera er blant avisene som hevder å kjenne til innstillingen fra antidopingorganet.

  Franske Pogba har den siste tiden vært suspendert fra aktiv idrett som følge av at han avga en positiv dopingprøve med spor av testosteron.

  Den aktuelle prøven skal ha blitt avgitt etter serieåpningen mot Udinese 20. august. Den kampen vant Juventus 3-0, men Pogba ble sittende på benken gjennom samfulle 90 minutter.

  Etter at resultatet av A-prøven ble kjent, ba Pogba om en ny analyse av dopingprøven. Også B-prøven kom ut med samme resultat.

  Franskmannen vil nå bli straffet av den nasjonale antidopingdomstolen i Italia. Utelukkelsen i dopingsaker er på inntil to år, men den kan bli doblet dersom det bevises at det forbudte stoffet er inntatt med forsett.

  (©NTB)

  Paul Pogba
  Foto: ISABELLA BONOTTO / AFP
Brentford-spilleren Kristoffer Ajer feiret som besatt etter en takling i det 91. minutt. Minutter senere var kampen snudd – dermed startet latterliggjøringen av feiringen.