Hopp til innhold

Sir Alex: – Vi kan ikke være redde

Tyske Schalke var knapt en dump på Manchester Uniteds vei mot mesterligafinalen, men på Wembley har Alex Fergusons mannskap et katalansk fjell å bestige.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-REAL MADRID

Josep Guardiolas Barcelona - ed Lionel Messi i spissen - regnes som favoritter i finalen mot Manchester United og Sir Alex Ferguson.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Jeg synes ikke vi skal ha noe mangel på selvtillit når vi reiser til Wembley. Barcelonas form har vært svært god denne sesongen. Vi spiller mot et fantastisk lag, men vi kan ikke bli vettskremt for det.

Ordene tilhører Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. Han vet så inderlig godt hva Barcelona er i stand til - blant annet etter å ha tapt nettopp mesterligafinalen for dem i 2009.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den gang var det spennende i 10 minutter, før Samuel Eto'o fikset spansk ledelse. Derfra og inn eide Barcelona kampen - og vant fullt fortjent.

Les videre under bildet!

APTOPIX Italy Soccer Champions League Final

Her skaller Lionel Messi inn 2-0 for Barcelona i mesterligafinalen mot Manchester United i 2009. Edwin van der Sar kan intet gjøre.

Foto: Gregorio Borgia / AP

Nå kan United få sin revansj på Wembley 28. mai. Barcelona slo ut erkerival Real Madrid tirsdag (3-1 sammenlagt), mens United kjørte over Schalke dagen etter og vant 6-1 sammenlagt.

Les også: B-preget United viste Guardiola festfotball

Barcelona regnes av mange som verdens beste klubblag. Lionel Messi har vært i strålende form og står med 52 mål i obligatoriske kamper denne sesongen. Argentineren blir en mann som United må passe på, men Sir Alex er altså ikke bekymret - i hvert fall ikke utad.

Les også: Messi sparket og sparket - men Real truet aldri Barca

Spøkte

Men den skotske manageren innrømmer at han gjerne skulle møtt et annet lag i finalen.

– For å være ærlig, skulle jeg ønske det var Brechin City (tredje nivå i Skottland) eller et lignende lag. Det er ingen mangel på respekt for Brechin City, jeg elsker den lille klubben, men på starten av sesongen sier en at en vil unngå Barcelona, smilte Ferguson ifølge FIFA.com.

Tenker ikke på hevn

For to år siden møttes også United og Barcelona i mesterligafinalen. Da vant Barcelona, men Ferguson hevder han ikke er opptatt av å få revansj mot katalanerne på Wembley.

– Det handler ikke om hevn, men at det er en ny mulighet for Manchester United til å ta en europeisk tittel. Jeg har alltid sagt at andre klubber har gjort det bedre enn oss og at vi burde ha gjort det bedre i Europa, sa skotten.

– Du må beundre måten Barcelona spiller på. De har en god spillestil og fantastiske spillere, fortalte Ferguson.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Brann kollapset da Mesterliga-drømmen røk

  Brann hadde 1-1 med seg i returoppgjøret borte mot Rosengård, men i Sverige skulle det bli for tøft.

  Svenskene leverte en knallsterk andre omgang, og gikk opp i en 3-0 ledelse. Brann svarte Rosengård, og reduserte til 1-3 etter scoring av Maria Brochmann.

  Men det holdt altså ikke, og det er Rosengård som skal spille fotball i Mesterligaen.

  Rosenborg møter Real Madrid i Spania onsdag kveld. Trønderne ligger under 0-3 fra forrige oppgjør, og må levere noe helt spesielt for å ta seg videre.

  Football, UEFA Women's Champions League, FC Rosengård - Brann
  Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
 • Scaloni fortsetter som landslagssjef for Argentina

  Tirsdag vant Argentina 3-0 over Jamaica i en vennskapskamp. Like etter kampen kunngjorde president Claudio Tapia at hovedtrener Lionel Scaloni (44) har forlenget kontrakten frem til VM i 2026.

  – Vi fortsetter å satse på det omfattende landslagsprosjektet, skrev Tapia.

  Scaloni erstattet Jorge Sampaoli som trener etter at Argentina tapte mot Frankrike i 16-delsfinalen i VM i 2018. Argetina har spilt 35 kamper uten tap.

  Lionel Scaloni
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Tilskuer kastet bananskall mot Richarlison

  Det ble kastet en banan mot Richarlison da han feiret etter å ha scoret for Brasil i 5-1-seieren mot Tunisia i Paris tirsdag.

  Vennskapskampen på Parc des Prince ble også midlertidig stanset i første omgang da publikum ble bedt om å slutte å peke mot de brasilianske spillerne med laserpenn.

  – Dessverre ble en banan kastet på banen mot Richarlison, som scoret Brasils andre mål, tvitret det brasilianske fotballforbundet CBF etter kampen.

  Tottenham-angriperen reagerer på hendelsen.

  – Så lenger de sier «bla, bla, bla» og ikke gir dem straff, vil det fortsette slik og skje hver dag og overalt, tvitret den brasilianske vingen.

  Brasils Richarlison
  Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP
 • Drømmetreff sendte Sverige ned

  Mannen som senket Norge på lørdag, Benjamin Sesko, scoret et vakkert mål på volley og sørget for at Slovenia klarte 1-1 mot Sverige tirsdag. Det sendte Sverige ned på nivå tre i nasjonsligaen, for de måtte vinne på hjemmebane for å beholde plassen.

  Emil Forsberg scoret svenskenes mål like før pause.

  Sesko
  Foto: Claudio Bresciani/TT / AP
 • Brann-profil skadd

  Brann-spelar Tameka Yallop måtte forlate den siste treninga før onsdagens viktige meisterligamøte med Rosengård som følgje av ein skade.

  Det er Bergensavisen som omtalar episoden som naturleg nok var lite velkomen i Brann-leiren.

  – Eg aner ikkje kor ille det er. Som de også såg, så klarte ho ikkje fullføre treninga. Vi må berre sjå, men akkurat no veit vi ikkje om ho kan spele, seier Brann-trener Olli Harder til avisa.

  Australske Yallop gjekk også glipp av det første meisterligamøtet med Rosengård. Då var det ei lårhøne som skapte trøbbel.

  Den første kampen laga imellom enda 1–1. Laget som vinn samanlagt, går til gruppespelet.

  Fra venstre Tameka Yallop fra Brann og Maria Olsvik, Rosenborg. Sluttspill toppserien
  Foto: Bjørnar Morønning / NTB
Italy England Nations League Soccer