Hopp til innhold

Sir Alex: – Vi kan ikke være redde

Tyske Schalke var knapt en dump på Manchester Uniteds vei mot mesterligafinalen, men på Wembley har Alex Fergusons mannskap et katalansk fjell å bestige.

FBL-EUR-C1-BARCELONA-REAL MADRID

Josep Guardiolas Barcelona - ed Lionel Messi i spissen - regnes som favoritter i finalen mot Manchester United og Sir Alex Ferguson.

Foto: JAVIER SORIANO / Afp

– Jeg synes ikke vi skal ha noe mangel på selvtillit når vi reiser til Wembley. Barcelonas form har vært svært god denne sesongen. Vi spiller mot et fantastisk lag, men vi kan ikke bli vettskremt for det.

Ordene tilhører Manchester United-manager Sir Alex Ferguson. Han vet så inderlig godt hva Barcelona er i stand til - blant annet etter å ha tapt nettopp mesterligafinalen for dem i 2009.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Den gang var det spennende i 10 minutter, før Samuel Eto'o fikset spansk ledelse. Derfra og inn eide Barcelona kampen - og vant fullt fortjent.

Les videre under bildet!

APTOPIX Italy Soccer Champions League Final

Her skaller Lionel Messi inn 2-0 for Barcelona i mesterligafinalen mot Manchester United i 2009. Edwin van der Sar kan intet gjøre.

Foto: Gregorio Borgia / AP

Nå kan United få sin revansj på Wembley 28. mai. Barcelona slo ut erkerival Real Madrid tirsdag (3-1 sammenlagt), mens United kjørte over Schalke dagen etter og vant 6-1 sammenlagt.

Les også: B-preget United viste Guardiola festfotball

Barcelona regnes av mange som verdens beste klubblag. Lionel Messi har vært i strålende form og står med 52 mål i obligatoriske kamper denne sesongen. Argentineren blir en mann som United må passe på, men Sir Alex er altså ikke bekymret - i hvert fall ikke utad.

Les også: Messi sparket og sparket - men Real truet aldri Barca

Spøkte

Men den skotske manageren innrømmer at han gjerne skulle møtt et annet lag i finalen.

– For å være ærlig, skulle jeg ønske det var Brechin City (tredje nivå i Skottland) eller et lignende lag. Det er ingen mangel på respekt for Brechin City, jeg elsker den lille klubben, men på starten av sesongen sier en at en vil unngå Barcelona, smilte Ferguson ifølge FIFA.com.

Tenker ikke på hevn

For to år siden møttes også United og Barcelona i mesterligafinalen. Da vant Barcelona, men Ferguson hevder han ikke er opptatt av å få revansj mot katalanerne på Wembley.

– Det handler ikke om hevn, men at det er en ny mulighet for Manchester United til å ta en europeisk tittel. Jeg har alltid sagt at andre klubber har gjort det bedre enn oss og at vi burde ha gjort det bedre i Europa, sa skotten.

– Du må beundre måten Barcelona spiller på. De har en god spillestil og fantastiske spillere, fortalte Ferguson.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Ny korsbåndskade for dansk spiller

  Danmarks Nadia Nadim (34), som spilte EM i sommer etter et lengre skadeavbrekk, har røket korsbåndet på ny. Det skjedde i helgens kamp for Racing Louisville i den amerikanske toppligaen.

  – Det er klart jeg er knust. Men jeg har møtt hindringer og tøffe stunder siden jeg var barn, så du kan si jeg er en ekspert på å overvinne dem. Jeg ble født som en fighter, og ingenting kan bryte meg ned, skriver Nadim på Twitter.

  Nadim har over 100 landslagskamper for Danmark, og har møtt mye kritikk etter at hun ble ambassadør for fotball-VM i Qatar.

  Nadim
  Foto: ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Kortglad dommer til Ullevaal

  Spanske Antonio Mateu Lahoz (45) dømmer Norges skjebnekamp mot Serbia i fotballens nasjonsliga tirsdag. Det kan ligge an til en del gule kort.

  På sine ti siste dommeroppdrag har Lahoz delt ut 49 gule kort og utvist tre spillere.

  Han er også kjent for å ha vist det gule kortet til fire forskjellige spillere i løpet av bare ett sekund. Det skjedde i La Liga-oppgjøret mellom Getafe og Mallorca i april i år.

  Lahoz var hoveddommer i mesterligafinalen i fjor da Chelsea slo Manchester City 1-0.

  Norge trenger ett poeng for å vinne gruppen. VM-klare Serbia må ha seier for å sikre førsteplassen og opprykk til nivå én i nasjonsligaen.

  Dommer Antonio Mateu Lahoz i samtale med Dinamo Zagrebs Arijan Ademi
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Sterk dansk seier over Frankrike

  Danmark imponerte stort da de slo Frankrike 2-0 i Parken i den siste kampen i nasjonsligaen. Kasper Dolberg og Andreas Olsen scoret målene mot den regjerende verdensmesteren. Men seieren holdt ikke til gruppeseier i A-ligaen, fordi Kroatia slo Østerrike 3-1.

  Danmark vant også borte mot Frankrike, som bare ble nummer tre i gruppe 1.

  Danmark - Frankrike
  Foto: RITZAU SCANPIX / Reuters
 • Mitrovic skadet da Serbia kjørte over Sverige

  Sverige fikk en god start borte mot Serbia i Norges gruppe i Nasjonsligaen, da Viktor Claesson sendte gjestene i ledelsen etter 15 minutter. Men resten av kampen handlet det meste om Serbia- som Norge møter i gruppespillfinale på tirsdag.

  Fulham-spissen Aleksandar Mitrovic scoret hele tre ganger, før en perle fra Sasa Lukic sikret 4-1-seier.

  Mitrovic fikk seg en smell i foten og gikk av banen med 18 minutter igjen. I etterkant viste TV-bildene serberen sittende på benken med en ispose.

  En som ikke blir klar til Ullevaal-kampen kommende uke er Sergej Milinkovic-Savic. Lazio-stjernen pådro seg gult kort mot Sverige og går glipp av oppgjøret med karantene. Tirsdag møtes Norge og Serbia til kamp om gruppeseieren i nasjonsligaen. Uavgjort vil være godt nok for Norge.

  Norge vinner uansett gruppe 4 om de tar poeng hjemme mot Serbia om tre dager. Mens Sverige må slå Slovenia i siste kamp for ikke å rykke ned til gruppe C i nasjonsligaen.

 • Toppkamp: Haug scora, Haavi assisterte

  Sophie Roman Haug scoret da Roma slo Fiorentina 2-1 i toppkampen i italiensk kvinnefotball lørdag.

  Fiorentina hadde ikke avgitt poeng i sesongens tre første kamper. Roma sto på sin side med seks poeng, men overtok tabelltoppen med lørdagens sterke triumf.

  Det var riktignok Fiorentina som tok ledelsen i kampen etter 24 minutters spill. Midtbanespiller Michela Catena scoret for annen gang denne sesongen da hun satte inn ledermålet.

  Deretter inntok Roman Haug hovedrollen. Åtte minutter var spilt i annen omgang da Haug styrte ballen ned i nærmeste hjørne med hodet.

  Kun fem minutter etter scoringen ble 23-åringen byttet ut som del av et dobbeltbytte. Inn kom Emilie Haavi.

  Kvarteret før full tid var det Haavis tur til å få en avgjørende involvering. Det endte i en målgivende pasning til Roma-spissen Valentina Giacinti.

  Sophie Roman Haug
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Italy England Nations League Soccer