Hopp til innhold

Messi hyller Ferguson før mesterligafinalen

Barcelonas stjerne, Lionel Messi (24), mener Manchester United-manager Alex Ferguson må være et "ekstraordinært menneske".

Lionel Messi

Lionel Messi beundrer Alex Ferguson, forteller han i et intervju med den engelske avisen The Telegraph.

Foto: Manu Fernandez / Ap

Alex Ferguson

United-manager Alex Ferguson kan få sin revansj over Barca 28. mai etter tapet i 2009.

Foto: Tim Hales / Ap

Det begynner å nærme seg mesterligafinale mellom den spanske storklubben og Mannchester United. 28. mai står slaget på Wembley.

I den forbindelse har Messi gjort et av sine få lengre intervjuer med den britiske avisen The Telegraph.

I intervjuet hyller argentineren United-manager Alex Ferguson, som denne sesongen har ført Manchester United til sitt 19. ligamesterskap.

- Jeg har den største respekt for det Ferguson har gjort. Man må være en stor trener og et ekstraordinært menneske for å lykkes i den samme klubben igjen og igjen, sier han til avisen.

- En drømmefinale

Messi beskriver den kommende mesterligafinalen mellom Barcelona og Manchester United som selveste "drømmefinalen".

- Det at vi møter Manchester United er en slags drømmefinale. De er et lag som er på samme nivå som oss, og jeg er overbevist om at det derfor vil bli en svært god finale.

Wayne Rooney

Wayne Rooney kunne passet inn på laget til Barcelona, mener Messi.

Foto: PATRIK STOLLARZ / Afp

- Jeg har høye forventninger til finalen. Jeg tror at begge lag spiller uten taktiske baktanker, sier han, og sikter antagelig til semifinaleoppgjørene mot Real Madrid, der det spesielt i den første kampen var mye stygt spill.

Ikke scoret i England

Messi er mesterligaens toppscorer med 11 mål, og står med 31 scoringer i den spanske serien (han ble slått av Cristiano Ronaldo). Måltyven har imidlertid ennå ikke scoret på en engelsk stadion, ifølge The Telegraph.

- Det har jeg egentlig aldri tenkt over, men det må være en tilfeldighet, sier han forbauset til avisen.

- Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å score på Wembley, lover han.

Vil ha Hernandez og Rooney

Barcelona har kanskje verdens største stjerner på sitt lag, men om Messi kunne velge, ville det vært plass til et par United-stjerner på laget, også.

- Hernandez hadde passet inn. Han snakker spansk, og det er alltid vanskelig å vite hva han gjør i neste kamp. Det er også hva vi anser som styrken til Barcelona, sier Messi.

- Wayne Rooney kunne også vært et alternativ. Han har spilt på høyeste nivå i flere år, og jeg er sikker på at spillestilen hans kan tilpasses spanske forhold.

- Vanskelig å sammenlikne

Messi blir i intervjuet også spurt om hva han synes om å bli sammenliknet med fotballegender som Maradona og Pelé.

- Begge er store spillere som har oppnådd mye sammen med landslaget, noe jeg ikke har. Dessuten er det vanskelig å sammenlikne spillere fra ulike perioder i historien, sier han før det kommende mesterligaoppgjøret.

PS: Sist gang Manchester United og Barcelona møtte hverandre i mesterligafinalen, var i 2009. Da vant Barcelona 2-0.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • Molde vann 3–0 mot Shamrock Rovers

  Molde vant 3–0 mot Shamrock Rovers i serieligaen. Etter eit tap og ein uavgjort i gruppespelet, trengde Molde ein siger. Molde tok leinga 1–0 etter scoring av Ola Brynhildsen, og same mann auka til 2–0 tidleg i den andre omgang. Etzaz Hussain scora i det 58. minutt.

 • Messi bekrefter at årets VM blir hans sistse

  Den argentinske fotballstjernen Lionel Messi gjorde det torsdag klart at fotball-VM i Qatar i november blir hans siste som aktiv spiller.

  Paris Saint-Germain-profilen har spilt 19 VM-kamper og scoret seks mål for Argentina. Torsdag sier 35-åringen i et intervju med den argentinske journalisten Sebastián Vignolo at Qatar-VM blir hans siste.

  Messi fikk sin VM-debut 16. juni 2006 mot daværende Serbia-Montenegro i en 6-0-seier. Han scoret ett mål og sto for én målgivende pasning.

  VM-sluttspillet i Qatar starter 20. november. Argentina er i gruppe med Saudi-Arabia, Mexico og Polen. (NTB)

  France Soccer League 1
  Foto: Aurelien Morissard / AP
 • Suspendert Djurgården-spiller varetektsfengslet

  Djurgården-spilleren som er anklaget for voldtekt, ble torsdag varetektsfengslet, opplyser Frida Vedin i den svenske påtalemyndigheten overfor TT.

  Mannen i 20-årene ble pågrepet mandag etter at politiet fikk melding om at en angivelig voldtekt fant sted sent søndag kveld i Stockholm. Spilleren ble umiddelbart suspendert av klubben.

  «Vi har tatt beslutningen om å utestenge en spiller fra klubben. Spilleren ble pågrepet av politiet natt til mandag og er mistenkt for lovbrudd. Djurgården følger utviklingen og har ingen ytterligere kommentarer», het det i en uttalelse på Djurgårdens nettsider.

 • Sampaoli gjør comeback i Sevilla

  Jorge Sampaoli er Sevillas nye trener etter Julen Lopetegui fikk sparken onsdag kveld.

  Det bekrefter klubben på Twitter.

  Sampaoli signerer en kontrakt til sommeren 2024. Argentineren trente også Sevilla i 2016/17-sesongen.

  62-åringen har en lang trenerkarriere som strekker seg helt tilbake til 1991. I løpet av de 32 årene har han trent en rekke klubber, blant annet det argentinske og chilenske landslaget, Santos og nå sist Marseille sist sesong.

  Klubben offentliggjorde sparkingen av Lopetegui i en Twitter-melding en halvtimes tid etter 1-4-tapet hjemme for Borussia Dortmund i mesterligaen onsdag kveld.

  UEFA Super Cup 2016.
  Foto: Ned Alley / NTB
 • Bergsvand og Andreassen forlater landslagssamlingen

  Guro Bergsvand og Cesilie Andreassen har slitt med skader og forlater landslagskvinnenes tropp før kampene mot Brasil og Nederland.

  Norges Fotballforbund opplyser i en pressemelding at det vil bli tatt ut spillere som skal erstatte dem.

  Bergsvand og Andreassen, som spiller for henholdsvis Brann og Rosenborg, har begge slitt med muskulære skader.

  – Vi har hatt nøye belastningsstyring og iverksatt behandling, men dessverre kommer kampene våre for tett på. Vi ønsker ikke å ta noen sjanser, og totalvurderingen blir derfor at det er best for spillerne at de reiser hjem, sier landslagslege Said Tutunchian.

  Norge spiller mot Brasil på Ullevaal fredag. Tirsdag er det bortekamp mot Nederland. (NTB)

  Trening og mediemøte med kvinnelandslaget på Bislett Stadion
  Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer