Huseklepp-perle forlenget Vikings Bergen-mareritt

BERGEN/OSLO (NRK.no) Erik Huseklepp (28) vartet opp med en praktscoring og nektet Viking seier i Bergen for tiende år på rad.

Huseklepp

Her feirer Branns Erik Huseklepp (t.h.) etter å ha banket inn 1-0 mot Viking.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle takket for tilliten ved å sette inn 2-0 for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Førsteomgangen er glimrende. Det er nok opp mot maksnivået vårt, men jeg er godt fornøyd med andreomgangen også, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.no.

Han kunne smile etter null baklengsmål på de to siste hjemmekampene.

Lørdag tok det kun tre minutter før Huseklepp kunne juble for sesongens første mål, og bergenseren åpnet målkontoen på utsøkt vis:

Martin Pusic flikket ballen mot 28-åringen, som vendte bort John Lædre Bjørdal og skrudde ballen helt opp i det lengste krysset.

– Det var deilig å få en skåring. Jeg fikk en god ball, dro av et par mann og klinket til mot venstre. Det var utrolig deilig å se ballen gå inn, sier Huseklepp til NRK.no.

Huseklepp berømmer angrepsmakker Martin Pusic, som stod for et strålende forarbeid til 1-0-scoringen.

– Det er en fantastisk finte og strålende gjennomspill, så det var utrolig bra, sier bergenseren.

Kun «norske» mål for Brann

Hjemmelaget ble tydelig inspirert av scoringen, og fortsatte å presse Viking bakover på banen.

Etter 19 minutter kunne Fredrik Nordkvelle, som lørdag fikk tillit fra start, bevise at også han vet hvor målet står. Amin Askar regisserte et nydelig Brann-angrep som til slutt endte hos Nordkvelle i returrommet.

Der kom 27-åringen løpende og banket inn 2-0 foran cirka 11.000 ekstatiske bergensere.

Dermed har kun nordmenn scoret Branns seks mål denne sesongen, til tross for at de har startet med flest utenlandske spillere i eliteserien de to siste rundene (7), ifølge Infostradasports. Lørdag var antallet redusert til seks.

Viking stanget

Kjell Jonevret byttet ut både Yann-Erik de Lanlay og Makhtar Thioune i pausen, og siddisene hevet spillet betraktelig i 2.-omgang.

Men Viking klarte aldri å overliste Piotr Leciejewski i Brann-målet, og dermed endte det med nok et bortetap for Jonevrets menn.

– Vi ble bedre i andre omgang, og Trond Olsen markerte seg med et godt innhopp, sier Jonevret.

Brann står med tre strake hjemmeseire, men uten poeng på bortebane. Fredag får rødtrøyene en ny sjanse på hjemmebane mot Odd Grenland.

Skarsfjord tror borteseieren kommer snart.

– Det har ikke vært så dårlig som man kanskje kan få inntrykk av borte heller. Vi har gjort to gode førsteomganger. Jeg tror ikke det blir lenge til vi vinner borte, sier Brann-treneren til NRK.no.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Viking utestenger sesongkortholder

  Viking har utestengt en tilskuer på grunn av rasistiske tilrop under hjemmekampen mot Bodø/Glimt søndag.

  – Det var leder i Vikinghordene, Roar Åkerlund, som rapporterte inn hendelsen til klubben like etter kampslutt. Klubben har hatt et møte med den aktuelle supporteren som erkjenner hendelsen, skriver klubben i en pressemelding.

  Tilskueren er utestengt fra 30 kamper og ekskluderes også fra Vikinghordene i samme tidsrom.

  – En trist sak for alle som er glad i fotball og Viking. Vi ønsker å beklage overfor Bodø/Glimt, øvrige tilskuere på SR-Bank Arena og resten av fotball-Norge. Vi ønsker ikke at slike situasjoner skal oppstå på våre tribuner, og vil fortsette å jobbe aktivt sammen med idretten i kampen mot rasisme og diskriminering, sier daglig leder i Viking, Eirik Bjørnø.

  Eliteserien i fotball 2021: Viking - Rosenborg
  Foto: Carina Johansen / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo