NRK Meny
Normal

Huseklepp-perle forlenget Vikings Bergen-mareritt

BERGEN/OSLO (NRK.no) Erik Huseklepp (28) vartet opp med en praktscoring og nektet Viking seier i Bergen for tiende år på rad.

Huseklepp

Her feirer Branns Erik Huseklepp (t.h.) etter å ha banket inn 1-0 mot Viking.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Nordkvelle

Fredrik Nordkvelle takket for tilliten ved å sette inn 2-0 for Brann.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

– Førsteomgangen er glimrende. Det er nok opp mot maksnivået vårt, men jeg er godt fornøyd med andreomgangen også, sier Brann-trener Rune Skarsfjord til NRK.no.

Han kunne smile etter null baklengsmål på de to siste hjemmekampene.

Lørdag tok det kun tre minutter før Huseklepp kunne juble for sesongens første mål, og bergenseren åpnet målkontoen på utsøkt vis:

Martin Pusic flikket ballen mot 28-åringen, som vendte bort John Lædre Bjørdal og skrudde ballen helt opp i det lengste krysset.

– Det var deilig å få en skåring. Jeg fikk en god ball, dro av et par mann og klinket til mot venstre. Det var utrolig deilig å se ballen gå inn, sier Huseklepp til NRK.no.

Huseklepp berømmer angrepsmakker Martin Pusic, som stod for et strålende forarbeid til 1-0-scoringen.

– Det er en fantastisk finte og strålende gjennomspill, så det var utrolig bra, sier bergenseren.

Kun «norske» mål for Brann

Hjemmelaget ble tydelig inspirert av scoringen, og fortsatte å presse Viking bakover på banen.

Etter 19 minutter kunne Fredrik Nordkvelle, som lørdag fikk tillit fra start, bevise at også han vet hvor målet står. Amin Askar regisserte et nydelig Brann-angrep som til slutt endte hos Nordkvelle i returrommet.

Der kom 27-åringen løpende og banket inn 2-0 foran cirka 11.000 ekstatiske bergensere.

Dermed har kun nordmenn scoret Branns seks mål denne sesongen, til tross for at de har startet med flest utenlandske spillere i eliteserien de to siste rundene (7), ifølge Infostradasports. Lørdag var antallet redusert til seks.

Viking stanget

Kjell Jonevret byttet ut både Yann-Erik de Lanlay og Makhtar Thioune i pausen, og siddisene hevet spillet betraktelig i 2.-omgang.

Men Viking klarte aldri å overliste Piotr Leciejewski i Brann-målet, og dermed endte det med nok et bortetap for Jonevrets menn.

– Vi ble bedre i andre omgang, og Trond Olsen markerte seg med et godt innhopp, sier Jonevret.

Brann står med tre strake hjemmeseire, men uten poeng på bortebane. Fredag får rødtrøyene en ny sjanse på hjemmebane mot Odd Grenland.

Skarsfjord tror borteseieren kommer snart.

– Det har ikke vært så dårlig som man kanskje kan få inntrykk av borte heller. Vi har gjort to gode førsteomganger. Jeg tror ikke det blir lenge til vi vinner borte, sier Brann-treneren til NRK.no.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.