Høydepunkter 28. runde

Hønefoss gjenerobret tabelltoppen etter hat-trick av Lars Lafton og brakseier mot Skeid. Les om alle kampene i 1. divisjon her.

Hønefoss-jubel
Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Resultater og tabell i 1.divisjon

Målfest og serieledelse

Hønefoss – Skeid 6-0

Etter at alle topplagene tok tre poeng før Hønefoss begynte kveldens kamp, lå presset på hjemmelaget som tok i mot nedrykksklare Skeid.

Hjemmelaget svarte på tiltale og leverte en festforestilling for de 2384 fremmøtte.

Hønefoss storscorer Lars Lafton åpnet scoringsfeten etter syv minutter. Spissen forsøkte å legge inn, men fikk ballen i retur. Fra nesten død vinkel knallen han ballen i mål via beina til Skeid-keeper Jørgensen.

Hønefoss presset høyt og skapte mange sjanser. Etter 17 minutter var Lars Lafton frampå igjen da han fikk en noe billig straffe etter noe knuffing i feltet. LAfton tok straffen selv, og satte den sikkert i mål.

Perle fra Banqura

Midtbanen til Hønefoss gjorde en knallkamp. Banqura og Dimitrijev vant så å si alt av dueller, og serverte spissene. Etter 24 minutters spill klarerte Skeid keeperen ett skuddforsøk. På returen knallet Banqura til på halv volley fra nesten 30 meters hold. Ballen gikk som en kule opp i krysset foran et ekstatisk hjemmepublikum.

Toppscorer

HBK hadde full kontroll på et Skeidlag som allerede så ut til å ha gitt opp. Like før pause var Lars Lafton der igjen. Denne gangen headet han ballen i nettet etter et godt innlegg fra Kjetil Byfuglien. Derrmed kunne hjemmelaget gå til pause med en fullt fortjent 4-0-ledelse.

Med sine tre scoringer i kveld troner Lars Lafton nå øverst på toppscorerlisten med sine 22 scoringer.

Målfesten fortsatte

Hønefoss fortsatte overkjøringen etter pause. Kjetil Byfuglien headet inn 5-0 etter 49 minutters spill, og like etter var Aleksandr Dmitrijev frampå etter en klarering av Skeid-forvaret. Fra 16 meter satte han ballen i mål helt inne ved stolpen.

På 6-0 senket hjemmelaget tempoet, og kontrolert kampen inn. Med dagens målfest topper de tabellen to poeng foran Kongsvinger.

Video nsps_upload_2009_10_19_11_12_59_4195.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Klar for nedrykk etter stortap

Haugesund – Notodden 6-0

Haugesund var totalt overlegne i oppgjøret mot Notodden og tok med det tre meget viktige poeng i opprykkskampen. Notodden på sin side må etter dagens tap belage seg på spill i 2. divisjon i neste sesong.

To tomålsskårere
Det var tydelig at Hagesund hadde klare intensjoner om å ta med seg alle poengene fra dagens kamp, for allerede etter 10 minutter gikk de opp i ledelsen ved Vegard Skjerve. Han skulle også få æren av å avsluttet scoringsballet med sin andre scoring to minutter før slutt.

Spiss Thomas Sørum ville heller ikke være dårligere enn sin lagkamerat og noterte seg også for to fulltreffere. Hjemmelagets to resterende scoringer stod Dag Roar Ørsal og Eirik Mæland for.

Rykker ned
Notodden hadde lite å stille opp med i dagens kamp og laget må nå ta den tunge veien ned til 2. divisjon. Arne Sandstøs menn var avhengige av poeng i dag, noe som var vanskelig å se på spillerne ute på banen.

Video nsps_upload_2009_10_18_19_47_16_4172.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Utrolig snuoperasjon av Løv-Ham

Løv-Ham – Nybergsund-Trysil 3-2

Det så stygt ut for hjemmelaget etter 34 minutter spill på Varden Amfi. Da hadde Lapira akkurat sendt NIL-Trysil til en tidlig tomålsledelse mot hjemmesterke Løv-Ham. Rett før pause reduserte Walde på hjemmelagets første målsjanse. Dermed kunne Løv-Ham gå til pause med håpet i behold.

Enveiskjøring i andre omgang
I pausen gikk Haugen ut for Løv-Ham og ble erstattet av Ørjan Låstad, noe som skulle vise seg å være et smart trekk for hjemmelaget. Med Låstad i spissen presset løvene for en utlikning og tidlig i omgangen ble de belønnet da Addo fikk lagt til Låstad og innbytteren kunne sette ballen i åpent mål på bakerste stolpe.

Derfra og ut dreide alt seg om Løv-Ham. De presset hele omgangen og Låstad var involvert i det meste av sjanser og halvsjanser for hjemmelaget. Lenge lå det en scoring i lufta for Løv-Ham, men de klarte ikke å få hull på byllen. Ti minutter før slutt fikk de endelig lønn for strevet, da hvem andre enn Låstad ble spilt gjennom på venstre kant, avanserte inn i 16-meteren, elegant forserte en forsvarsspiller før han satte ballen kontant i mål, og med det avgjorde kampen.

Med seier rykker Løv-Ham opp til 38 poeng på 7. Plass, og opprettholder sin fine hjemmestatistikk.

Video nsps_upload_2009_10_18_19_48_23_4173.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Kvalheim senket sine egne

Moss – Sogndal 0-3

Kenneth Kvalheim er på lån fra Moss til Sogndal, og på søndag fikk han sjansen til å score mot laget han har langtidskontrakt med. Den muligheten tok han godt vare på for allerede etter 19 minutter var han frempå og satte ballen i mål for bortelaget, etter et godt innlegg fra furebotn.

Sogndal la senere på til 2- og 3-0, og dominerte på Melløs stadion. Moss hadde aldri noe å stille opp med på hjemmebane, dermed hadde Kvalheims scoring vært nok til å avgjøre mot sine egne.

Sogndal vil være storfornøyd med tre viktige poeng på bortebane. Seieren legger press på lagene foran på tabellen som er med å kjempe om direkte opprykk i en meget jevn innspurt i årets 1. Divisjon. Både Songdal, Haugesund, Hønefoss og Kongsvinger har ambisjoner og gode muligheter til direkte opprykk til Eliteserien.

For Moss betyr tapet at de ikke er ute av kampen for å unngå nedrykk. Med 37 poeng etter dagens kamp er det fortsatt en mulighet for at de kan havne under streken når alle kampene denne sesongen har blitt spilt.

Video nsps_upload_2009_10_18_19_57_56_4175.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Stavanger med viktig seier

Stavanger – Tromsdalen 4-2

Tromsdalen fortsatte sin elendige bortestatistikk med tap mot bunnlaget Stavanger i dag. Gjestene åpnet kampen godt, og hadde ballen mye, men slet med å skape store sjanser.

Lekre mål

Stavanger tok ledelsen etter 15 minutters spill, da Robert Stene på elegant vis driblet seg forbi to spillere inne i boksen, før han knallet ballen i nettet.

Like etter var hjemmelaget på ferde igjen. Denne gangen var det finnen Valtter Laaksonen som sendte av gårde et knallhardt skudd fra 25 meter. Tromsdalens keeper var sjanseløs da ballen suste inn i mål.

Stavanger fortsatte sitt effektive spill etter pause, og i det 48 minutt var Robert Stene frempå med sin andre scoring for dagen. Stene ble pent spilt igjennom av Jacop Neestrup, og gjorde ingen feil alene med keeper.

TUIL ga ikke opp

Med 3-0 syntes hjemmelaget å være trygge på seier, men TUIL hadde ikke gitt opp. Bjørn Strøm var først på en retur å satte inn 3-1 etter 58 minutters spill. Like etter var Aslak Sokki frmpå med en lekker chip over keeper. Dermed sto det plutselig 3-2, og det var spenning i kampen igjen.

SIF var tydelig usikre i forsvar og TUIL presset på, men det var hjemmelaget som avgjorde det hele med nok et vakkert mål. Etter 85 minutters spill bredsidet Michael Haukås ballen i krysset og satte punktum for en målfest foran hjemmetilhengerene.

Video nsps_upload_2009_10_18_19_54_11_4174.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

HamKam under streken

HamKam - Bryne 2-4

Dette var en ekstremt viktig kamp hvor begge lag spilte for tilværelsen i 1. divisjon. Forskjellen på lagene var Brynes toppscorer, Marius Helle, som stod for tre av bortelagets scoringer.

HamKam hadde muligheten til å skaffe seg en luke ned til nettopp Bryne med seier på Briskeby i dag. Slik gikk det altså ikke. Kampen var jevnspilt, men når man slipper inn fire mål på hjemmebane ender det ofte med tap. HamKam reduserte to ganger, men det var altfor sent.

Tremålsscorer

Marius Helle ble den store helten med hat-trick i dag, ett straffemål og to returer. Etter dagens kamp står Helle med 14 scoringer så langt i årets sesong. Sven Fredrik Stray scoret Brynes fjerde mål mens Adem Güven og Frode Bjørnevik scoret for hjemmelaget.

Fortsatt håp

Selv om HamKam for øyeblikket befinner seg under nedrykkstreken er det fortsatt håp for laget fra Hamar. De ligger nemlig bare ett poeng bak Tromsdalen på sikker plass. Neste kamp blir en vanskelig bortekamp mot Sarpsborg 08 mens i den siste runden møter HamKam tabell-jumbo Skeid.

Video nsps_upload_2009_10_18_22_4_25_4178.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Tok stort steg mot sikker plass

Alta – Mjøndalen 3-1

Med seier i kveld tok Alta tre meget viktige poeng og kan med all sannsynlighet belage seg på spill i 1. divisjon også til neste sesong.

Effektivt hjemmelag
Alta var meget effektive i første omgang avgjorde kampen allerede til pause. Storscorer Vegard Braaten sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare seks minutter og før halvspilt omgang doblet Magnus Andersen ledelsen for hjemmelaget.

Mjøndalen var fult på høyde spillemessig, men skulle få seg nok en trøkk før pause da samme Braaten satte inn sin andre scoring for dagen fra straffemerket.

Alta har nå fire poeng opp til Sarpsborg på den siste kvalikkplassen og seks poeng ned til HamKam som ligger under streken. Med to runder igjen kan laget fra nord belage seg på spill i 1. divisjon også til neste sesong, samtidig har de fortsatt muliget til å snyte Sarpsborg for 5. plassen.

Mjøndalen må kjempe videre
Mjøndalen fikk sin redusering på overtid da innbytter Milos Tanasic fant nettmaskene. Likevel var scoringen bare en mager trøst og de må belage seg på en tøff kamp for å berge plassen. Mjøndalen skal møte Hønefoss og Kongsvinger, som ligger på henholdsvis første- og andreplass i de to siste kampene, og de trenger nok seier i minst en av kampene for å sikre plassen.

Video nsps_upload_2009_10_19_11_12_8_4194.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Fotball

 • Thorisdottir klar for United

  Maria Thorisdottir er klar for Manchester United.

  «Si hallo til vår nyeste rekruttering», skriver klubben sammen med et bilde med Thorisdottirs navn.

  Den norske landslagsstopperen har spilt for Chelsea de siste fire sesongene, men det er blitt dårlig med spilletid, særlig i inneværende sesong. Dermed var ikke en overgang veldig overraskende.

  – Jeg er stolt over å komme til Manchester United. Klubben var stor i Norge da jeg vokste opp, så det er virkelig spennende for meg å være en del av kvinnelaget, sier Thorisdottir til Uniteds nettsted.

  – Jeg er imponert over måten klubben har utviklet seg på kort tid, og jeg har hørt mye bra om Casey (Stoney, trener) også, så jeg kan ikke vente med å starte jobben med henne og resten av støtteapparatet, tilføyer hun.

  27-åringen har spilt på det norske landslaget de siste årene. Hun står med 46 kamper og to mål for Norge.

  xC9HSTy_jdg
  Foto: Berit Roald / NTB
 • Romano: – Noen timer unna Arsenal

  Flere spanske medier melder fredag morgen at Martin Ødegaard skal ha bestemt seg for å dra på lån til Arsenal.

  Nå melder også overgangsguruen Fabrizio Romano at Ødegaard nærmer seg den engelske storklubben.

  – Martin Ødegaard har bestemt seg for å signere for Arsenal istedenfor Real Sociedad. Avtalen er forventet å bli signert innen de neste timene. Mikel Arteta har snakket direkte med spilleren, noe som har vært en nøkkelfaktor.

  Det var den baskiske avisen Diario Vasco som skal ha vært først ute med å hevde at Ødegaard ikke ønsker et nytt utlån til Real Sociedad, men heller vil til Arsenal. Den baskiske avisen følger Real Sociedad tett.

  Storavisen AS melder også det samme. Det skal være snakk om et utlån ut sesongen.

  Det har vært mye spekulasjoner rundt nordmannen den siste uken, etter at han ikke var i troppen til Real Madrid forrige kamp. Flere troverdige kilder har ment at Ødegaard har ønsket seg bort, og Real Sociedad og Arsenal kom tidlig på banen.

  La Liga Santander - Villarreal v Real Madrid
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Monaco henter Diatta

  Den tidligere Sarpsborg-vingen Krépin Diatta er solgt fra belgiske Brugge til den franske storklubben Monaco.

  Det opplyser Monaco på sitt nettsted torsdag kveld. 21 år gamle Diatta har undertegnet en femårskontrakt med klubben som ligger på 4.-plass i Ligue 1.

  Senegaleseren slo igjennom i Sarpsborg-drakten i 2017 og ble bare ett år i norsk fotball før Brugge hentet ham til Belgia. Der har han vært god nok til å sikre seg en enda større overgang.

  – Jeg er veldig glad for å komme til Monaco og for å få muligheten til å utvikle meg i en så anerkjent og ambisiøs fransk klubb, sier Diatta.

  Sarpsborg sikret seg en videresalgsklausul da Diatta ble solgt til Belgia, og ifølge VG kan overgangen bety at østfoldklubben får inn 25 millioner kroner. (NTB)

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg 08 - Aalesund (1-0).
  Foto: Audun Braastad / NTB
 • «Mix» drar til Tyrkia

  Norskamerikaneren Mikkel «Mix» Diskerud (30) skal spille for Denizlispor i den tyrkiske toppserien.

  Denizlispor ligger sist på tabellen i Tyrkia, og halvveis i sesongen har laget fem poeng opp til sikker plass.

  Siden 2018 har han offisielt vært eid av Manchester City, som har lånt ham ut til klubber i Sverige og Sør-Korea. Overgangen til Denizlispor er imidlertid permanent, og han har skrevet under for halvannet år med den tyrkiske klubben.

  Fotball, svensk eliteserie menn, allsvenskan.
  Foto: Björn Lindgren/tt / NTB
 • – Vurderer å bare ha en vertsnasjon

  Bayern München-sjef Karl-Heinz Rummenigge sier til Eurosport.com at UEFA-president Aleksander Ceferin vurderer å droppe planen om å holde EM i fotball sommeren 2021 i flere land.

  – Vi må ikke glemme at tanken om denne spesielle måten å arrangere mesterskapet på kom da koronaviruset ikke eksisterte, sier Rummenigge.

  EM skulle egentlig gjennomføres i tolv forskjellige europeiske byer sommeren 2020, men ble utsatt ett år. München og Allianz Arena var en av vertene.

  Det er enda ikke bestemt hvordan mesterskapet blir arrangert, men UEFA skal være i dialog med samtlige av vertsbyene.

  De tolv byene er London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amsterdam, København, München, Roma, St. Petersburg, Bucuresti, Budapest and Baku.

  Vaksinesituasjonen i de forskjellige landene blir en nøkkel i arbeidet om det fortsatt skal bli arrangert i 12 byer, eller om det blir kun i ett land. En avgjørelse er ventet å bli tatt i mars.

  Karl-Heinz Rummenigge
  Foto: Matthias Schrader / AP