Løv-Ham fortsetter klatringen

Løv-Ham er i kanonform for tiden og tok en sterk borteseier mot Moss. Dermed er løvene meldt på i kampen om opprykk til eliteserien.

Video Moss-Løv-Ham

Se høydepunkter fra Moss-Løv-Ham. Videoer fra de andre kampene ligger lenger ned i saken.

Tabell og resultater 1. divisjon

Marøy-mareritt for Moss

Moss - Løv-Ham 1-3

Løv-Hams spiss Sindre Marøy var involvert i det meste i første omgang for Løv-Ham. Løvenes toppscorer bidro sterkt til at det stod 0-3 allerede etter 29 minutter.

Etter ti minutter scoret Marøy kampens første mål. Spissen ble spilt gjennom på en overgang for gjestene, løp fra oppasser Jan Are Klaussen og satte ballen sikkert i lengste. To minutter senere var det Marøy som la igjen til Fredrik Haugen, som enkelt satte ballen i mål fra 8-9 meter.

I det 29. spilleminutt ble kampen mer eller mindre avgjort, da Eikum gav retur på et skudd fra Marøy, som Bjarte Haugsdal satte i mål.

Moss hevet spillet i andre omgang og skapte flere sjanser og reduserte en gang ved Kenneth Kvalheim. Men det ville seg ikke for Moss. På overtid pådro Kevin Nicol seg sitt andre gule og ble utvist. Med det satte han prikken over i'en for en helsvart fotballkveld for hjemmelaget.

Lukter på kvalikplass

Løv-Ham hadde en dårlig start på årets sesong i 1. divisjon, og lå lenge under nedrykkstreken. De viste i søndagens borteseier mot Moss at denne trenden for lengst er blitt ettertrykkelig snudd. Laget fra Bergen er i kanonform for tiden og lukter på kvalikplass.

Etter søndagens kamper i 1. divisjon ligger Løv-Ham på 6. plass, kun fem poeng bak Fredrikstad på opprykksplass. Etter den sterke 1-3 seieren borte mot Ranheim 4. juli har Løv-Ham satt sammen en meget sterk rekke med resultater. Fra og med overnevnte resultat har løvene spilt ni kamper og kun tapt en.

Tapet kom i bortekampen mot Sarpsborg 08. En kamp som Løv-Ham ledet to ganger før de tilslutt tapte i sluttminuttene. Foruten denne glippen har løvene sanket alle tre poengene i seks av de siste ni kampene.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark.

Reginiussen sikret viktig borteseier

NIL-Trysil - Alta 0-1

Kampens eneste scoring kom da Martin Norbye satte fart på høyrekanten, kom seg inn i boksen og sendte en pasning forbi en utrusende Sandbuløkken i mål, til Reginiussen som hadde en enkel oppgave i å sett ballen mellom stengene. Alta styrte den første omgangen, mens andre omgang ble en kjedelig affære. NIL-Trysil klarte aldri å utlikne og Alta tok med seg tre fortjente poeng.

Med søndagens seier får Alta en liten luke ned til nedrykkstreken. Etter lenge å ha ligget under streken har Alta såvidt ligget på sikker grunn i flere runder nå. Kveldens seier gjør at laget har fem poeng ned til nedrykk, noe som betyr pusterom.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video NIL-Trysil-Alta

Se høydepunkter fra NIL-Trysil-Alta.

Strømmen over streken

Strømmen - Ranheim 1-0

To nyopprykkede lag møttes på Strømmen stadion for å spille om kvalikkplass til Eliteserien. Strømmen hadde fem trepoengere på rad på eget gress og hadde ingen planer om å ødelegge den statistikken mot Ranheim i dagens kamp.

Aggressiv angrepsfotball

Etter et kjedelig første kvarter tok Strømmen kontroll over kampen og ga den ikke fra seg før dommeren blåste for sluttsignalet.

Gang på gang spilte de seg gjennom både midtbaneledd og forsvarsfirer og skapte mange store målsjanser. Ranheim derimot virket bleke og motløse og skapte ingenting før det var igjen ti minutter. Da var det for sent og Strømmen innkasserte den sjette hjemmeseieren på rad. Dermed gikk Strømmen forbi Bodø/Glimt på tabellen og ligger for øyeblikket på kvalikkplass.

Strømmens toppscorer, Andreas Moen, ble kampens eneste målscorer etter en fantastisk pasning fra Emilio Garcia i det 24. minutt.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Strømmen-Ranheim

Se høydepunkter fra Strømmen-Ranheim.

Viktig sliteseier

Tromsdalen - Sandnes Ulf 0-1

Både Tromsdalen og Sandnes Ulf sliter i bunnen av tabellen og er på desperat poengjakt i hver eneste kamp. I dag hadde begge lag sjansen til å ta poeng fra sin bunnrival.

Sandnes Ulf trakk det lengste strået

Selv om kampen ikke var velspilt var den jevn og spennende hele veien og begge lag hadde sjanser nok til å avgjøre i sin favør. I det kampen var i ferd med å ebbe ut i uavgjort, noe som ville vært et rettferdig resultat, tok Sandnes Ulfs Allan Borgvardt ansvar.

Frisparket så tilsynelatende ufarlig ut, men Borgvardt plasserte ballen i hjørnet med et velplassert, lavt skudd. Dette ble kampens eneste mål og Sandnes Ulf tok et sprang fra nedrykksgjørma og opp på 11. plass på tabellen. Tromsdalen sliter fortsatt i bunnen med kun Follo bak seg på tabellen.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Tromsdalen-Sandnes Ulf

Se høydepunkter fra Tromsdalen-Sandnes-Ulf.

På trynet mot Bryne

Sarpsborg 08 - Bryne 0-0

Bryne har hatt en begredelig høstsesong og få om noen levnet de noen mulighet mot hjemmesterke Sarpsborg 08.

Sarpsborg 08 har vært knallsterke på eget gress denne sesongen, men fikk overraskende god motstand av Bryne i dagens kamp på Sarpsborg 08. Bryne både forsvarte seg godt, riktignok mot et sarpingangrep uten toppscorer Øyvind Hoås, og var farlig framover på banen.

Både før og etter pause hadde lagene målsjanser nok til å avgjøre den svært underholdene kampen. Det er lett å si at Bryne vant et poeng, men med tanke på at Sarpsborg 08 er i opprykksstriden er det mer treffende å si at laget fra Østfold tapte to poeng mot et Bryne-lag som har vært i fullstendig oppløsning siden juli.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Video Sarpsborg-Bryne

Se høydepunkter fra Sarpsborg-Bryne.

Fotball

 • Vilde Bøe Rise United-aktuell

  Landslagsspiller Vilde Bøe Risa (25) er i ferd med å skrive under for Manchester United, melder BA og TV 2.

  Bergensavisen omtalte saken først og erfarer at Risa innen kort tid skriver under for United. Også TV 2 erfarer at hun skriver under for klubben dersom alle detaljer går i boks.

  Risa var en av nøkkelspillerne da Göteborg vant Damallsvenskan i fjor. Klubben er siden blitt oppløst og innlemmet i Häcken. Risa har vært klubbløs siden desember.

  Verken spilleren selv eller hennes rådgiver Stig Lillejord ønsker å kommentere saken.

  Vilde Bøe Risa
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Spansk motstand for Molde

  Molde tok seg videre på imponerende vis i 16-delsfinalen mot Hoffenheim torsdag kveld.

  Derfor var de i potten sammen med flere store lag da trekningen til 8-delsfinalene ble trukket fredag.

  Manchester United var også med i trekningen, og mange hadde nok håpet at Ole Gunnar Solskjær skulle få et gjensyn med gamleklubben.

  Slik ble det ikke. Molde fikk spansk motstand i Granada. Manchester United fikk en enda tøffere trekning og skal møte Zlatan Ibrahimovic og Milan.

  Disse møtes:

  Ajax – Young Boys

  Dynamo Kiev – Villarreal

  Roma – Sjakhtar Donetsk

  Olympiakos – Arsenal

  Dinamo Zagreb – Tottenham

  Manchester United – Milan

  Slavia Praha – Rangers

  Granada – Molde

  Molde
  Foto: Ralph Orlowski / AFP
 • To Molde-spillere på ukas lag

  To Molde-spillere har fått plass på ukas lag i europaligaen etter sensasjonseieren over Hoffenheim i 16-delsfinalen.

  Molde tok seg videre til åttedelsfinalen med en sterk prestasjon og 2-0-seier borte mot Hoffenheim torsdag. Det ga avansement etter 3-3 i første kamp, som ble spilt i Spania på grunn av norske koronaregler.

  Keeper Andreas Linde og tomålsscorer Eirik Ulland Andersen får plass på rundens lag i europaligaen, som offentliggjøres av Uefa.

  Europa League - Round of 32 Second Leg - TSG 1899 Hoffenheim v Molde
  Foto: Ralph Orlowski / Reuters
 • Haugesund lanserer eget kvinnelag

  Eliteserieklubben Haugesund oppretter et eget kvinnelag som skal inn i seriesystemet. Ambisjonene er å få et elitelag også på kvinnesiden.

  Haugesund er siste klubb ut i rekken av lag med en elitesatsing for både kvinner og menn. Etableringen av FK Haugesunds kvinnelag skjer i samarbeid med moderklubbene SK Haugar og SK Djerv 1919.

  Laget tar over Haugars plass i seriesystemet og vil trolig starte på nivå tre i det norske seriesystemet.

  Eliteserien i fotball 2020: Kristiansund - Haugesund (1-3)
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Liverpool-kapteinen må opereres

  Jordan Henderson trengte operasjon for sin lårskade, slik Liverpool fryktet. Han er i første omgang ute i en måned, men kan være ferdigspilt for sesongen.

  Liverpools skademareritt ser ikke ut til å ha noen ende. Forrige helg hinket Henderson av banen i 0-2-tapet hjemme mot byrival Everton. Lagkapteinen ble byttet ut etter en halvtime.

  30-åringen er siden blitt grundig undersøkt. Resultatet ble at han måtte gjennom en operasjon i den store lårmuskelen som strekker seg opp til lysken.

  Ifølge flere engelske medier ligger Henderson an til å miste resten av Premier League-sesongen.

  Premier League - Liverpool v Everton
  Foto: Phil Noble / Reuters