Sogndal hadde få problemer hjemme mot Strømmen og styrket med det sin posisjon på toppen av tabellen.

Sogndal fosser videre i 1. divisjon og hadde få problemer hjemme mot Strømmen.

1 divisjon: Resultater og tabell

Sogndal - Strømmen 5-1

Video Sogndal-Strommen 5-1

Med tanke på at Fredrikstad og Ranheim måtte nøye seg med ett poeng i sine oppgjør skaffet Sogndal seg en luke ned til de andre tetlagene med seieren hjemme mot Strømmen. Laget fra saftbygda kontrollerte oppgjøret fra start til slutt og leder nå 1. divisjon med fire poeng.

Senket gamle lagkamerater

Sogndal startet kampen best, men måtte vente nesten en halv time før første scoring skulle komme. Even Hovland fikk rom inne i feltet etter en corner og banket ballen i mål fra fem meter.

Hjemmefansen hadde knapt rukket å sette seg etter Hovlands scoring, før Sogndal skulle straffe bortelaget igjen. Denne gangen var det tidligere Strømmen-spiller, Espen Olsen, som var sist på ballen.

Like før pause dukket Olsen opp igjen og satte inn sin andre scoring for dagen. Spissen står nå med ni scoringer så langt i år og tre av disse har kommet i de to oppgjørene mot gamle kjente fra Strømmen.

Full kontroll

Sogndal fortsatte å presse Strømmen bakover og da "gamlefar" Håvard Flo økte til 4-0 etter en drøy times spill var kampen i realiteten avgjort. Bortelaget fikk en redusering med Trond Haugstad, men innbytter Tommy Øren satte spikeren i kista med sin 5-1 scoring knappe fem minutter før slutt.

Strømmen hadde lite å stille opp med i dagens kamp og forsvarsspillet bar preg av at laget måtte klare seg uten midstopper Johan Nås som sonet karantene for tre gule kort. Nås har vært en viktig brikke for bortelaget i år og var sårt savnet mot det gode Sogndal-angrepet.

Opprykk i sikte

Med dagens seier har Sogndal fire poeng ned til Fredriktad på andreplass og ni poeng ned til Ranheim på tredjeplass. Trønderne har riktignok en kamp til gode, men Sogndal fremstår som en solid opprykskandidat.

Nrksport.no fulgte kampen spark for spark

Poengdeling i lokalderbyet

Fredrikstad - Moss 1-1

Video FFK - Moss samandrag

Fredrikstad hadde muligheten til å legge press på serieleder Sogndal, men misbrukte muligheten hjemme mot Moss. FFK skapte de fleste mulighetene, men en god Arnold Origi Otieno i Mosse-målet og dårlige avslutninger gjorde at hjemmelaget måtte nøye seg med ett poeng.

Dagens prestasjon stod Thomas Klaussen for da han sendte Moss i ledelsen på vakkert vis. Han fikk drømmetreff på halvspretten og banken ballen i krysset fra ca 16 meter.

FFK fikk sin utligning ca fem minutter før slutt da Celso Borges ble felt innenfor 16-meteren, og selv satte straffen i mål.

Suverene på hjemmebane

Bodø/Glimt-Sarpsborg 08 4-0

Video Bodø/Glimt - Sarpsborg 08

Bodø/Glimt startet best på eget kunstgress og hadde to store målsjanser etter kun tre minutter spilt. Det tok 25 minutter før hjemmelaget fikk uttelling, da Anders Konradsen kontret inn til 1-0 ledelse for Bodø-væringene, noe som holdt seg til pause.

Etter hvilen var det enveiskjør i Bodø. Fem minutter ut i andre omgang er det veteranen Runar Berg som setter inn glimt sitt andre. I det 71 minutt er Magnus Hjulstad på bærtur da han har ballen utenfor sekstenmeteren og skal klarere ballen, men sender den rett i bena på Runar Berg som står omtrent midt på banen, Berg vet hvor målet står og skrudde ballen elegant over Hjulstad og satte inn sitt andre for kvelden. Det så ut til at det skulle bli sluttresultatet, men på overtid klinket Trond Fredrik Ludvigsen inn til 4-0.

Dermed fortsetter Bodø/Glimt sin gode hjemmestatistikk, og er da på fjerde plass med 24 poeng, Sarpsborg 08 er på plassen bak med like mange poeng.Målshow i Alta

Målshow i Alta

Alta-Mjøndalen 7-3

Video Alta - Mjøndalen

Årets mestscorende lag med hele 34 mål tok alle tre poengene og vartet opp med et skikkelig målshow hjemme i Finmark i aften. Alta startet best i Finmarkshallen og etter kun åtte minutter satte Aziz Idris inn 1-0 for vertene. Christian Gauseth doblet ledelsen halveis ut i første omgang. Kun ett minutt etter så reduserte gjestene med en ganske spesiel scoring, da Erik Midgarden skrudde corneren rett i mål.

Etter det lå kampen å vippet litt, men sju minutter før pause så scoret Magnus Andersen for Alta og kort tid etter det satte Markus Rolandsen inn det fjerde for Alta, og dermed var det 4-1 til pause.

Alta fortsatte målshowet i de siste 45 minuttene. Åtte minutter ut i andre omgang puttet Magnus Andersen på sitt andre for kvelden, før Christian Gauseth satte inn sitt andre på straffe, etter at Fabian Andersen felte Petter Larsen inne i Mjøndalen sin sekstenmeter. Etter det så reduserte Mjøndalen to ganger og øynet nok et lite håp, men i det 86 minutt satte Jan Egil Brekke inn kampens tiende mål og spikeren i kista. Dermed 7-3 til Alta.

Med det så klatrer Alta opp på en tiende plass, mens Mjøndalen ligger helt sist på tabellen.

Poengdeling etter sjanserush

Sandnes Ulf - Ranheim 1-1

Video Sandnes Ulf - Ranheim

Hjemmelaget åpnet best og tok ledelsen allerede etter 9 minutter, da Morten Eriksen ble nydelig spilt gjennom av Mobi Okoli. Eriksen satte ballen sikkert i mål.

Spillet bølget frem og tilbake frem til Ranheim fikk straffe etter 19 minutter. Robert Stene klarte ikke å overliste Bo Andersen i Sandnes Ulf- målet, som lå limt nede i hjørnet.

Ti minutter senere fikk Stene rettet opp for Straffebommen, da han på nydelig vis skrudde ett frispark over muren og opp i krysset.

På tross av utallige sjanser fra beggelag, ble det kun ett mål på hver, og poengdelig.

Målløst i Bergen

Løv-Ham - Tromsdalen 0-0

Video Løv-Ham - Tromsdalen

Det endte med poengdeling etter en begivenhetsløs kamp på Varden Stadion.
Løv-Ham hadde ballen mest, og styrte spillet mesteparten av tiden, men klarte ikke skape mange sjanser.Det ble mye kjemping på midtbanen, og feilpasningene florerte.

Begge lagene hadde èn stor sjanse hver i første omgang, men hverken Bjørn Dahl for Løv-Ham, eller Reidar Waage tok godt nok vare på muligheten sin.

Løv-Ham ligger godt plassert på 7.plass etter kveldens kamp. Tromsdalen nok er mest fornøyd, som med kveldens bortepoeng klatret akkurat over nedrykksstreken.

Enkel seier for NIL-Trysil

Nybergsund-Trysil - Follo 4-1

Video NIL-Trysil - Follo

Nybergsund-Trysil tok en enkel seier hjemme mot Follo og ligger med det bare to poeng bak Sarpsborg på kvallikplass.

NIL-Trysil hadde i realiteten avgjort kampen da Kim Ojo satte inn 3-0 for hjemmelaget like før pause. Det skulle likvel bli ny spenning i kampen da Emil Haucke satte ballen i eget nett bare minutter senere.

Hjemmelaget fjernet riktignok all tvil da de økte til 4-1 knappe ti minutter etter hvilen og da Follos Anders Jahnsen ble utvist midtveis i andre omgang var kampen avgjort. Jahsen sparket ned Bjarne Ingebretsen på vei gjennom og ble belønnet med direkte rødt kort.

Follo ligger under streken på 14. plass etter dagens kamp, men kan trøste seg med at det er jevnt i nedrykksstreken og laget ligger bare ett poeng bak Tromsdalen på sikker plass.

• Schjelderup-perle hjalp Nordsjælland til seier

En frisparkperle fra Andreas Schjelderup ble vinnermålet da Nordsjælland slo AGF 3-1 borte. Laget henger med i gullkampen i dansk fotball.

Farum-laget inntok 2.-plassen tre poeng bak Brøndby, men ett foran FC København og Midtjylland før de tre andre topplagene skal i aksjon søndag.

Halvparten av målene i kampen ble scoret av banens to nordmenn, for på overtid reduserte Magnus Knudsen for AGF, som torsdag spiller cupfinale mot Silkeborg.

Søndag er det storkamp mellom Midtjylland og Brøndby, mens FC København gjester nettopp Silkeborg. (NTB)

Z9MpMJjlMEg
  • Marco Reus ferdig i Dortmund: – En av klubbens beste

Marco Reus forlenger ikke kontrakten med Borussia Dortmund. Kontrakten utløper ved slutten av sesongen. Det bekrefter klubben selv på sin nettside.

34-åringen har spilt for førstelaget til Dortmund siden 2012, da han kom fra Borussia Mönchengladbach. Reus ble født i Dortmund, spilte nesten ti år i akademiet før han forlot klubben for første gang i 2006.

– Jeg er utrolig takknemlig og stolt over denne spesielle tiden i klubben. Jeg har tilbrakt mer enn halvparten av livet mitt i denne klubben og har nytt hver dag, selv om det selvfølgelig har vært vanskelige øyeblikk også, sier Reus selv.

Reus legger ikke opp, og planen er nå å finne en ny klubb, melder klubben.

– Marco Reus er en av klubbens beste spillere. Hans tilknytning til Borussia Dortmund er ekstraordinær. Vi ønsker Marco alt godt for fremtiden, sier Borussia Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke.

Reus har så langt spilt 424 kamper for klubben. Han har scoret 168 mål og 128 målgivende pasninger. I tillegg har han vunnet den tyske cupen to ganger med Dortmund.

Reus
  • Mjelde forlater Chelsea etter sesongen

Norges landslagskaptein Maren Mjelde (34) er ferdig i Chelsea etter sesongen. Det bekrefter klubben på sin nettside fredag.

Hun har spilt syv sesonger i klubben etter at hun ankom fra Avaldsnes i 2017. Der har hun blant annet vunnet den engelske toppdivisjonen fem ganger, fire FA-cuper og to ligacuper.

– Når jeg ser tilbake på alle årene mine her, har det vært både opp- og nedturer – men det har vært flere oppturer enn nedturer. Det har vært litt av en reise, sier Mjelde til klubbens nettside.

Mjelde har spilt 140 kamper i blått og scoret 23 mål, og har figurert både i forsvar og midtbanen til London-klubben.

Maren Mjelde
  • Norsk fotball oppretter eget VAR-utvalg – klubbene kan melde inn situasjoner

Eliteserieklubbene kan framover be et uavhengig utvalg vurdere episoder som kan forberede videodømmingen i norsk toppfotball.

Det er en tidligere dommer, en tidligere trener og en tidligere spiller som skal utgjøre det nye VAR-utvalg i NFF.

Det opplyser generalsekretær Karl-Petter Løken på en pressekonferanse torsdag.

– Klubbene kan etter hver serierunde melde inn VAR-situasjoner de vil diskutere nærmere, forteller Løken.

Grepet blir gjort på initiativ fra interesseorganisasjonen Norsk Toppfotball.

– Dette er et godt tiltak som vil bidra til økt forståelse for både bruken av VAR og dommerrollen. Det er fint å få andre perspektiver på vår rolle og bruken av VAR, sier dommersjef Terje Hauge.

– Så håper jeg at klubbene er flinke til å melde inn, slik at vi får en diskusjon og en åpenhet rundt hvordan både spillere, trenere og dommere tenker rundt gitte situasjoner, legger han til (NTB).

VAR Norge
  • Bild: Rangnick sier nei til Bayern München

Tyske Ralf Rangnick har avslått tilbudet om å bli ny manager i Bayern München, det melder den tyske avisen Bild.

Rangnick fortsetter heller som østerriksk landslagssjef, hvor han har kontrakt frem til 2026.

Han har hatt landslagsjobben i snart to år, og i sommer leder han laget i EM.

– Jeg vil understreke at dette ikke er en avvisning av Bayern, men snarere en avgjørelse for laget mitt og vårt felles mål. Vi skal gjøre alt for å komme så langt som mulig i EM, sier Rangnick i en uttalelse.

Thomas Tuchel gir seg i Bayern etter sesongen, og det har lenge blitt spekulert i hvem som vil overta den tyske storklubben.

65 år gamle Rangnick har vært hovedkandidaten til å overta for Tuchel siden det ble klart at Xabi Alonso fortsetter som manager i Bayer Leverkusen, samtidig som Julian Nagelsmann signerte ny kontrakt med det tyske landslaget i april.