Hønefoss slo hjemmesterke Aalesund

Hønefoss klatret opp på sikker plass for første gang denne sesongen da laget vant 3-1 i Ålesund.

Jubel blant Hønefoss-spillerne

Hønefoss-spillerne jubler for en sjelden borteseier.

Foto: Morten Hjertø / Scanpix

NRKSport.no fulgte kampen

Kjetil Rekdal

Kjetil Rekdal hadde ingen vanskeligheter med å skjule sin begeistring i 1. omgang.

Foto: Morten Hjertø / Scanpix

Aalesund sviktet stygt i forsvarsspillet da laget tapte hjemme for andre gang denne sesongen.

- Det var så mye rart som skjedde i dag. Vi ga bort mål, vi scoret ikke på de utroligste sjanser og vi hadde ikke aggresivitet, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV2 etter kampen.

Rekdal ville imidlertid gi hverken dommeren eller egne spillere skylden for tapet.

- Dommeren har ingen skyld i at vi tapte, det klarte vi selv. Den største feilen har jeg selv som tar ut feil lag, sa Rekdal.

2-0 etter dårlig forsvar

Kenneth Di Vita Jensen ga gjestene ledelsen et kvarter ut i kampen da han helt mot spillets gang skjøt et skudd som gikk under Aalesund-kepper Lindegaard.

Om forsvarsspillet var ille på 0-1 var det verre på 0-2.

En halvtime ut i kampen stjal målscorer Kenneth Di Vita Jensen ballen fra Jonathan Parr.

Di Vita Jensen slo inn foran mål der Kjetil Byfuglien banket ballen opp i nett-taket.

Utvist etter pause

Sju minutter etter pause sviktet det igjen i Aalesund-forsvaret.

Madiou Konaté kom alene igjennom og ble revet ned av midtstopper Daniel Arnefjord. Dermed måtte hjemmelaget avslutte kampen med ti mann.

Ni minutter før slutt satte gjestene spikeren i kisten da innbytter Kamal Saaliti spilte frem til Lars Lafton som scoret.

Selv om Magnus Sylling Olsen reduserte to minutter senere var seieren sikker nok,

- Jeg opplevde at vi hadde kontroll det meste av kampen. Vi gjør akkkurat det vi ble enige om før kampen og jeg er veldig stolt av gutta, sa Hønefoss-trener Tom Gulbrandsen til TV2 etter kampen.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Tung tid for Evjen

  Innhoppet på 19 minutter mot Groningen torsdag var fotballproffen Håkon Evjens første minutter på nesten tre måneder. Han kaller sesongen frustrerende.

  – Det er ikke noe å legge skjul på. Det er veldig kjedelig å ikke få spille. Men jeg får ikke gjort noe med det, og må bare jobbe hardt og ta sjansen når den byr seg, sier AZ Alkmaar-spilleren til NTB.

  Unggutten herjet for Bodø Glimt i 2019-sesongen med 13 mål på 29 kamper. En retur til de gulkledde er ikke noe som er planen med det første.

  bXUlp1PEypo
  Foto: EXPA/ Florian Schroetter / NTB
 • Tromsø tok poeng mot Molde

  Ebiye Moses scoret to mål for hjemmelaget og Ohi Omoijuanfo scoret to mål for gjestene da Tromsø og Molde spilte 3-3 på Alfheim torsdag kveld.

  Molde ledet 1-0, 2-1 og 3-1, men Tromsø ga aldri opp i sin første hjemmekamp etter fjorårets opprykk. Med sin utligning i det 64. minutt sørget Eric Kitolano for at gullfavorittene bare fikk med seg ett poeng hjem.

  Ola Brynhildsen scoret det tredje målet for Molde.

  Målfesten var jevnspilt, og begge lagene var effektive. Molde hadde faktisk bare tre avslutninger på mål, mens Tromsø hadde fire.

  – Det er et godt Tromsø-lag vi møter, men vi forærer dem målene. Det er slurv og enkle feil. Det skal holde å score tre mål på bortebane, sier Molde-trener Erling Moe til Eurosport.

  Tromsø
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB
 • Johnsen ble cupmester i Danmark

  Lasse Berg Johnsen (21) spilte fra start da Randers høvlet over Sønderjyske og vant 4–0 i den danske cupfinalen.

  Johnsen har en fortid i Viking, Tromsdalen og Raufoss og signerte for Randers i januar. Torsdag tok han sin første tittel med klubben.

   Lasse Berg Johnsen
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tronstad scoret for Vitesse

  Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag. Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning, melder NTB.

  Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

  AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret. Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen.

  Sondre Tronstad
  Foto: MAURICE VAN STEEN / AFP
Europa League - Semi Final Second Leg - AS Roma v Manchester United