NRK Meny
Normal

Høgmo: – Dette er en historisk dag

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er full av lovord om Real Madrid-debuten til Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard

HISTORISK IGJEN: Martin Ødegaard.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Høgmo

IMPONERT: Per-Mathias Høgmo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er en historisk dag for Martin, på mange måter. Det er inspirerende for ham å få den muligheten her helt på tampen av sesongen. Gratulerer til Martin og alle rundt ham, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Real Madrid ledet 5-3 hjemme mot Getafe da Ødegaard ble sendt inn på ærverdige Santiago Bernabeu.

Ødegaard, som spilte med draktnummer 41, ble dermed tidenes yngste Real Madrid-spiller i offisielle kamper. Lysluggen var 16 år og 157 dager lørdag og erstattet stjernespilleren Cristiano Ronaldo.

KOMMENTAR: «Med norske øyne virket det surrealistisk»

– Trygg og god

Ødegaard og Ronaldo

UT MED RONALDO: Stjernespilleren måtte vike til fordel for 16 år gamle Ødegaard.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Real Madrid vant til slutt kampen hele 7-3.

– Martin var sånn som vi kjenner ham, trygg og god med ballen, og fikk en del involveringer som gjør at han sikkert sitter igjen med en god opplevelse, sier Høgmo.

16 år gamle Ødegaard har skrevet fotballhistorie flere ganger i sin unge karriere. Han er tidenes yngste spiller og målscorer i den norske toppdivisjonen.

I august 2014 ble han tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge i kampen mot De forente arabiske emirater. Senere samme høst ble buskerudgutten tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp.

– Nok en barriere

Nå er han også yngst i en av verdens aller største fotballklubber.

– For Martin er det nok en barriere som brytes, av en svært ung spiller. Og for norsk fotball må jo det være en stor inspirasjon, særlig for alle de unge fotballspillerne som hver eneste dag tar på seg fotballskoene og går ut og trener, understreker landslagssjefen.

Fotballnyheter