Høgmo: – Dette er en historisk dag

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo er full av lovord om Real Madrid-debuten til Martin Ødegaard.

Martin Ødegaard

HISTORISK IGJEN: Martin Ødegaard.

Foto: JUAN MEDINA / Reuters

Høgmo

IMPONERT: Per-Mathias Høgmo.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er en historisk dag for Martin, på mange måter. Det er inspirerende for ham å få den muligheten her helt på tampen av sesongen. Gratulerer til Martin og alle rundt ham, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo til fotball.no.

Real Madrid ledet 5-3 hjemme mot Getafe da Ødegaard ble sendt inn på ærverdige Santiago Bernabeu.

Ødegaard, som spilte med draktnummer 41, ble dermed tidenes yngste Real Madrid-spiller i offisielle kamper. Lysluggen var 16 år og 157 dager lørdag og erstattet stjernespilleren Cristiano Ronaldo.

KOMMENTAR: «Med norske øyne virket det surrealistisk»

– Trygg og god

Ødegaard og Ronaldo

UT MED RONALDO: Stjernespilleren måtte vike til fordel for 16 år gamle Ødegaard.

Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU / Afp

Real Madrid vant til slutt kampen hele 7-3.

– Martin var sånn som vi kjenner ham, trygg og god med ballen, og fikk en del involveringer som gjør at han sikkert sitter igjen med en god opplevelse, sier Høgmo.

16 år gamle Ødegaard har skrevet fotballhistorie flere ganger i sin unge karriere. Han er tidenes yngste spiller og målscorer i den norske toppdivisjonen.

I august 2014 ble han tidenes yngste A-landslagsspiller for Norge i kampen mot De forente arabiske emirater. Senere samme høst ble buskerudgutten tidenes yngste spiller i en EM-kvalifiseringskamp.

– Nok en barriere

Nå er han også yngst i en av verdens aller største fotballklubber.

– For Martin er det nok en barriere som brytes, av en svært ung spiller. Og for norsk fotball må jo det være en stor inspirasjon, særlig for alle de unge fotballspillerne som hver eneste dag tar på seg fotballskoene og går ut og trener, understreker landslagssjefen.

Fotball

Oppsummert

 • Her får du alt av fotballnyheter.
 • Rosenborg knuste Domzale

  Rosenborg fikk ikke all verdens utfordring i hjemmemøtet med slovakiske Domzale i 3. runde av serieligakvalifiseringen. Trønderne vant kontrollert 6–1.

  Resultatet fjerner i realiteten all tvil om hvilket lag som kommer til å avansere i kvalifiseringen og møte franske Rennes i det avgjørende dobbeltmøtet om en plass i serieligaens gruppespill.

  Adam Andersson, Dino Islamovic (2), Erlend Dahl Reitan og nyervervelsen Noah Holm scoret for RBK i en kamp de dominerte fullstendig. I tillegg laget Domzale et selvmål. Fire av vertenes scoringer kom før pause. (NTB)

  Conference League kvalifisering 2021: Rosenborg - Domzale.
  Foto: Ole Martin Wold / NTB
 • Messi forlater Barcelona

  Lionel Messi har ikke kommet til enighet med FC Barcelona om ny kontrakt, opplyser FC Barcelona på sine nettsider.

  Kontrakten til Messi gikk ut 31. juni, men mange har trodd at argentineren og Barcelona til slutt ville komme til enighet.

  Det har de altså ikke gjort, og dermed forlater Messi katalanerne nå.

  Klubben skriver at de i utgangspunktet var enige med Messi, slik flere medier tidligere har nevnt. Kontrakten ble imidlertid ikke undertegnet grunnet «økonomiske og strukturelle hindringer».

  – Møtt med denne situasjonen, vil ikke Lionel Messi fortsette i FC Barcelona. Begge parter er svært lei seg for at ønskene ikke kunne møtes, skriver Barcelona i meldingen.

  Han forlater klubben han har spilt for i hele seniorkarrieren med vanvittige 672 mål på 778 kamper.

  FILE PHOTO: La Liga Santander - FC Barcelona v Celta Vigo
  Foto: Albert Gea / Reuters
 • Johansen valgt som QPR-kaptein

  Stefan Johansen (30) nyter stor tillit i Queens Park Rangers. Foran sesongstarten er vadsøværingen utnevnt til kaptein i London-klubben.

  Nylig ble Johansens opphold i QPR gjort permanent. Han var på utlån der fra Fulham i siste halvdel av sist sesong.

  – Det er en spesiell ære for meg, og det kommer med et visst ansvar. Dette vil ikke endre hvordan jeg er eller hva jeg gjør, sier Johansen om få kapteinsbindet i klubben. (NTB)

  Herrelandslaget i fotball trener
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • VAR i VM-kvalikene på Ullevaal

  Det blir VAR (Video Assistant Referee) på Ullevaal stadion når Norge møter Nederland til VM-kvalifisering 1. september. Det gleder NFFs konkurransedirektør.

  – Det er en stund siden vi fikk beskjed om det. Vi fikk et brev for et par uker siden. Vi brukte det i kvalifiseringskampen mot Serbia i oktober i fjor også, og det fungerte fint, sier NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn til NTB.

  Uefa skriver på sine hjemmesider torsdag at VAR vil bli brukt i de resterende europeiske kvalifiseringskampene inn mot VM i Qatar i 2022. Det skjer etter å ha kommet i enighet med Fifa. Det vil bli tatt i bruk fra september.

  VAR ble som nevnt brukt i omspillskampen mot Serbia om EM-plass i fjor høst. Da var det den første gangen det ble brukt i en kamp for det norske herrelandslaget. Den gang ble det rigget opp to hvite VAR-busser like utenfor arenaen, der Ullevåls bandylag til vanlig spiller sine kamper.

  – Det er veldig bra at VAR blir brukt i kampene fremover. Det er kommet for å bli, det så man under EM. Det er en del av utviklingen i fotballen, sier Fisketjønn videre.

  VAR, fotball
  Foto: Molly Darlington / Reuters
 • – Grealish klar for Manchester City

  Den anerkjente fotballjournalisten Fabrizio Romano melder at Aston Villa-stjerne Jack Grealish er klar for Manchester City.

  Det hevdes at Villa mottar en enorm overgangssum på rundt 1,2 milliarder kroner. Grealish skriver under på en kontrakt som strekker seg til 2026.

  Romano hevder at Grealish drar til Manchester for å gjennomføre den medisinske testen torsdag morgen. Dette vil bli tidenes dyreste Manchester City-overgang.

  Jack Grealish
  Foto: Richard Heathcote / AFP