NRK Meny
Normal

Høgmo hevder han ikke er bekymret for spissenes sjansesløseri

Etter 18 landskamper står Alexander Søderlund fortsatt uten mål for Norge. Per-Mathias Høgmo hevder likevel at han er ikke bekymret over måltørken.

Alexander Søderlund

FORTVILTE: Alexander Søderlund kom til mange sjanser, men det ble ikke mål mot Sverige mandag.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Jeg misbrukte en del sjanser, men det ble en OK omgang. Jeg kom til en del sjanser, men det er synd at vi ikke greier å vinne, sier Søderlund til NRK.

Mot Sverige mandag misbrukte hadde han muligheten til å føre Norge i ledelsen minst tre ganger, en gang med hodet og to ganger med beina.

Men heller ikke denne gangen ville det seg helt for landslagsspissen som erstattet Joshua King i pausen.

– Den første sklir jeg på og på den siste blir jeg litt het i toppen og bommer på ballen. Det er for dårlig, men jeg synes det gikk OK, likevel, sier Søderlund.

– Kan fort bekymre seg

Flere misbrukte sjanser til tross - landslagssjef Per-Mathias Høgmo sier han ikke er nevneverdig bekymret før fredagens landskamp.

– Det er klart, man kan fort bekymre seg. Men vi skaper sju sjanser i dag (mandag) og det er store sjanser. Da vet jeg at en spiller som Søderlund setter de. Nå fikk en han en ny erfaring og en ny landskamp. Vi har nå spisser som har begynt å melde seg på, noe vi manglet mot Kroatia. Jeg er veldig fornøyd med det og vet at vi kommer til å score mål etter hvert, sier Høgmo.

Og Søderlund scorer mål i serien. 12 seriemål på 12 kamper er det blitt. Det er delvis derfor at han velger å se positivt på situasjonen, til tross for måltørken på landslaget.

– Jeg synes at man må se positivt på at vi kommer til sjanser. Jeg mener at vi spiller en bra kamp og skaper mye. Det er mye å ta med seg videre, vi må bare sette den siste sjansen, kommenterer han.

– Ting må gjøres bedre

– Hva forventer du før kampen mot Aserbajdsjan på fredag?

– Jeg forventer aldri noe, men jeg har alltid lyst å starte. Jeg får bare jobbe hardt på treningsfeltet denne uken og gjøre mitt beste, sier han.

Celtic-spiller Stefan Johansen er klar på at Norge fortsatt har en del å jobbe med.

– Vi har et par store sjanser i løpet av kampen, og det får vi ta med oss. Det er likevel helt klart at det er ting som må gjøres bedre.

– Det ble bedre i 2. omgang, da synes jeg at vi greide å skape mer, påpeker han.

Les også: Zlatan: – Ødegaard må gi slipp på pappaen

Intervju med Zlatan Ibrahimovic etter Norge Sverige
Foto: Inger Kristine Lee, NRK
Intervju med Martin Ødegård etter Norge-Sverige
Foto Inger Kristine Lee

Fotballnyheter

Videoklipp

Se alle målene her.
Se alle målene her.
Se alle målene fra kampen mellom Manchester United og Basel.