Hopp til innhold

Nå blir Hodgson plutselig hyllet

Den ferske England-manageren Roy Hodgson måtte starte EM uten sin største stjerne. Nå er Wayne Rooney tilbake og Hodgson har plutselig et luksusproblem.

Hodgson

Roy Hodgson får skryt av britisk presse for sine taktiske disponeringer i EM. Her instruerer han Danny Welbeck og Andy Carroll, som begge scoret mot Sverige.

Foto: Martin Meissner / Ap

Walcott

Hodgson satte inn Theo Walcott da England lå under. Innbytteren scoret og var sterkt delaktig i at England vant kampen.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Takket være Roy Hodgsons taktiske genistreker er England klare for kvartfinale med uavgjort i siste gruppespillskamp mot Ukraina. Det til tross for at nasjonen ikke hadde veldig tro på det skadeskutte, engelske landslaget før EM.

Dagen etter 3-2-seieren mot Sverige får han skryt av BBCs store fotballkommentator Phil McNulty.

– Hodgson kunne knapt gjort det bedre, både med tanke på taktikken han la før kampen, men også valgene han tok da taktikken så ut til å feile, sier McNulty.

NRK.no dekker EM:

Stor utfordring

På stillingen 2-1 til Sverige byttet 64-åringen inn raske Theo Walcott. Walcott scoret etter tre minutter og var nest sist på ballen da Danny Wellbeck satte inn vinnermålet.

Dette er bare én av mange avgjørende avgjørelser den ferske England-manageren har måttet ta etter ansettelsen i mai - en ansettelse langt fra alle var enige i.

Sammen med jobben fulgte store utfordringer - blant annet spissplassen i EM.

Englands soleklare førstevalg på topp, Manchester United-stjernen Wayne Rooney, hadde karantene og var ikke klar før i siste gruppespillkamp.

Les videre under bildet!

Hodgson

Roy Hodgson i aksjon på sidelinjen. Han tok over et landslag i kaos få måneder før EM, men nå smiler livet for England.

Foto: NIGEL RODDIS / Reuters

Uventet valg

Fansen og flere eksperter mente Liverpools Andy Carrol burde starte. Hodgson valgte i stedet Dannny Wellbeck på topp - og han spilte en god kamp mot Frankrike i Englands EM-åpning.

Hva gjorde Hodgson så før møtet med et svensk lag som måtte vinne? Da startet han med Carrol sammen med Wellbeck.

Hodgsons bytte ble nok gjort med bakgrunn i Sveriges svake i duellspill mot Ukraina. Hodgsons plan fungerte og Carrol stanget England i ledelsen etter drøyt 20 minutter.

– Sverige-kampen var hans første store prøve og han lyktes. Han tok riktige valg og sto igjen med en uhyre viktig seier, skriver McNulty.

Bråk

Nå som både Carrol og Walcott har levert varene står plutselig Hodgson overfor et luksusproblem før den siste gruppespillkampen der Rooney er tilbake. Siden England spiller med sto spisser må en av de tre benkes.

Dét blir nok ikke Rooney.

– Hvis jeg vraker han blir det bråk i garderoben, sier Hodgson til Sky Sports.

Pressekonferanse etter første kvartfinale i Serieligaen

Fotball

Oppsummert

 • Etter kampen: Pressekonferanse med Bodø/Glimt og Roma-manager José Mourinho.
 • USA: Systematisk misbruk og overgrep i fotball

  En uavhengig granskning av skandalene i amerikansk kvinnefotball tegner et bilde av systematisk misbruk og overgrep i ligaen, viser en ny rapport.

  Granskningen er gjennomført av den tidligere amerikanske justisministeren Sally Yates og advokatfirmaet King & Spalding. Sammen har de avdekket tilfeller av det som omtales som emosjonelle overgrep og upassende seksuell oppførsel.

  I den 172 sider lange rapporten henvises det til et mønster av «seksuelt ladede kommentarer, uønskede seksuelle tilnærmelser og berøring og tvangsmessig seksuell omgang.»

  Individuelle intervjuer med mer enn 200 spillere i den amerikanske kvinneligaen NWSL, flere av dem medlemmer av det amerikanske landslaget, ligger blant annet til grunn for funnene som nå er presentert.

 • Schjelderup (18) toppscorer i Danmark

  Andreas Schjelderup, som spiller i Nordsjælland, scoret to nye mål mot Randers i den danske toppligaen mandag. Nordsjælland vant til slutt 3-1.

  Det gjør at han troner toppscorerlista med syv mål etter elleve spilte kamper.

  – Det er en fantastisk spiller, sa de danske kommentatorene etter kampslutt, ifølge VG.

  Seieren gjør at Nordsjælland passerte Randers, og leder nå den danske superligaen med ett poeng mer.

  Totalt har Skjelderup scoret 14 mål og gitt fem målgivende på 50 kamper.

  Fotboll, Danska Ligan, Nordsjällands Andreas Schjelderup
  Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
 • Poengdeling etter spesiell situasjon

  Grorud og Raufoss måtte dele poengene etter 1-1 i 1. divisjon for menn mandag.

  Det var Grorud som startet oppgjøret best, etter at Nikolai Hristov ble felt i boksen etter 38. minutter. Den straffen satte Peter Godly Michael sikkert, men få minutter seinere oppstod det en oppsiktsvekkende situasjon.

  Raufoss' Gard Simenstad gikk ut for å ta corner. Den skrudde han inn mot mål. Keeper Simen Lillevik gikk ut for å fange ballen, men det virket som om han trodde spillerne foran ville klarere. Det gjorde de ikke, og ballen gikk direkte i mål.

  Poengdelingen gjør at Raufoss er et steg lenger unna kvalifisering til Eliteserien, og Grorud et steg nærmere nedrykk.

  1 divisjon i fotball 2022: Grorud - Mjøndalen (0-1)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Stabæk med storseier – nærmer seg opprykk

  Stabæk holder full fart på veien mot neste års eliteserie i fotball. Mandag ble Åsane slått med 4-0 på hjemmebane.

  Spiss Gift Orban scoret to mål, og Fredrik Krogstad og Curtis Edward ett hver. Sistnevnte scoret sitt første mål i Stabæk-drakta.

  – Orban er en målscorer. Det hjelper på når kampbildet blir som det blir. Han kunne hatt flere scoringer også. Han er en viktig og betydningsfull spiller for oss, sa trener Lars Bohinen til Discovery.

  De tre Stabæk-poengene, i kombinasjon med at tabelltreer KFUM røk 2-3 i Kristiansand, gjør at Lars Bohinens andreplasserte mannskap nå har fem poengs luke til nærmeste forfølger i opprykkskampen.

  1. divisjon i fotball 2022: Stabæk - Åsane, Gift Orban.
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Politiet etterforskar hending på Åråsen

  Politiet vil starte etterforsking etter truslar og hatefulle ytringar frå ein supporter på Åråsen laurdag.

  – Eg kan bekrefte at det blir oppretta ein politisak etter ei hending på Åråsen laurdag, der ein supporter kom med alvorlege truslar og hatefulle ytringar mot dommar og spelar, seier politiførstebetjent Frank Muri til VG.

  Amahl Pellegrino var ein av spelarane som blei utsett for dette. Det snakka han ut om til Discovery etter kampen. Ulike gjenstandar blei også kasta ut på bana.

  Først nemnde han at det var rasistiske ytringar, men dette avkrefta han til Avisa Nordland dagen etter.

  – Eg sa ikkje at det var noko rasisme. Det er folk som har lagt ord i munnen min. Men det var enkelte ting som «homse», og alt det der. Det følte eg var leit. Det er slike ting som kan gjere det vanskelegare for homofile å kome ut, sa Pellegrino mellom anna til avisa.

   Eliteserien fotball 2021: Lillestrøm - Bodø/Glimt (1-4)
  Foto: Javad Parsa / NTB
Britain Soccer Premier League
Italy England Nations League Soccer