Her er Zuccas første små ord etter skaden

New York Rangers-stjernen Mats Zuccarollo Aasen var tilbake på is i ettermiddag før avgjørende semifinalekamp. Han får ikke lov av klubben til å gi intervjuer, men tre ord fikk han sagt i forbifarten.

Zucca

GODT HUMØR: Her smiler den norske NHL-proffen igjen. Sluttspillskjegget er på plass, men det er usikkert om han rekker en eventuell Stanley Cup-finale.

Foto: Pontus Hook / NRK

– Hvordan er det med deg? spør en norsk journalist.

– Det er bra, sier Mats Zuccarello Aasen, smiler og går inn i garderoben.

Før nattens sjuende og avgjørende semifinalekamp i Stanley cup-sluttspillet trente Zucca med deler av laget i Madison Square Garden. Han smilte og hadde en lett trening. Det virket som han er på rett vei.

NHL/ NHL: Stanley Cup Playoffs-New York Rangers at Pittsburgh Penguins

Carl Hagelin spiller for New York Rangers og synes synd på Mats Zuccarello Aasen.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

Skal vinne for "Zucca"

Lagkamerat Carl Hagelin synes det er trist at nordmannen ikke får oppleve sluttspillet fra isen.

– Det er ikke alle hockeyspillere som har muligheten til å spille sånne kamper. Det er veldig dumt at han ikke kan være med. Samtidig så går det fremover med han. Det er kult å se at han er på isen nå. Vi vinner for han i kveld, sier Hagelin til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen etter trening. - Det er bra, var det eneste han sa før han gikk inn i garderoben.

Foto: Pontus Hook / NRK

Den norske NHL-proffen trente med gul trøye i dag. En såkalt "non-contact"-trøye. Han kan fremdeles ikke trene for fullt og må unngå taklinger mot seg.

–Han må igjennom en eller to kontroller til før han får lov til å trene for fullt. Det begynner å nærme seg. Så det ser jeg frem i mot, sier assistenttrener i New York Rangers, Ulf Samuelsson, til NRK.

Ikke vant til slike skader

Om Rangers går videre til Stanley Cup-finalen er det fremdeles usikkert om nordmannen kan få spille.

– Det er litt nytt dette her. Det er en skade man ikke er vant til å se. Forhåpentligvis så er han klar, sier Samuelsson.

Det står 3-3 i kamper og Zuccarello går glipp av sin 14. strake kamp i sluttspillet når Rangers i natt tar i mot Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden for den sjuende og avgjørende kampen om finalebilletten.

– Han er en konkurransemann. Det gjør vondt for han å ikke være med, avslutter Samuelsson.

Fotballnyheter