Her er Zuccas første små ord etter skaden

New York Rangers-stjernen Mats Zuccarollo Aasen var tilbake på is i ettermiddag før avgjørende semifinalekamp. Han får ikke lov av klubben til å gi intervjuer, men tre ord fikk han sagt i forbifarten.

Zucca

GODT HUMØR: Her smiler den norske NHL-proffen igjen. Sluttspillskjegget er på plass, men det er usikkert om han rekker en eventuell Stanley Cup-finale.

Foto: Pontus Hook / NRK

– Hvordan er det med deg? spør en norsk journalist.

– Det er bra, sier Mats Zuccarello Aasen, smiler og går inn i garderoben.

Før nattens sjuende og avgjørende semifinalekamp i Stanley cup-sluttspillet trente Zucca med deler av laget i Madison Square Garden. Han smilte og hadde en lett trening. Det virket som han er på rett vei.

NHL/ NHL: Stanley Cup Playoffs-New York Rangers at Pittsburgh Penguins

Carl Hagelin spiller for New York Rangers og synes synd på Mats Zuccarello Aasen.

Foto: Charles LeClaire / Reuters

Skal vinne for "Zucca"

Lagkamerat Carl Hagelin synes det er trist at nordmannen ikke får oppleve sluttspillet fra isen.

– Det er ikke alle hockeyspillere som har muligheten til å spille sånne kamper. Det er veldig dumt at han ikke kan være med. Samtidig så går det fremover med han. Det er kult å se at han er på isen nå. Vi vinner for han i kveld, sier Hagelin til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Mats Zuccarello Aasen

Mats Zuccarello Aasen etter trening. - Det er bra, var det eneste han sa før han gikk inn i garderoben.

Foto: Pontus Hook / NRK

Den norske NHL-proffen trente med gul trøye i dag. En såkalt "non-contact"-trøye. Han kan fremdeles ikke trene for fullt og må unngå taklinger mot seg.

–Han må igjennom en eller to kontroller til før han får lov til å trene for fullt. Det begynner å nærme seg. Så det ser jeg frem i mot, sier assistenttrener i New York Rangers, Ulf Samuelsson, til NRK.

Ikke vant til slike skader

Om Rangers går videre til Stanley Cup-finalen er det fremdeles usikkert om nordmannen kan få spille.

– Det er litt nytt dette her. Det er en skade man ikke er vant til å se. Forhåpentligvis så er han klar, sier Samuelsson.

Det står 3-3 i kamper og Zuccarello går glipp av sin 14. strake kamp i sluttspillet når Rangers i natt tar i mot Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden for den sjuende og avgjørende kampen om finalebilletten.

– Han er en konkurransemann. Det gjør vondt for han å ikke være med, avslutter Samuelsson.

Fotball

Oppsummert

 • Klokken 17.30: Brann-styret møter pressen om nachspielskandalen.
 • Bayern München vant derbyet

  Tabelljumbo Greuther Fürth gikk offensivt til verks mot serieleder Bayern München, men måtte se seg slått 3-1 tross overtall i nesten en omgang.

  Håvard Nielsen og hans lagkamerater presset høyt og aggressivt fra start i Bayern-derbyet, men ble tatt på en kontring etter ti minutter. Gjestene doblet ledelsen før pause og økte den ytterligere selv om Benjamin Pavard ble utvist tidlig i den andre omgangen.

  Innbytter Cedric Itten nikket inn et trøstemål rett før slutt.

  Robert Lewandowski ville med scoring ha tangert legenden Gerd Müllers rekord på scoring i 16 bundesligakamper på rad, men kom ikke nærmere enn en avslutning i tverrliggeren. Han tvang også fram selvmålet som ga 3-0-ledelse.

  Bundesliga - Greuther Fuerth v Bayern Munich
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Koeman utestengt i to kamper

  Barcelona-trener Ronald Koeman har tunge dager. På toppen av svake resultater er han utestengt i to kamper på grunn av protester mot dommerne.

  I torsdagens 0-0-kamp mot Cádiz fikk Koeman rødt kort av dommer Carlos del Cerro etter at han gjentatte ganger uttrykte sin misnøye overfor fjerdedommeren og i tillegg forlot det tekniske området flere ganger.

  Barcelona har ennå ikke tapt i ligaen, men er bare nummer sju på tabellen, sju poeng bak erkerivalen Real Madrid på tabelltopp.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Joan Monfort / AP
 • Gauseth gir seg etter sesongen

  Mjøndalen-spilleren Christian Gauseth avslutter karrieren etter at sesongen 2021 er over.

  – Ja, ja, ja, ja. Jeg har sammen med en kompis allerede plukket ut noen snutter fra karrieren, sier Mjøndalen-kapteinen til VG.

  Veteranen har spilt for Mjøndalen siden 2013.

  Romsdalingen har slitt med skader gjennom sesongen. Han har kun startet åtte seriekamper. Gauseth kaller det et marerittår.

  Gauseth ser ikke for seg at han fortsetter i en annen rolle for Mjøndalen eller innen fotballen. Han sier at han vil prøve seg i arbeidslivet utenfor fotballen.

  Eliteserien i fotball 2020: Sarpsborg 08 - Mjøndalen (2-0)
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Wenger oppgitt over VM-motstand

  Tidligere Arsenal-manager mener følelser heller enn fornuft styrer reaksjonene på hans forslag om å arrangere fotball-VM hvert annet år.

  Wenger er i dag utviklingsdirektør i Det internasjonale fotballforbundet (Fifa). Han er mannen bak forslaget om å la verden få se VM-fotball annethvert år i stedet for kun hvert fjerde som i dag. Det har møtt betydelig motstand.

  – Mange av de negative reaksjonene har kommet fordi folk ikke har sett hele konseptet. Det blir mye følelser, hvilket jeg kan forstå, siden vi alle er vokst opp med en annen syklus, sier Wenger i BBCs podkast Sports Desk, ifølge Ritzau.

  Det europeiske fotballforbundet Uefa har gått sterkt mot planene om hyppigere VM-spill, men Wenger mener mange har snudd når de har sett hele opplegget.

  Ifølge Wengers forslag skal hele fotballkalenderen endres slik at spillerne skal få en lengre pause og reise mindre.

  Forslaget skal diskuteres på et Fifa-møte i slutten av neste uke.

  Arsène Wenger mot Aston Villa
  Foto: Clive Mason / Getty Images
 • Uefa dobler premiepengene til EM

  Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har vedtatt å doble premiepengene til lagene som deltar i EM til sommeren.

  Lagene vil nå dele på en pott på 16 millioner euro. I tillegg får klubbene som frigir spillere til mesterskapet for første gang få penger. Lagene vil dele en pott på 4,5 millioner euro.

  – Dette er viktige strategiske initiativ for Uefas kvinnefotball-strategi. Det sikrer mer penger enn noen gang tidligere fordelt av Uefa, skriver de i en pressemelding.

  Norge er kvalifisert til mesterskapet som spilles i England fra 6.-31. juli 2022.

  Fortsatt er det langt opp til herrene. De 24 lagene i sommerens EM fikk nesten 100 millioner kroner kun for å delta. Den totale potten var på over 3,5 milliarder kroner.

  Norge
  Foto: Nikola Krstic / NTB
World Cup - UEFA Qualifiers - Group I - Hungary v England
Sverige
Ronaldo