Her er Ødegaards konkurrenter

MADRID/OSLO (NRK): Martin Ødegaard (16) er ett av flere stortalent som skal krige seg inn på Real Madrid. Her er de første utfordrerne – og lagkameratene.

Real Madrid Castilla vant 3-0 over Fuenlabrada.

NY SEIER: Real Madrid Castilla vant 3-0 over Fuenlabrada i søndagens seriekamp. Her får du en liten titt på Martin Ødegaards nye lagkamerater.

16-åringen er klokkeklar på at det store målet er å bli en viktig brikke i Real Madrids stjernegalleri.

Før den tid venter imidlertid Real Madrids andrelag Castilla, som nå kjemper i toppen på tredje nivå.

Samtidig som Ødegaard får trent med de største stjernene i hverdagen, er det i første omgang gjennom Castilla han får mulighet til å vise seg frem i kamp.

Søndag tok Castilla sin fjerde strake seier da Fuenlabrada ble slått 3-0 i Madrid. Ødegaards kommende lagkamerater slet lenge med å få hull på byllen, og selv om nivået ikke var avskrekkende for den briljante 16-åringen, er laget spekket med unggutter som drømmer like stort som teknikeren fra Drammen.

  • Se høydepunktene fra søndagens kamp øverst i saken.

Vi har tatt en nærmere titt på de elleve utvalgte mot Fuenlabrada:

Håndplukket

Ruben Yanez

REAKSJONSSTERK: Keeper Rubén Yáñez.

Foto: realmadrid.com

** Keeper: Rubén Yáñez (21)

Debuterte i Segunda B i 2012/13-sesongen med C-laget, men er nå nærmest A-stallen blant de nest beste keeperne. Beskrives som en kvikk og trygg keeper med raske reflekser.

Fran

OFFENSIV: Høyreback Fran.

Foto: realmadrid.com

** Høyreback: Francisco Jose Rodriguez, også kjent som Fran (19)

En «potet» som kan brukes i flere posisjoner, også offensivt. Lynrask back som truer flankene, samtidig som han har en god dødballsfot.

Derik

STERK: Midtstopper Derik.

Foto: realmadrid.com

** Midtstopper: Derik Osede Prieto (21)

Fysisk og teknisk sterk midtstopper, som kom til Madrid allerede som niåring.

Diego Llorente

DEBUTERT: Midtstopper Diego Llorente har fått spilletid i La Liga.

Foto: realmadrid.com

** Midtstopper: Diego Javier Llorente Ríos (21)

Har Sergio Ramos som sitt store forbilde, og han kan naturligvis også spille høyreback. Debuterte for førstelaget mot Osasuna i 2013/2014-sesongen. Da hadde han tatt stegene hele veien fra ungdomsavdelingen.

Caballo

HURTIG: Venstreback Diego Caballo.

Foto: realmadrid.com

** Venstreback: Diego Caballo Alonso (20)

Startet karrieren i U.D. Salamanca. Venstrebeint, hurtig og kommer ofte ned til dødlinja.

Jimenez

VRIEN Å STOPPE: Høyrekant Álvaro Jimenez.

Foto: realmadrid.com

** Høyrekant: Álvaro José Jiménez Guerrero (19)

Rask, teknisk og god til å utfordre én mot én. Skaper ofte ubalanse hos motstanderen.

Álvaro Medrán

HJERNEN: Sentral midtbanespiller Álvaro Medrán.

Foto: realmadrid.com

** Sentral midtbane: Álvaro Medrán (20)

Liker seg godt i den dype «Pirlo-rollen», hvor han kan strø pasninger med både venstre og høyre fot. Beskrives som en intelligent spiller med god arbeidskapasitet. Fem A-lagskamper denne sesongen, hvor den ene ble kronet med scoring mot Ludogorets i mesterligaen.

Marcos Llorente Moreno

TEKNISK: Midtbanespiller Marcos Llorente Moreno.

Foto: realmadrid.com

** Sentral midtbane: Marcos Llorente Moreno (19)

Truer gjerne det fryktede mellomrommet, hvor han både utfordrer og sender stikkere. Sønn av den tidligere Real Madrid-spilleren Francisco «Paco» Llorente Gento, som også er nevøen til klubblegenden Francisco «Paco» Gento López.

Aguza

KAPTEIN: Sergio Aguza.

Foto: realmadrid.com

** Sentral midtbane: Sergio Aguza Santiago (22)

Kapteinen, som er født i Barcelona, er nå ringreven i Castilla. En teknisk spiller med en fryktet skuddfot, men begynner å få litt dårlig tid med tanke på å ta det neste steget.

Jorge Franco Burgui

SERVITØR: Venstrekant Jorge Franco Burgui.

Foto: realmadrid.com

** Venstrekant: Jorge Franco Burgui (21)

Offensiv midtbanespiller med falkeblikk og en strøken pasningsfot.

Cristian Benavente Bristol

MÅLFARLIG: Offensiv midtbanespiller Cristian Benavente Bristol.

Foto: realmadrid.com

** Spiss: Cristian Benavente Bristol (20)

Først og fremst offensiv midtbanespiller. God med begge bein og trives sentralt, men kan også brukes på kantene. En av Castillas største profiler med åtte landskamper for Peru.

** Skadet: Raul De Tomas Gomez (20)

Førstevalg på spissplassen. Lagets toppscorer med sju fulltreffere. Beskrives som en rask, naturlig målscorer. Fikk sin førstelagsdebut i Copa del Rey i oktober 2014.

Vi må også nevne innbytter Juan José Narváez (19), som scoret det første og siste målet i 3-0-seieren. Colombianeren kom til Real Madrid før 2013-14-sesongen.

To hovedkonkurrenter

Castilla har i øyeblikket ti midtbanespillere med defensive og offensive styrker. Martin Ødegaard vil naturligvis slåss om de offensive posisjonene, og her fremhever Bendik Eftang to konkurrenter.

Eftang er styremedlem i Real Madrids norske supporterklubb og har fulgt utviklingen til mange av Castilla-spillerne.

– Jeg synes det er veldig rart at Benavente ikke har fått sin debut for førstelaget, samtidig som har han har flere landskamper for Peru. Han kan spille både spiss og offensiv midtbane, og han er ganske lik Ødegaard som spillertype, sier Eftang.

Eftang mener også at kaptein Aguza, som ble nedlasset av Ødegaard-spørsmål etter søndagens kamp, blir en konkurrent for Ødegaard.

– Men jeg ser ikke helt at han klarer å ta steget. Han er kaptein, men det er først og fremst på grunn av alderen. Det er tradisjon at de eldste får bindet, sier Eftang.

Aguza ble etter hvert litt utålmodig da det norske pressekorpset begynte å spørre om Ødegaard etter Fuenlabrada-kampen. Det kan det ha vært flere grunner til.

– Slik er det enten du kommer til ny jobb eller møter en ny vennegjeng: Noen ønsker deg hjertelig velkommen, mens andre vil spisse albuene. Det er vel mer sannsynlig at de i samme posisjon som Ødegaard føler seg mer truet, sier Eftang.

– Plager meg ikke

Kaptein Aguza sa at laget vil forsøke å hjelpe Ødegaard når han kommer. Samtidig mener 22-åringen at nordmannen må ta ett steg av gangen.

– Han er veldig ung, han må lære ting og tilpasse seg så fort som mulig, sa Aguza.

– Han skal finne ut av byen, medspillerne, språket. Og vi skal gjøre det vi kan for at han skal få det bra, sa 22-åringen.

Kapteinen fikk også spørsmål om det plager ham at en 16-åring skal ta opp kampen om plassene på Castilla.

– Nei, det plager meg ikke. Men jeg skulle gjerne ha vært der oppe og tjent så mye – jeg vet ikke helt hvor mye – men klubben gjør jobben sin og hver og én må passe på seg selv. Til slutt må jo hver enkelt jobbe for sin del, og så må vi samlet nå våre mål, sa Aguza.

Fotballnyheter