Hopp til innhold

Henry: - Jeg drar ikke hit på ferie

Thierry Henry insisterer på at New York Red Bulls ikke er starten på slutten av en lang karriere.

Thierry Henry i Red Bulls-drakt

Thierry Henry poserer i Red Bulls-drakt.

Foto: HO / Reuters

Thierry Henry i Red Bulls 2

Henry har fått draktnummer 14 i Red Bulls - samme nummer han hadde i Arsenal.

Foto: HO / Reuters

– Jeg stiller høye krav til meg selv, og jeg vet at også publikum forventer at jeg skal score. Forhåpentligvis vil jeg klare det, sier Henry i sitt første TV-intervju etter overgangen til New York Red Bulls.

Den franske måljegeren går gratis fra Barcelona til amerikanerne, etter å ha slitt med spilletid i den spanske storklubben.

Sportssjef Erik Solér skal ha jobbet hardt for å få franskmannen over dammen.

Les: Henry har skrevet under for New York Red Bulls

Unggutta tok plassen på Barca-laget

Etter å ha vært Arsene Wengers soleklare førstevalg på topp hos Arsenal i flere år, har Henry slitt med å bli satset på i Barcelona. I sin andre sesong for katalonerne scoret han likevel småpene 19 mål på 29 kamper.

Men i årets sesong har Barcelonas velutviklede ungdomsakademi blitt prioritert, og Henry har ofte blitt henvist til benken til fordel for unge spillere som Bojan Krkic og Pedro Rodrìguez.

Thierry Henry

Henry ble ofte byttet ut til fordel for yngre spillere under Barca-sjef Pep Guardiolas ledelse.

Foto: GUSTAU NACARINO / REUTERS

Etter Frankrikes fiasko-lignende VM-exit i Sør-Afrika, gikk Barcelona ut og fortalte at spilleren ville bli solgt i løpet av sommervinduet.

Men til tross for det mange omtaler som flere «midt-på-tre»-sesonger i Barcelona, kan 32 år gamle Henry skilte med 32 mål på 65 kamper for katalonerne etter tre års tjeneste.

Henry vet med andre ord fortsatt hvor målet står.

Vil fortsatt vinne

– Noen tror kanskje jeg drar hit på ferie. Jeg har vært på ferie i New York før, men ikke denne gangen. Jeg er et konkurransemenneske, og hater å tape, sier Henry.

Den franske landslagsspilleren var regnet som kanskje verdens beste spiss på midten av 2000-tallet, og herjet med engelske forsvarsspillere i Arsenal-trøya. Franskmannen scoret godt over 20 mål i snitt for London-klubben.

– Lysten til å vinne er der fortsatt. Selv når jeg spiller i parken med vennene mine, gjør jeg alt jeg kan for å vinne, sier Henry.

Tror du Henry kan få en «ny vår» i USA? Si din mening!

Fotball