Henriksen på lånt tid i RBK

Markus Henriksen lyttet til magefølelsen da ha takket ned til Club Brugge. Nå er 19-åringen tilbake hos sine egne i Rosenborg, i hvert fall inntil videre.

Henriksen

Markus Henriksen i aksjon for Rosenborg i fjor. Han blir værende i klubben frem til det perfekte tilbudet fra utlandet kommer.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Erik Hoftun

Sportslig leder Erik Hoftun.

Foto: Knut Nesbø / NRK

Mye tyder nemlig på at det kun er et tidsspørsmål før han forsvinner - kanskje allerede til sommeren. Rosenborg jakter allerede en Henriksen-erstatter.

Belgiske Club Brugge ønsket å skrive en kontrakt på fem og et halv år med Markus Henriksen. En så lang kontrakt krevde en ekstra runde i tenkeboksen.

– Når man skal inngå en så lang kontrakt, må man være helt sikker på at valget er riktig. Man skal tross alt bo der også. Ikke bare spille fotball, sier Henriksen.

Må ut

Unggutten valgte å fortsette i Rosenborg, men legger overhodet ikke skjul på at ambisjonene er spill utenfor Norge.

– Hvis jeg skal utvikle meg å få ut mitt potensialet mitt, må jeg en gang ut i Europa, sier han og er samtidig klar over at norske spillere har slitt i klubber på kontinentet de siste årene.

– Det kan jeg ikke tenke for mye på, men det forteller at det er viktig å finne rett klubb til rett tid. Så er det bare å ta utfordringen, avslutter Markus Henriksen.

Ser etter erstatter

Ledelsen i Rosenborg må nå handle i tråd med utsikten til at Markus Henriksen forsvinner fra klubben, kanskje allerede til sommeren.

– Markus er i rivende utvikling og fortsetter han sånn, vil han være et interssant objekt for mange klubber,

– Vi er forberedt på at vi kan miste spillere i hvert overgangsvindu, men akkurat nå er jeg glad Markus valgte å fortsette i Rosenborg. Han er en viktig spiller for oss.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP