Markus Henriksen takket nei til Club Brugge

Forhandlingene mellom Markus Henriksen og Club Brugge har strandet, og Rosenborgs midtbanetalent slutter seg nå til resten av RBK-troppen i Spania. – Jeg har ikke hastverk, sier han.

Henriksen

Markus Henriksen er fortsatt Rosenborg-spiller.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

Mushaga Bakenga

Mushaga Bakenga er trolig fortsatt i forhandlinger med den belgiske klubben.

Foto: Alley, Ned / Scanpix

– Alt gikk veldig fort, og for meg sa magefølelsen til slutt at jeg ønsket å bli værende i Rosenborg. Det var totalpakken som avgjorde, sier Henriksen til adressa.no.

Han mener han ennå mye å lære i Rosenborg.

– Jeg vil ikke ha noen problemer med å utvikle meg videre der. Dessuten har jeg ikke noe hastverk med å komme meg ut, sier han.

Også Henriksens agent, Andreas Ekker, bekrefter at overgangen ikke blir noe av overfor NRK.

– Club Brugge er en kjempefin og spennende klubb, men timingen og totalpakken var ikke helt riktig på nåværende tidspunkt, skriver han i en sms.

Returnerer til Spania

NRK erfarer at både Henriksen og Mushaga Bakenga ble flydd til Belgia i privatjeten til Brugges president. De har vært gjennom tester – og klubbene har også blitt enige om pris.

Flere medier har også meldt at overgangen har vært i boks, noe som vekket harme blant RBKs supportere. De mente det var galt å selge unna talentene allerede nå.

Men nå skal altså førstnevnte slutte seg til Rosenborg igjen.

– Nå vil Markus (Henriksen) returnere til Spania og fortsette vintertreningen med RBK, og ser frem til det, skriver Ekker.

RBK trenger penger

Overgangssummen for Henriksen skulle ligge rundt 20 millioner kroner, og summen for Bakenga skal være 16–20 millioner kroner.

Dette er penger Rosenborg sårt trenger for å dekke røde tall i regnskapet.

Det har ikke lyktes NRK å få kontakt med Mushaga Bakenga eller hans agent lørdag kveld. Sportsdirektør Erik Hoftun har ikke ønsket å kommentere saken.

Fotball

 • Benzema reddet Real Madrid

  Det lå lenge an til at Luis Suárez ble matchvinner for Atlético Madrid i byderbyet mot Real Madrid. Han satte 1-0 etter kvarteret spilt, og de virket å ha brukbar kontroll.

  Benzema ville det derimot annerledes, og han satte inn 1-1 få minutter før slutt. Det ble sluttresultatet, og det er godt nytt for spesielt Barcelona. De er nå tre poeng bak Atlético, men sistnevnte har en kamp til gode.

  Benzema
  Foto: Javier Soriano / AFP
 • Liverpool med nytt sjokktap

  I flere sesonger var Anfield et fort der Liverpool nesten ikke avga poeng. Nå har de ikke vunnet hjemme siden 16. desember, etter at de tapte 0-1 for Fulham.

  0-1-tapet gjør at Liverpool nå har tapt seks strake ligakamper på eget gress. De har ikke vunnet på Anfield siden 16. desember. Det er åtte kamper siden. tliv

  Etter en fartsfylt omgang med flere gode muligheter til begge lag, tok gjestene ledelsen like før pause. Den tidligere Juventus-spilleren Mario Lemina stjal ballen fra Mohamed Salah og banket den i lengste hjørne, utakbart for Alisson Becker.

  Sadio Mané var bare centimeter unna utligning etter halvspilt 2. omgang. Headingen fra senegaleseren gikk i stanga og ut.

  Utenom det førte Liverpool hele 2. omgang, uten at de klarte å skape all verdens mot et tett og kompakt Fulham-lag, som med 1-0-seieren tok sin femte seier denne sesongen.

  Seieren var meget viktig for Scott Parker og Fulham sin del. De er nå på 18.-plass, à poeng med Brighton, som ligger på trygg grunn.

  Liverpool har nå fire poeng opp til Chelsea på mesterligaplass. London-klubben har i tillegg en kamp mindre spilt enn Jürgen Klopp og co. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Clive Brunskill / AP
 • Ødegaard anonym i uavgjortdrama

  Arsenal brant enorme sjanser, fikk en straffe omgjort fra VAR og en ropte på nok en straffe i sluttminuttene mot Burnley, men maktet ikke få med seg alle poengene fra Turf Moor.

  Martin Ødegaard fikk 62 minutter, men var lite involvert for Arsenal. Gjestene tok ledelsen tidlig ved Pierre-Emerick Aubameyang, men Chris Wood utlignet da han ble truffet i hofta av et grusomt pasningsforsøk av Arsenal Granit Xhaka.

  Premier League - Burnley v Arsenal
  Foto: Jon Super / Reuters
 • – Zlatan gjør landslagscomeback

  Svenske Fotboll direkt melder at Zlatan Ibrahimovic (39) gjør landslagscomeback for Sverige, og at han skal spille i den kommende VM-kvalifiseringen.

  Comebacket for «blågult» kan komme mot Georgia allerede 25. mars, ifølge fotballnettstedet.

  – Troppen tas ut 18. mars. Så får vi se hvordan det ser ut da, sier det svenske landslagets administrative sjef Stefan Pettersson.

  Ibrahimovic er for tiden ute med en lårskade. Ifølge flere medier kan veteranen gå glipp av åttedelsfinalen i europaligaen mot Manchester United.

  Han har hatt en svært god sesong for AC Milan, som kjemper i toppen av italiensk Serie A.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Daniele Mascolo / Reuters
 • Ber om Qatar-avstemning senere i år

  Spørsmålet om boikott av Qatar-VM skal i utgangspunktet tas opp i fotballtinget. Men Norsk Toppfotball håper at en beslutning kan avvante og kan i stedet tas senere i år.

  – Vi mener at denne problemstillingen er for viktig til å risikere at det skal komme et benkeforslag på forbundstinget om en uke, som ender med at vi vedtar en boikott av Qatar-VM, sier Cato Haug, leder i Norsk Toppfotball til VG.

  NFF har tidligere sagt at de er imot en boikott. Flere toppklubber, med Tromsø først ut, har bedt dem å boikotte VM i Qatar, som arrangeres i 2022.

  Qatar
  Foto: - / AFP