Hopp til innhold

Hareide skyldte på Brann-matta etter straffemiss

En opprørt Åge Hareide mener underlaget på Brann stadion må ta skylden for at Vikings straffe ikke gikk i mål under vestlandsoppgjøret mellom de to lagene mandag.

André Danielsen bommer på straffe mot Brann

André Danielsen blåste straffesparket mot Brann høyt over mål.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Referat: Brann - Viking: 0-0

Åge Hareide og Rune Skarsfjord

Åge Hareide mente underlaget på Brann Stadion var for dårlig.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Det var Viking som hadde flest sjanser av de to lagene. Hareides menn var imidlertid lite effektive foran mål, og sjansesløseriet var stort.

Den største muligheten til bortelaget kom etter 62 minutter.

Da fikk André Danielsen en mulighet til å avgjøre kampen etter at Erik Mjelde var oppe med en aktiv hånd på et skuddforsøk fra Valon Berisha. Men til vill jubel fra Brann-fansen greide han å sette ballen langt over fra straffemerket.

Viking-trener Åge Hareide mener imidlertid underlaget på Brann stadion må ta skylden for den gedigne straffemissen.

– Det er ikke verdig Brann stadion med dette underlaget. Spillerne sklir når de setter ned standbeinet på straffer, sier han.

– Det skjedde også med Vålerenga her oppe. Jeg synes vi var best og hadde fortjent de tre poengene, sa en engasjert Hareide etter kampen.

Saken fortsetter under avstemning

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Problemene fortsetter for Brann

Dårlig underlag eller ikke. Etter det målløste oppgjøret i Bergen, fortsetter problemene for Brann, som kun har vunnet en kamp i løpet av de sju serierundene i år.

Bergenserne var faktisk heldige som fikk med seg et poeng mot Viking.

VIDEO: Se trenernes reaksjoner etter kampen

(artikkelen fortsetter under videoen)

Video Reaksjoner fra trenerne etter Brann-Viking

Reaksjoner fra trenerne etter Brann-Viking

Etter den gode fjorårssesongen, der laget overrasket med en 4. plass, er serieåpningen i år Branns dårligste siden 1998.

Bergenslaget står kun med fire poeng, og ett poeng er ikke nok til å løfte laget opp fra 14.-plassen i eliteserien.

– Jeg synes at vi kjørte kampen i 75 minutter. Spillerne ble slitne etter det høye presset. Vi manglet noen etablerte spillere. Det kommer mange kamper i mai, og da håper jeg å ha noen av dem tilbake.

– Jeg synes at spillerne takler situasjonen (langt nede på tabellen) bra, sa Brann-trener Rune Skarsfjord.

Tabellen og resultater i eliteserien

Saken fortsetter under bildet

Annulert mål ved Branns Kim Ojo

Annullert scoring. Kim Ojo fikk ballen i mål etter sju minutter, men målet ble annullert på grunn av offside.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Fikk annullert scoring

Det var ingen stor forestilling lagene leverte for glisne tribuner på Brann Stadion. Begge lag framsto reserverte og forsiktige i jakten på tre meget viktige poeng.

Brann åpnet best, og Kim Ojo var den eneste med nettkjenning i kampen da han etter sju minutter headet ballen i mål. Målet ble imidlertid korrekt annullert for offside.

Gjestene fra Stavanger overtok etter hvert initiativet utover i åpningsomgangen og spilte seg til omgangens to største målsjanser.

Etter snaue kvarteret var Valon Berisha farlig frempå. Saksesparket fra unggutten var hardt, men gikk utenfor målet til Brann-keeper Piotr Leciejewski.

Motgang for Hareide

Enda større var muligheten Indridi Sigurdsson fikk etter drøye halvtimen.

André Danielsen luftet skuddfoten på frispark fra 25 meter, som via noen Brann-bein dukket opp hos islendingen. Kapteinen burde gitt siddisene ledelsen, men plasserte avslutning utenfor fra kloss hold.

Stavangerlaget har ikke hatt noen god åpning av sesongen, selv om det har gått bedre for Viking enn de rødkledde fra Bergen.

Med tre tap, to uavgjort, og to seirer har laget åtte poeng på 11. plass, og Åge Hareide er neppe fornøyd med hvordan laget har åpnet 2012-sesongen.

 Branns Kim Ojo (t.v.) i kamp med Vikings Håkon Skogseid

Branns Kim Ojo (t.v.) i kamp med Vikings Håkon Skogseid.

Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Fotball

 • KFUM sjokkerte Molde – utrolig rekke fortsatte

  KFUM Oslo tok en svært overraskende 3-2-seier borte mot Molde lørdag kveld.

  Matchvinner Johannes Nuñez er i fyr og flamme om dagen, og scoret enda en gang på bortebane. Det var den syvende bortekampen på rad med scoring for spissen.

  – Syv på rad ja. Folk sier det er historie. Første sesongen min i Eliteserien, så å skape historie er veldig stort for meg, sier Nuñez til NRK.

  Men det var Molde som tok ledelsen ved Mathias Fjørtoft Løvik etter 20 minutter.

  Kun to minutter senere svarte KFUM. Håkon Hoseth avsluttet fra skrått hold, via rumpa til Petter Nosa Dahl og i mål.

  Og KFUM ga seg ikke med det. Ayoub Aleesami steg til værs på en corner fra Robin Rasch og headet bortelaget i ledelsen.

  Oslo-laget var nære på å øke ledelsen flere ganger tidlig i andreomgang, blant annet da Simen Hestnes skjøt via en Molde-spiller og i stolpen etter 63 minutter. Men i stedet for at Oslo-laget skulle doble ledelsen, utlignet Magnus Wolff Eikrem for Molde bare sekunder senere. Dermed stod det 2-2.

  Hjemmelaget hadde flere sjanser til å ta tilbake ledelsen sent i omgangen, men igjen var det i andre enden det smalt.

  KFUM kontret på nydelig vis. Teodor Berg Haltvik hadde et nydelig forarbeid, før han spilte frem Johannes Nuñez. Spissen gjorde ingen feil alene med keeper.

  Dermed kan KFUM gå inn i lørdagskvelden som nummer seks på tabellen. Molde er nummer tre, åtte poeng bak serieleder Bodø/Glimt.

  Molde - KFUM
  Foto: Marius Simensen / NTB
 • Absurd rødt kort og overtidsdrama i Sarpsborg

  Det endte 1-1 mellom Sarpsborg 08 og Brann, men Henrik Meister lå an til å bli den store helten på overtid for Sarpsborg 08. Ett minutt på overtid steg spissen opp på et frispark og sendte vertene i ledelsen.

  Det var Meisters femte mål på to kamper, etter at han scoret fire mål mot Rosenborg forrige runde.

  Men Brann svarte umiddelbart. Aune Heggebø ble spilt fri i boksen og kunne enkelt sette inn utligningen for bortelaget, fire minutter på overtid.

  Bare minutter før overtidsdramaet hadde Sarpsborg 08s fysioterapeut, Joao Ferreira, fått rødt kort. Det første gulet får han for drøying av spillet, før han kjeftet på dommer Marius Lien og fikk sitt andre gule.

  – Det er en ordbruk og gestikulering jeg ikke kan tillate, sier Lien til NRK om Ferreiras andre gule kort.

  – Jeg sa til dommeren at det bør være oss og ikke han som bestemmer om vi skal ut på banen og gi behandling eller ikke. Det er vi som er kvalifisert til å ta den avgjørelsen, sier Ferreira til NRK.

  Rett etter Branns redusering fikk også Sarpsborg-trener Christian Michelsen sitt andre gule for kvelden. Begge for klaging på dommer.

  Sarpsborg 08 skapte de største sjansene i førsteomgang, men Branns keeper Mathias Dyngeland holdt gjestene inne i kampen med flere gode redninger.

  Bortelaget bedret seg i andreomgang. Brann-back Joachim Soltvedt hadde muligheten i femmeteren fra skrått hold, men avslutningen gikk i nettveggen.

  Hjemmelagets Daniel Job var svært nære å ta tilbake ledelsen dypt inne i overtiden, men Brann holdt unna.

  Uavgjortresultatet gjør at Brann befinner seg på en 2. plass, seks poeng bak Bodø/Glimt. Sarpsborg 08 ligger på 8. plass.

  Sarpsborg 08
  Foto: NTB
 • Overtidsdrama da Vålerenga tok tabelltoppen

  Petter Strand ble den store helten på overtid da Vålerenga tok over 1. plassen i 1. divisjon lørdag.

  Det sto 0-0 midtveis, men Deni Dashaev sendte Start i føringen etter 62 minutters spill. Henrik Bjørdal sørget for balanse i Vålerenga-regnskapet da han satte inn 1-1 da det var spilt en halv time i andre omgang.

  Vålerenga økte ledelsen til 2-1 da innbytter Petter Strand, som nylig hadde entret banen, satte ballen i mål fem minutter på overtid.

  Start befinner seg dermed på 14. plass med 13 poeng, mens Vålerenga nå leder serien med sine 30 poeng. (NTB)

  Vålerenga
  Foto: NTB
 • Knutsen beklager etter massiv kritikk

  Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen innrømmer ovenfor TV 2 at han utøvde «dårlig ledelse» etter den mye omtalte situasjonen mellom han og Sandefjords lege lørdag.

  Knutsen ble kritisert for å ikke ta Jostein Gundersen av banen etter to hodesmeller i kampen mot Sandfjord, selv om legen til hjemmelaget mente han burde det.

  – Det er av og til sånn at du trenger litt betenkningstid. Jeg har ikke taklet det spesielt bra. Det er egentlig hele saken for meg: Jeg føler jeg setter vikarlegen til Sandefjord i en vanskelig situasjon. Det beklager jeg, sier Knutsen til TV 2.

  I et intervju med NRK tirsdag sa treneren følgende:

  – Han såkalte legen fra Sandefjord har jeg aldri sett før og aldri møtt før, før han er i min tekniske sone og fysisk holder tilbake vår spiller. Det er det jeg reagerer på.

  Før kveldens kamp mot Odd, tar Knutsen selvkritikk:

  – Jeg må understreke at jeg har aldri ment at det er en trener som skal vurdere en hodeskade på en spiller. Sånn som settingen ble, mener jeg spilleren burde blitt tatt ut, sier han til TV 2.

  kjetil Knutsen
  Foto: NTB
 • Odds Tewelde bekrefter forhandlinger til TV 2 før møtet mot Bodø/Glimt

  Odds stortalent Faniel Tewelde (17) bekrefter til TV 2 før kampen mot Bodø/Glimt at det er forhandlinger mellom grenlandsklubben og den belgiske klubben Lommel.

  – Det er forhandlinger mellom klubbene. Mer vet jeg ikke, sier kantspilleren til kanalen.

  Lokalavisa TA har tidligere skrevet at Odd avslo det første budet på 20–25 millioner kroner. Odd skal angivelig ønske seg et bud på minst 30 millioner for stjerneskuddet.

  – Det er fortsatt dialog, har sportssjef i Odd Morten Rønningen uttalt.

  Etter det TA erfarer er det kun småting som gjenstår før det er full enighet mellom Odd og Lommel.

  TV 2 spurte Tewelde om kampen mot Glimt i kveld blir hans siste for Odd.

  – Vi får se. Alt kan skje, svarte unggutten.

  Bodø/Glimt tar imot Odd på Aspmyra klokken 19.00.

  Tewelde
  Foto: NTB
Olai Bjarke Bjørnsen

15-åring debuterte som hoveddommer på seniornivå: – Det er sjeldent

Det ble en spesiell demonstrasjon mot VAR i kampen mellom LSK og KFUM.
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 2: Group D Poland v Austria