– Jeg sa noe som ikke egner seg offentlig

Landslagskaptein Brede Hangeland ble så skuffet da han fikk beskjeden om John Carews forfall til Danmark-kampen at han ikke tør å fortelle hva han sa.

Brede Hangeland

Brede Hangeland og resten av landslaget må klare seg uten John Carew mot Danmark.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Jeg sa noen ord som ikke egner seg offentlig. Det er fryktelig synd at han (Carew) ikke spiller. Men er han skadet, så er det ikke noe å gjøre, sier Brede Hangeland til NRK.

Tirsdag morgen ble det klart at Carew mister den viktige landskampen mot Danmark til lørdag.

Hangeland vet hvor viktig Carew er for landslaget og at motstanderne har stor respekt for den svære nordmannen som dessverre har slitt med en del med skader.

Hva tenker du om at Carew er så ofte skadet, Hangeland?

– Jeg skulle gjerne hatt med Carew hver eneste gang, jeg, sier han med et smil.

Carew scorer ikke så mye på landslaget, men han har god uttelling i viktige kamper og scoret blant annet 2-2-målet da Norge spilte EM-kvalifisering mot Danmark i 2002.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Danskene: – Ikke overrasket

Beskjeden om Carews forfall er gode nyheter i den danske leieren. Spissens fysikk er ikke noe danskene liker.

– Det er selvfølgelig trist for han. Dette er en stor kamp mange har sett fram mot lenge, men det er ikke overraskende for meg. Da jeg snakket med han fredag, virket det 80 prosent sikkert at han ikke skulle spille, sier den danske keeperen Thomas Sørensen til NTB.

Han er klubbkamerat med Carew i Stoke.


– Det oser respekt av Carew. Han er en meget sterk spiller fysisk, men det kommer andre inn nå. Det kan gjøre at Norge spiller litt annerledes, kanskje ikke så mye lange og høye baller. Det er vanskelig å si så mye om hva forfallet betyr for kampen. Vi får svaret lørdag, fortsetter Sørensen.

Må ha poeng

Danmark må ha poeng mot Norge. Et tap gjør at de trolig kan glemme gruppeseier og EM-billett på den måten.

Nå kommer etter all sannsynlighet Mohammed «Moa» Abdellaoue (Hannover) inn som Carews erstatter i startoppstillingen, mens Daniel Braathen fra Toulouse er tatt inn i troppen som erstatter.

Fotball

Oppsummert

 • Cirka 20.05: Pressekonferanse med Ståle Solbakken og en utvalgt spiller etter kampen mot Tyrkia.
 • Barcelona ble cupmestere

  Barcelona kjørte over Athletic Bilbao i den spanske cupfinalen lørdag kveld og sikret dermed sin første tittel på to år.

  Lionel Messi scoret to ganger, mens Antoine Griezmann og Frenkie De Jong scoret en gang hver i 4-0-seieren.

  Klubben har også mulighet til å vinne den spanske ligaen denne sesongen.

  Copa del Rey - 2020/21 Final - FC Barcelona v Athletic Bilbao
  Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters
 • Chelsea til FA-cupfinale - slo City

  Chelsea tok seg til finale i FA-cupen lørdag kveld etter seier mot Manchester City.

  Det var 0-0 til pause, men etter hvilen utnyttet Hakim Ziyech slurv fra City-forsvaret. Timo Werner førte ballen fremover på siden, og spilte den forbi City-keeper Zack Steffen som stod helt feilplassert. Fra ti meter satte han enkelt kampens eneste mål.

  Det er den første turneringen Manchester City røk ut av denne sesongen. De har fortsatt mulighet til å vinne ligacupen, ligaen og mesterligaen.

  Den andre semifinalen spilles søndag mellom Leicester og Southampton. Finalen spilles 15. mai.

  FA Cup Semi Final - Chelsea v Manchester City
  Foto: Adam Davy / Reuters
 • Bendtner må møte i retten

  Nicklas Bendtner må igjen møte i Københavns byrett, skriver danske BT.

  Den tidligere Rosenborg-spissen vil 27. april få forelagt sju punkter han kan straffes for. Det er snakk om fem tilfeller av bilkjøring uten førerkort og to overtredelser av fartsgrensene, skriver avisen BT.

  Det er ventet at aktor legger ned påstand om en større bot og at Porschen inndras.

  Bendtner ble stoppet etter kjøring i 157 kilometer i timen i en 110-sone utenfor København i fjor. Bilen har 625 hestekrefter og en toppfart på 260 kilometer i timen.

  Bendtner er tidligere dømt for vold mot en taxisjåfør og for bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand. I den første saken måtte han sone med fotlenke i 50 dager.

  Anja Velbæk Mouridsen forsvarer Bendtner. Hun sier til BT at den tidligere fotballproffen vil si seg skyldig i fortkjøringen, men ikke for de fem tilfellene som gjelder manglende førerkort. (NTB)

  Bendtner
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Agüero mister FA-cupsemifinalen

  Sergio Agüero blir ikke å se under lørdagens semifinale i FA-cupen mot Chelsea, opplyser Manchester City-manager Pep Guardiola.

  Den argentinske spissen har ikke vært på banen for City i de tre siste kampene. En muskelskade har holdt ham på sidelinjen, og det er den siste av en lang rekke med skader måltyven har pådratt seg i sin siste sesong for klubben.

  – Ikke ennå, var Guardiolas korte svar på fredagens pressekonferanse om Agüero blir klar.

  De lyseblå har ingen andre store skader før kampen mot Chelsea. Onsdag tok de seg videre til semifinalen i mesterligaen til fordel for Erling Haaland og Borussia Dortmund.

  – De er OK. De er slitne, men OK, sa Guardiola.

  (©NTB)

  Premier League - Leicester City v Manchester City
  Foto: Tim Keeton / Reuters