HamKam ble for mye for Viking

HamKam slo gullfavorittene Viking 3-2 hjemme på Briskeby.

Peter Ijeh omringet av HamKam-spillere

HamKam vant 3-2 på en bane som ikke holder eliteserienivå, noe som gjorde at det ble mer kriging enn finspill. Akkurat det så ut til å passe HamKam som hånd i hanske.

Nrksport.no fulgte kampen

Hedmarks eneste lag på øverste nivå fikk et tøft gjensyn med eliteserien da de ble overkjørt av Bodø/Glimt i seriepremieren. Noe som bekreftet skeptikerenes spådom om en kamp for å unngå nedrykk for HamKam.

Det kan fortsatt bli en hard kamp for tilværelsen for hedmarkingene, men i dag viste de at de er villige til å gå i krigen for å overleve.

Nett-TV: Snuoperasjon for Hamkam

Ringberg åpnet scoringskontoen

1.omgang var til tider et eneste langt gjesp på Briskeby. De skjedde knapt noe foran målene og de 3991 oppmøtte fikk lite valuta for inngangspengene.

Men da halvtimen var passert fikk HamKam frispark og på bakerste stolpe dukket kaptein Markus Ringberg opp og satte inn Kammas første mål for sesongen.

Underholdende 2.omgang

Olivier Karekezi

Olivier Karekezi.

Heldigvis bød kampens siste omgang på langt mer underholdning enn den første. Og det åpnet med et smell etter kun et par minutter. Rwandas landslagskaptein Olivier Karekezi banket inn 2-0 målet fra kort hold. Viking kom tilbake etter mål fra nyinnkjøpte Andrius Velicka på hjørnespark, før Adem Güven på nye sikret en tomåls ledelse et kvarter før slutt.

Viking hadde ennå ikke gitt opp og reduserte etter nok et hjørnespark ved midtstopper Børre Steenslid.

Skuffende av Viking

Gullkandidat Viking kom aldri nærmere enn 3-2 og blir stående med tre poeng på to kamper.

Dette var ikke Vikings kveld på Hamar. Teknikere som Allan Gaarde og Peter Ijeh fikk aldri utfoldet seg som de ønsket, noe både aggressive HamKam spillere og en elendig bane får ta skylden for.

Viking tapte for første gang på Briskeby siden 1971 og bør heve seg til neste ukes oppgjør mot Aafk.