Hamed-Allah solgt til kinesisk toppklubb for 34 millioner kroner

34 millioner kroner punger «Svennis» ut for AaFKs storscorer Abderrazzaq Hamed-Allah.

Abderrazzaq Hamed-Allah

TIL KINA: Abderrazzaq Hamed-Allah skal prøve lykken i Sven-Göran Eriksson stall.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

I dag ble det kjent at Abderrazzaq Hamed-Allah er klar for kinesiske Guangzhou R&F FC. Da Aalesund fotballklubb inviterte til pressekonferanse ble det klart at overgangssummen var på 34 millioner norske kroner.

Marokkaneren som ble hentet for 8 millioner kroner ble dermed god butikk for AaFK. Hamed-Allah leverte godt på banen, og scoret 15 mål i fjorårets debutsesong i eliteserien.

Investorene i AaFK sitter igjen med 60 prosent av overgangssummen, altså cirka 20,5 millioner kroner. AaFK og Hamed-Allahs forrige klubb, Olympic Safi, sitter igjen med 20 prosent hver. Noe som utgjør rundt 6,8 millioner.

Aalesund har også sikret seg en videresalgsklausul på 25 prosent.

Ønsket seg bort

Avtalen om Hamed-Allah mellom AaFK og Guangzou ble klar i går kveld. Den tidligere engelske landslagssjefen Sven-Göran Eriksson, som i sommer ble manager i klubben, skal personlig ha jobbet hardt for å hente marokkaneren til klubben.

– Spilleren selv uttrykte et ønske om en overgang, og vi i Aalesund fotballklubb ønsker å være en utviklingsarena for spillere som ønsker seg til en større liga, sier klubbdirektør Henrik Hoff, leder i Aalesund FK, på dagens pressekonferanse.

Skal forsterke

Knappe tre måneder før seriestart mister AaFK en av sine aller beste spillere. Men klubben skal i starten av neste uke i møte med investorene for å forhandle om bruk av salgsummen. Noe som ser ut til å bety nye fjes inn i Jan Jönssons spillertropp.

– Selvfølgelig vil man beholde gode spillere. Men det er slik at kjøp-salg er en viktig del av hverdagen når man driver en klubb. Vår sportsavdeling fikk tidlig vite at det kunne komme et salg. Så nå gjelder det å finne ut hvor man kan hente aktuelle erstattere, sier klubbdirektør Hoff.

Aalesund FK har allerede sikret seg høyrebacken Akeem Latifu fra Hødd, han en ettårskontrakt - altså til og med sesongen 2015.

Solbakken tapte budrunden

Ståle Solbakkens FC København så lenge ut til å vinne kampen om spilleren som scoret 15 mål i sin debutsesong i eliteserien i fjor. Den gangen var det snakk om en overgangssum på rundt 25 millioner kroner. Det ble for mye for Solbakkens klubb, som aldri kom til enighet med AaFK.

Fotball

Oppsummert

  • Her får du alt av fotballnyheter.