NRK Meny
Normal

Hamdallah-show i AaFKs cupseier

AaFK tok en oppskriftsmessig seier i 1. runde av cupen mot Larsnes/Gursken onsdag kveld. «Superspissen» Abderrazak Hamdallah viste at han vet hvor målet står, og vartet opp med tre scoringer.

Aalesund møtte Larsnes/Gursken i første runde av fotball-NM. Det endre med 5-0 seier til Aalesund. Se alle målene fra kampen her.

Abderrazak Hamdallah fikk hele tre scoringer på merittlisten sin denne kvelden i Gursken.

(Larsnes/Gursken–AaFK 0-5)

Ålesund startet med svært sterkt lag mot Larsnes/Gursken, gikk rett i strupen på Larsnes/Gursken. Allerede etter 10 sekunder tok Barrantes en frekkis, og fyrte av fra 35 meter. Hjemmelagets målvakt sto langt ute, men fikk kula i klypene og avverget forsøket.

AaFK tok naturlig nok initiativet fra start mot 3. divisjonslaget Larsnes/Gursken, men rødtrøyene startet kampen med å forsvare seg godt. De oransje prøvde flere ganger å trenge gjennom motstanderens forsvar, men det ble med dribleforsøkene.

Etter 19 minutter spilte Larsnes/Gursken seg fint frem på siden, og fikk lagt inn i feltet. Der sto AaFK-keeper Lasse Staw, men målvakten klarte ikke å holde på ballen. Hjørnesparket endte med en aldri så liten farlighet, ettersom Jørgensen fikk stå helt fri i feltet og klinke til. Ballen gikk likevel utenfor.

Saken fortsetter under bildet

Hamdallah

Abderrazak Hamdallah viste at han har målscorer-kvaliteter.

Foto: NRK

Hull på byllen

Etter 24 minutter fikk AaFK frispark i en meget gunstig posisjon, etter at Jo Nymo Matland ble felt da han stormet mot mål. Tremaine Stewart fyrte av et frispark av høy kvalitet, men Larsnes-målvakten gikk ut i full strekk og fikk avverget forsøket.

Etter Larsnes-sjansene tok AaFK atter en gang over dominansen i kampen, og etter 37 minutt ble det nesten mål til tangotrøyene. Larsnes-keeper Fure feilberegnet Matland sitt frispark, og fikk så vidt slått ballen over mål.

Og så sprakk byllen – etter 39 minutt kom Michael Barrantes på et raid på høyrehjørnet av Larsnes sin 16-meter. Costaricaneren la ballen ut 45 grader til nysigneringen Hamdallah som ekspederte ballen kaldt i mål.

Flere mål ble det ikke i første omgang. Dermed kunne de oransje gå til pause med ledelsen i behold. Larsnes/Gursken var likevel ikke en motstander å ta lett på. Rødtrøyene hadde nemlig flere farligheter i første omgang og forsvarte seg godt.

Saken fortsetter under bildet

Larsnes AaFK

1.208 tilskuere besøkte River Plate, noe som er ny rekord på Larsnes/Gursken sin hjemmebane.

Foto: Arne Flatin / NRK

Farlig frempå

Etter pausen viste Larsnes/Gursken ved flere anledninger at de kan spille fotball. Særlig Christoffer Rekdal viste prov på god teknikk, og Sætre-Hauge var farlig frempå flere ganger da han fosset mot AaFKs 16-meter, uten å lykkes med å putte ballen i nota.

Da kampen var 58 minutter gammel var det atter en gang duket for mål til tangotrøyene. Barrantes slo et frispark inn i feltet som Jonatan Tollås Nation deretter stusset utagbart nede i venstre hjørne.

Da kampuret viste 64 minutter var det også slutt for AaFK-spiller Tremaine Stewart. Jamaicaneren ble liggende etter en tøff duell, og måtte deretter ut på båre. Rutinerte Tor Hogne Aarøy kom inn i hans sted, og økte lagets gjennomsnittshøyde med sitt nærvær.

Det skulle likevel ikke gå lang tid før Aalesund økte ledelsen atter en gang. Hamdallah gjorde nærmest alt selv, og fintet seg gjennom Larsnes/Gursken sitt forsvar. Marokkaneren gikk også forbi målvakten, og tuppet enkelt inn 3-0-målet etter 66 minutter.

Saken fortsetter under bildet

AaFK 4

Jonatan Tollås Nation fikk også et mål i protokollen da han nikket inn en frisparkball fra Michael Barrantes.

Foto: NRK

Klar for 2. runde

Hamdallah var ikke ferdig for dagen. Etter 75 minutter var han frempå igjen og fikset 4–0 med sitt tredje mål, etter å ha vært på rett plass til rett tid da det ble klabb og babb i feltet til Larsnes/Gursken.

AaFKs andre nysignering Andreas Nordvik ville også tegne seg på scoringslista før slutt. En ball ble slått inn i feltet, og der sto Nordvik og tuppet ballen i mål.

Flere mål ble det ikke. Dermed vant AaFK 5-0 over Larsnes/Gursken, og sikret avansement til 2. runde i Norgesmesterskapet i fotball for herrer.

– Viktig innkjøring

AaFK-kaptein Jonatan Tollås Nation var selvsagt fornøyd med seieren mot 3. divisjonslaget.

– Vi hadde grei kontroll. Disse kampene er alltid spennende frem til vi får et mål eller to, men det løsnet etter hvert. De røde var likevel farlig frempå et par ganger. Nå ser vi bare frem til Tromsø-kampen på søndag, sier Nation.

Per-Rune Tødenes

Larsnes/Gursken-trener Per-Rune Tødenes sier det er slike tilstelninger fotballen handler om.

Foto: NRK

Jan Jönsson stilte med sitt tilnærmet beste mannskap, og sier de ville ha en god innkjøring til Tromsø-kampen.

– Vi holder nullen bakover, men det skal være slik mot lag fra nivå 3 og 4. Hamdallah blir stadig bedre, og det er selvsagt viktig for ham å komme i målprotokollen, sier Jönsson.

Larsnes/Gursken-trener Per-Rune Tødenes sier han synes de klarte seg godt i nesten en time, og sier AaFK fikk et lett mål i første omgang.

– Klart, luften går litt ut av ballongen når målene kommer imot, men de har masse gode fotballspillere, så vi får bare ta med oss erfaringen, sier Tødenes.

Han var likevel storfornøyd med å få stelle i stand fotballfest, og sier det er slike tilstelninger fotball handler om.

Fotballnyheter