NRK Meny
Normal

Hæstad kjøpt ut av VIF-kontrakten

Kristofer Hæstad (30) er ferdig som Vålerenga-spiller. Den tidligere landslagsspilleren har blitt enig med klubben om å bryte langtidskontrakten.

Kristofer Hæstad

Kristofer Hæstad har vært Vålerenga-spiller siden 2008. Nå må han se seg om etter en ny klubb.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Det var TV2 som først omtalte saken. I ettertid har nyheten blitt bekreftet på Vålerengas hjemmesider.

– Partene er enige om å avslutte arbeidsforholdet 1,5 år før kontrakten opprinnelig løper ut, skriver VIF.

– En del av den økonomiske situasjonen

Stig-Ove Sandnes

STOR RESPEKT: Vålerengas daglige leder Stig-Ove Sandnes sier at det var Kristofer Hæstads eget valg å avslutte kontrakten.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Overfor NRK.no utdyper Vålerengas daglige leder, Stig-Ove Sandnes, hvorfor de velger å bryte med en av sine mest trofaste spillere.

– Det har vært et initiativ som har kommet fra Kristofer. Vi har hatt dialog rundt det, og klubb og spiller har blitt enige om å gjøre det nå. Det er en del av den totale økonomiske situasjonen i klubben, sier Stig-Ove Sandnes til NRK.no.

– Du sier det var et initiativ som kom fra Kristofer selv?

– Dette er i hvert fall et tema vi har diskutert med Kristofer. I slutten av en slik diskusjon er det spilleren som må ta et valg. Vi har stor respekt for det valget Hæstad nå har gjort. Det viser at han setter klubben foran seg selv, sier Sandnes.

– Hvordan vil Hæstad få kompensert at kontrakten brytes med ett og et halvt år igjen?

– Vi har blitt enige om en avslutning som begge parter er fornøyd med. Innholdet i dette ønsker vi ikke å gå ut med, sier Sandnes.

– Ingen enkel beslutning

– Mitt valg om å avslutte kontrakten med Vålerenga Fotball har ikke vært noen enkel beslutning for meg. Jeg har det siste året fått mindre spilletid totalt sett, blant annet på grunn av flere skadeavbrekk. Klubben sliter også økonomisk, og det må sikkert tas noen vanskelige valg framover i forhold til økonomien, sier Kristofer Hæstad til Vålerengas hjemmeside.

Hæstad har sin siste arbeidsdag som Vålerenga-spiller 1. juni. Hæstad signerte femårskontrakt med VIF i 2011. Sørlendingen har vært en av Vålerengas best betalte spillere med flere millioner i årslønn.

Ifølge skattelistene fra 2012 hevet Hæstad rundt 2,5 millioner kroner i lønn det året.

Kristofer Hæstad

KOM FRA START: Kristofer Hæstad ble hentet til Vålerenga etter flere gode sesonger i Start. Sørlendingen hadde også et mislykket utenlandsopphold i engelske Wigan.

Foto: Solum, Stian Lysberg / NTB scanpix

– Jeg har hatt en fantastisk tid i Vålerenga. Jeg er takknemlig for at jeg har fått lov til å være en del av så stor klubb i så mange år. Jeg vil takke alle supporterne, medspillerne, ansatte og alle andre støttespillere for den støtte og oppbakking jeg har fått i løpet av årene. Jeg ønsker Vålerenga Fotball alt godt for framtida, avslutter Kristofer Hæstad.

Blir hedret mot Lyn

Vålerenga Fotball har allerede besluttet at cupkampen mot Lyn, onsdag 4. juni blir avslutningskampen til Kristofer Hæstad.

Hæstad står bokført med 146 seriekamper og åtte mål for Vålerenga siden 2008. Den tidligere Start-profilen vant cupgull med Oslo-klubben i sin første sesong. 30-åringen har spilt 28 landskamper for Norge.

Økonomiske problemer

Vålerenga Fotball sliter tungt med økonomien. Tidligere i år ble det klart at klubben mangler 15 millioner kroner for å overleve gjennom 2014.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.