NRK Meny
Normal

Solli etter kritikk fra egen kaptein: – Jeg kan svare for meg selv

ULLEVAAL (NRK.no): Vålerengas Jan Gunnar Solli fikk gjennomgå både av kommentatorene og lagkompisene etter tapet mot Godset. – Han står i sin egen verden, sier Christian Grindheim.

Christian Grindheim og Jan Gunnar Solli

Christian Grindheim (t.v.) og Jan Gunnar Solli i intervjusonen etter kampen. Solli måtte svare på kritkk fra Grindheim etter kampen.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Kampreferat: Vålerenga - Strømsgodset 0-3

– Vi gjør ikke det vi blir enige om. Igjen sover vi i starten. Det er så irriterende, sier Vålerenga-kaptein Christian Grindheim til NRK.

Som regel er fotballspillere forsiktige med å kritisere lagkamerater etter kamp. Etter kampen mot Strømsgodset, hvor Vålerengas forsvarsspill ble omtalt som sjokkerende, trakk likevel Grindheim fram den nylig hjemvendte USA-proffen Jan Gunnar Solli.

– Tre mann takler samme mannen på det første målet, andre målet glipper det på markering, og tredje målet er det to stykker som går i duell. Og Jan Gunnar står i sin egen verden, sier Grindheim kontant.

Solli: – Flere må se seg i speilet

Solli sier at han kan svare for seg selv.

– Hvis Grindheim sier det, så tar jeg selvfølgelig på meg skylda for det. Men jeg kan svare for meg selv også, jeg. Det er flere som må se seg i speilet etter en kamp under pari. Men for all del, jeg tar min del av skylda for en del rufs, sier Solli.

– Det er ikke noen god følelse, og jeg er innstilt på å ta tak i det, sier Solli til NRK.

Underveis i kampen fikk 31-åringen også gjennomgå av kommentatorene på C More. Han ble flere ganger fremhevet av Lars Tjærnås som en av Vålerengas svakeste.

– Jan Gunnar Solli har vært direkte svak. Han har fått dårlig hjelp, men han har også vært direkte søvnig i en del situasjoner, sa den tidligere fotballtreneren.

Kjetil Rekdal og Jan Gunnar Solli

Kjetil Rekdal skuler mot Jan Gunnar Solli under kampen mellom Vålerenga og Strømsgodset. Solli fikk gjennomgå fra flere hold etter kampen.

Foto: Svein Ove Ekornsvåg / NTB scanpix

Ble kalt judas

Det har stormet rundt Solli siden han kom hjem fra proffoppholdet i New York Red Bulls. For en uke siden ble han møtt av bannere med teksten «$olli - en skam for Telemark #judas» da han spilte mot gamleklubben Odd.

Bannerne fikk etterspill, og Solli tok til Facebook for å forklare sin side av saken. Det blir selvfølgelig ikke bedre av at Vålerenga har tapt tre av de fire eliteseriekampene så langt i år.

– Har du hatt en tøffere hjemkomst enn forventet?

– Jeg tenker ikke så mye på det. Det er jevne kamper i eliteserien, og motstanderen får selvtillit av å score tre mål på 15 minutter. Vi må brette opp ermene, og kan selvfølgelig se oss selv i speilet på individuelle ting der vi må bli bedre. Vi kan ikke spille bort ballen gang på gang.

– De som kommer hit og ser på fortjener ikke dette. Vi gjør ikke dette med vilje, men det er klart det er flaut, sier Jan Gunnar Solli til NRK.

Rekdal kritiserer hele laget

Kjetil Rekdal ville ikke rette sin kritikk mot enkeltspillere etter kampen.

– Jeg tenker ikke på noen spesielle. Vi må få lagdelene til å jobbe tettere sammen. Vi forsvarer oss dårlig og angriper dårlig, sier Rekdal til NRK.

Fotballnyheter

Videoklipp

En viktig scoring for Norge av Martin Ødegaard mot Irland.
Se alle målene her.
Se alle målene her.