Hopp til innhold

Flaue over hetsen av Solli

Politikere, tidligere lagkamerater og store deler av Telemarks befolkning er flaue og skuffa over mottakelsen Jan Gunnar Solli fikk på Odd stadion i går. Men Odd-supporter Rune Eikeland kaller kritikerne et hylekor.

Flaue over hets mot Jan Gunnar Solli

Vålerenga-spiller Jan Gunnar Solli ble møtt av et banner med teksten «$olli - En skam for Telemark - #Judas» på Odd stadion i går. Telemarkingen får massiv støtte på Facebook etter hendelsen.

Foto: Andy Marlin, Afp/Teigen, Trond Reidar,NTB scanpix

Morten Fevang

Odd-veteran Morten Fevang synes ikke noe om Odd-supporternes beskjed til Jan Gunnar Solli.

Foto: Teigen, Trond Reidar / Scanpix

Reaksjonene på sosiale medier etter kampen mellom Odd og Vålerenga i går har vært mange. At Odd spilte en strålende kamp og vant oppgjøret 2-0, har kommet i skyggen av Odd-supporternes banner med en lite hyggelig beskjed til tidligere Odd-spiller Jan Gunnar Solli.

Skriften på banneret var følgende: «$olli - En skam for Telemark - #Judas».

Skuffet

Odd-veteran Morten Fevang legger ikke skjul på at han er skuffet over egne supportere etter stuntet mot Solli.

– Jeg er skuffet over mottakelsen Jan Gunnar Solli får på Skagerak Arena i dag. Dette bør ikke forekomme fra supporterne. FLAUT, skriver den tidligere Odd-kapteinen på sin Facebookside.

Statusen har blitt delt flere titalls ganger, og er likt av mange hundre personer.

(Teksten fortsetter under bildet)

Fevang om Solli-hets

Morten Fevang om Solli-hetsen

Foto: Skjermdump, Facebook

Også politikerne reagerer på supporternes oppførsel.

Lene Vågslid

Stortingspolitiker Lene Vågslid (Ap) mener det må bli slutt på slik ukultur.

Foto: Johs Apold / NRK

– Blei så glad over at Odd vann i dag, men så skuffa da eg såg oppførselen til nokre av supporterane. Få betre kontroll på tribuna #ukultur, skriver stortingsrepresentant Lene Vågslid på Twitter.

Skiens ordfører er enig.

– Dette reagerer jeg sterkt på. Er det slik vi ønsker å markedsføre oss? Sollid er alt annet enn en skam for Telemark. Er det noe vi må bli bedre på i fylket vårt, så er det å snakke hverandre opp og fram! Stå på, Sollid! Og ikke glem hvor du kommer fra, skriver Hedda Foss Five på Facebook.

– Bør komme med unnskyldning

Her er flere reaksjoner fredag kveld og lørdag morgen:

– Kanskje på tide at "den hvite skare" ser kampene på nett-tv fremover. Det er jo noen av oss andre som har fast plass som er en smule beskjemmet i aften... - Lars A. Fredriksen, sanger og matblogger

(Teksten fortsetter under bildet)

Anne Spånem om Solli-hets

Anne Spånem, informasjonssjef hos Fylkesmannen i Telemark og tidligere redaktør i Varden, mener en unnskyldning er på sin plass.

Foto: Skjermdump, Facebook

– Skjerp dere #oddrane, dette er hets og mobbing - Finn Arild Bystrøm, Ap-politiker og lensmann i Tokke

– Dette er flaut av Oddrane. Skikkelig pinlig. De bør komme med en unnskyldning til Jan Gunnar . - Kjersti Stordalen, Grenland fotball

– Ble helt flau når jeg kom ut på tribunen og så de forferdelige bannerne. Og pipinga under kampen var grusom. - Tone «Oddemor» Haugen, Odd-supporter

– Herregud, for et hylekor

Odd-supporter Rune Eikeland synes debatten er en storm i et vannglass.

– Herregud, for et hylekor. Et banner er ganske uskyldig, sier Eikeland, som peker på at det ikke er første gangen fotballsupportere gjør noe slik.

– Startfansen skreiv at Doffen var judas når han gikk til VIF. Da Karadaz gikk til RBK fikk han drapstrusler av brannfansen, gir han som eksempler.

(Teksten fortsetter under bildet)

Rune Eikeland

Rune Eikeland, også kalt Rune Tribune, rister på hodet av at mange reagerer på stuntet.

Foto: NRK

Eikeland opplyser samtidig at det kun var TIFO-gruppa i Oddrane som sto bak banneret.

– De har ikke nevnt noe om dette til andre supportere. Jeg visste ikke hva det sto på banneret før etter kampen. Men å ta helt av i forferdelse over dette er til å riste på hodet av, mener han, og fortsetter:

– Folk som ikke tørr å lage liv selv må heller være glade for at Oddrane supporterklubb skaper høy stemning uten å være pøbler og slåss. Og i går var Oddrane supporterklubb fantastiske. Kjempestemning gjennom hele kampen, sier han.

– Står for bannerne

Tommy Hagen, supporterleder i Oddrane, forteller at bannerne skulle vært enda grovere.

– Vi står for bannerne. Vi har en gruppe som består av litt yngre mennesker som lager disse, og de har en litt kraftigere måte å uttrykke seg på enn oss eldre i styret. Vi bestemte oss for å dempe uttrykksformen litt, egentlig skulle bannerne vært enda grovere, forteller han til NRK.no.

Tommy Hagen

Tommy Hagen forteller at supporterklubben kaller inn til pressekonferanse i morgen.

Foto: Oddrane

Supporterlederen hevder at egentlig er bannerne en slags kjærlighetserklæring til Solli.

– Han har bestandig hatt en egen plass i hjertene våre, som ekte telemarking. Han er en helt som har satt Telemark på kartet. Vi ville vise at vi er litt såret over at han valgte oss bort når han kom tilbake til Norge, sier Hagen.

– Vil dere be om unnskyldning til Solli, slik mange mener dere bør gjøre?

– Det vil jeg ikke kommentere i dag. Vi mener at vi er innenfor en norm som er lovlig. Vi kaller inn til en pressekonferanse i morgen, og da vil vi snakke om bakgrunnen for det vi skrev på bannerne. Det er mange som ikke har skjønt hva vi mente, sier Hagen.

Selv om Solli ble hetset fredag kveld, er han ifølge Hagen hjertelig velkommen tilbake til Odd som spiller.

Fotball

  • Får ha gummigranulat på Grefsen stadion

    Kjelsås Idrettslag får unntak fra det lokale forbudet mot gummigranulat i nytt kunstgress når Grefsen stadion skal rehabiliteres.

    Arbeiderpartiet og Høyre sikret flertall for Fremskrittspartiets forslag om å gi dispensasjon i bystyret onsdag kveld.

    Partiene mener at alternativene gir dårligere baneforhold vinterstid og viser til at Skeid og Lyn har fått samme unntak tidligere.

    Frps Magnus Birkelund sier at toppfotballen må likebehandles.

    – Når Kjelsås Idrettslag er en del av topp-fotballen må de kunne forholde seg til de samme reglene som andre klubber på tilsvarende nivå, sier politikeren.

    Kunsgressbane med gummigranulat
    Foto: Lars Thomas Nordby / NRK
  • Alle eliteserielagene videre i cupen

    Flere eliteserielag var i trøbbel underveis i cupens andre runde, men samtlige av lagene som var i aksjon onsdag tok seg videre til tredje runde.

    Lillestrøm slapp virkelig med strekken mot Strømmen. Etter at Lillestrøm ledet 5-1 med en halvtime igjen, kom Strømmen voldsomt tilbake og kampen endte 5-4 til Lillestrøm.

    Brann fikk en marerittåpning og lå under 0-1 mot Askøy, og til pause sto det 2-2. I den andre omgangen sikret imidlertid Brann en sikker 5-2-seier.

    Viking lå under 2-3 for 4.-divisjonsklubben Torvastad, men en sen snuoperasjon sørget for 4-3-seier for siddisinene.

    Rosenborg vant 3-1 borte mot Ull/Kisa, Bodø/Glimt vant 2-0 over Junkeren, mens Molde dro i land en sliteseier med 2-1 over Strindheim.

    I tillegg har Tromsø, Kristiansund, KFUM, HamKam, Odd og Strømsgodset tatt seg videre.

    Haugesund og Sandefjord røk begge ut i første runde. Fredrikstad og Sarpsborg 08 spiller først torsdag, mot henholdsvis Eik Tønsberg og Hønefoss.

    I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
I cupens andre runde møtte Strømmen eliteserielaget Lillestrøm. Da disket Eirik Åsvestad opp med scoring fra egen banehalvdel.
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland