Normal

– Martin kommer til å overgå meg mange ganger

MARIENLYST (NRK.no): Da øynene var rettet mot landslagsuttatte Martin Ødegaard (15), viste Magne Hoseth (33) at de gamle fortsatt er eldst.

Hoseth

KREMOMGANG: Magne Hoseth var involvert i begge målene til Stabæk i 1. omgang.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Første omgang var veldig bra, og så scoret vi. Vi spiller bra fotball i femti minutter. Det blir litt «shaky» etter hvert, men vi skal ikke glemme at vi møter et fantastisk fotballag, sier Hoseth til NRK.no.

Ødegaard

I SENTRUM: Martin Ødegaard.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Strømsgodset var svært nær en sensasjonell opphenting på Marienlyst, men hjemmelaget brant sjanse etter sjanse etter sjanse.

I stedet skulle Stabæk gi en leksjon i effektivitet.

Hoseth sendte først gjestene i ledelsen med en følsom lobb, før han serverte Franck Boli på bakre stolpe. Stabæk-trener Bob Bradley var full av lovord om Hoseth, som ble nødt til å gi seg i pausen etter en smell.

Sammenligner hovedpersonene

Han ser likheter mellom 33-åringen og 15 år gamle Martin Ødegaard.

– Jeg synes helt klart det er likheter. Du har ikke minst venstrefoten. Magne har et øye for spesielle og smarte pasninger. Han er målfarlig. Når du ser Martin her, håper du bare at han fortsetter å utvikle seg, sier Bradley.

– Det er artig å bli satt i samme bås som et av Europas største talent. Men han kommer til å overgå meg mange ganger, og han må bare holde hodet på rett plass, kontrer Hoseth.

– Men du viser hvem som er eldst i førsteomgang?

– Jada, når folk ber meg på fest, står jeg ikke med lua i hånda, smiler 33-åringen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Strømsgodset - Stabæk

I EKSTASE: Stabæk-spillerne feirer etter seieren over Strømsgodset.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Høgmo på plass

Det var riktig nok Strømsgodset og Martin Ødegaard som kom best ut av startblokkene. 15-åringen har vært den store «snakkisen» siden han ble tidenes yngste landslagsuttatte denne uken.

Lørdag fulgte både landslagssjef Per-Mathias Høgmo, toppfotballsjef Nils Johan Semb og internasjonale medier med fra tribunen, og forventningene var mildt sagt store blant hjemmesupporterne på Marienlyst.

Og Ødegaard fortsatte der han slapp. Med lekne bevegelser og smarte stikkere, var 15-åringen en konstant trussel for Stabæk i åpningen.

Men mot spillets gang stilnet altså Magne Hoseth hjemmepublikummet. Strømsgodset ristet av seg kalddusjen og fortsatte å produsere sjanser, men avslutningene smalt enten i stoplen eller ble klarert på strek.

I stedet grep Hoseth muligheten nok en gang.

Sjansesløseri

Etter en jevn åpning i 2.-omgang, skulle Stabæk igjen sette en støkk i hjemmesupporterne. Lynraske Fredrik Brustad valgte å heade på tvers av feltet, og der dukket Ville Jalasto opp.

Bradley

SLAPP MED SKREKKEN: Bob Bradley og Stabæk klarte å ro i land en 3-2-seier.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

Han nølte aldri, ladet kanonen og smalt inn 3-0 bak en sjanseløs Gundersen. Og selv om luften gikk halvveis ut av hjemmepublikummet, nektet Strømsgodset å gi opp.

Vertene skapte to gigantsjanser før Lars Christopher Vilsvik endelig sprakk nullen i det 71. minutt. Fem minutter senere og to nye sjanser sløst, skapte Marvin Ogunjimi ordentlig liv i kampen med nok en redusering.

– Jeg tar ut de beste

– For første gang klarte vi å skape et ordentlig trykk på slutten av kampen. Jeg er fornøyd med responsen når vi ligger under 3-0. Det er fort gjort å tape 5-0, men vi får uansett ikke noen poeng, sier Strømsgodset-trener David Nielsen til NRK.no.

Nielsen kastet igjen utpå flere unggutter fra start, og det er kun fordi de er best, ifølge dansken selv.

– Det blir for lettkjøpt å si at vi bygger for fremtiden og akseptere at vi taper fotballkamper. Vi aksepterer ikke å tape kamper. Uansett om de er 15 år eller 36 år, tar jeg ut et lag for å vinne, sier Nielsen.

Stabæk så ut til å gå i oppløsning på tampen av kampen, men gjestene holdt unna for frustrerte Godset-spillere. Martin Ødegaard ble kåret til hjemmelagets beste av den lokale juryen, men det er nok en fattig trøst for 15-åringen.

– Det er alltid hyggelig å få skryt og ros, men når vi taper kampen, er det ikke noe som kan dekke over det. Vi skaper nok til å vinne i dag, men vi er for dårlig foran begge boksene, sier Ødegaard.

Fotballnyheter