Godset avsluttet med seier

Lyspunkt i sesongens marerittavslutning.

Steffen Nystrøm (Strømsgodset) og Trond Erik Bertelsen (Viking)
Foto: Lien., Kyrre / SCANPIX

Strømsgodset var det beste laget på Marienlyst og vant til slutt 3-2 over Viking.

Martin Fillo og Mame Niang scorte målene for Viking, mens to scoringer av David Nielsen og en av Steffen Nystrøm gjorde at Godset trakk det lengste strået

Før kampen hadde Viking fortsatt en teoretisk mulighet til å klare tredjeplassen, men uten poeng i kveld og seier til både Tromsø og Bodø/Glimt gjorde at laget fra Stavanger endte på 6.plass.

Strømsgodset på sin sine klatret opp en plass med kveldens seier og endte dermed opp på 11. plass i årets Tippeliga.

Sjanser til begge lag

Det var en fartsfylt forestilling på Marienlyst i kveld og begge lagt bidro sterkt til dette. Strømsgodset hadde presset i store deler av kampen og skapte flere store sjanser.

Viking var også farlig frampå ved flere anledninger. Bare i andre omgang var Viking tre ganger alene med keeper, men dårlige avslutninger og en god Adam Larsen hindret Viking.

Nielsen i fokus

David Nielsen har vært i medienes søkelys den siste uken i forbindelse med lanseringen av selvbiografien hans. Der har han høstet mye kritikk for sine uttalelser om hvordan han blant annet gikk inn for å tape en kamp med vilje, og en uheldig situasjon med den tidligere lagkameraten, og nåværende Viking-spiller, Alan Gaarde.

I kveld skulle han riktignok komme i fokus på en mer positiv måte. Den danske kruttønna var et konstant uromoment på topp for Godset og var svært delaktig i seieren med sine to mål.

Etter kampen hadde han lite lyst til å snakke om boken og ville heller snakke om kampen.

-Det er fotballspiller jeg først og fremst er. Jeg har også skrevet en bok, men jobben min er å spille fotball. Vi gjør en god kamp og jeg er godt fornøyd med begge scoringene, sa han til TV2 etter kampen.

Nielsen mener også at dette var hans siste kamp for Godset, selv om Odense som han er lånt ut fra har sagt at han ikke er velkommen tilbake.

-Dette var min siste kamp for Strømsgodset og jeg har hatt en fin tid her. Jeg har alltid gjort mitt beste og dette er en flott klubb.

Bergdølmos siste kamp

André Bergdølmo spilte i kveld sin siste fotballkamp og satte med det punktum på en lang og innholdsrik karriere. Bergdølmo startet karrieren sin i Skjetten, men det var i Lillestrøm og Rosenborg han virkelig ble kjent som en av norges beste backer. Han har også spilt for flere klubber i utlandet, men i kveld var det altså slutt.

-Det endte godt og det var delig med tre poeng i kveld. Endelig bikker det i vår favør. Jeg har hatt en fin tid i Godset, men det viktigste var at vi fikk en seier og klatret litt på tabellen.

Selv om 37 åringen legger fotballskoene på hylla, så vil han fortsette å jobbe med fotballen. Planen er nå er at han skal begynne å jobbe som trener i Lillestrøm som en del av Henning Bergs trenerteam.

-I dag var vi klart best

Strømsgodsets trener Ronny Deila var veldig fornøyd med det laget hans presterte i kveld. Godset har gått gjennom en tung periode i det siste og det var ingen tvil om at det smakte godt med en seier.

-I dag var vi klart best og vi spiller kanonbra. Vi rundspiller Viking til tider og varter opp med festfotball. Det var viktig å ende tapsrekka vi har hatt og nå kan vi ta med oss en god opplevelse inn i neste sesong.

Skuffet Rösler

Vikings trener Uwe Rösler var ikke enig i Deilas analyse av kampen og han mente at Viking fortjente bedre.

-Vi hadde store sjanser gjennom hele kampen og det er skuffende at vi ikke scorer mer. Bare i andre omgang hadde vi tre muligheter alene med keeper og de bør vi ta bedre vare på. I dag taper vi og det skulle vi aldri ha gjort.

Selv om han var misfornøyd med resultatet, mente Rösler at begge lag bidro sterkt til undherholdningen

-Det var en veldig god kamp fra begge lag og det blir en spennende når begge lag er så angrepsvillige.

Fotballnyheter