NRK Meny
Normal

Glimtet til på slutten

Lyn startet best, men Bodø Glimt kom tilbake.

Glimts Thomas Rønning og Alo Barengrub mot Lyns Odion Jude Ighalo
Foto: Robin Stangeland / SCANPIX

Det har buttet litt imot for Bodø/Glimt i det siste mens Lyn er et av formlagene i Tippeligaen. Oslolaget så lenge ut til å ødelegge Glimts gode hjemmestatistikk, men gutta fra nord ville det annerledes. Gultrøyene kjempet seg tilbake i kampen og vant 2-1.

NRKsport.no fulgte kampen

Dårlig start

Det så lenge mørkt ut for hjemmelaget. De første 20 minuttene hadde de nesten ikke ballen og Lyn utnyttet det til det fulle. Etter bare ni minutter smalt det.

Et tafatt Glimt-forsvar stod bare å så på da den framtidige Brann-spilleren, Odion Jude Ighalo, viste fram triksene sine og satte ballen i mål. Skuddet gikk via en Glimt-spiller, men forarbeidet var nok til å kreditere nigerianeren scoringen.

Ighalos siste kamp?

Rett etter kampen møtte Ighalo med Brann for å diskutere den personlige kontrakten hans. Den ettertraktede ballkunstneren blir etter all sannsynlighet Brann-spiller i løpet av uken. Dvs. at Lyn blir kvitt både toppscoreren og gjelda.

Uheldig

Etter scoringen kom Glimt litt mer med i kampen og skapte mange nok og gode nok sjanser til å utligne, men hadde ikke marginene på sin side.

Det hjalp lite for vertene at de måtte bytte ut tre spillere før pause. Både Ruben Imingen, Thiago Martins og Thomas Rønning måtte gå ut med skade før de første førtifem var spilt.

Fortsatt ubeseiret på eget gress

Men slaget var ikke tapt i Bodø. Ringreven Jan Derek Sørensen satte inn et nydelig frispark ti minutter før slutt. Med det satte han stopper for Lyn sine planer om å bryte den gode hjemmestatistikken til vertene i gult. Bodø/Glimt har nemlig ikke tapt på Aspmyra så langt i sesongen.

Og dagen skulle bli enda bedre for Glimt. I det 89. minutt stanget Per Verner Vågan Rønning sitt første mål for klubben og ble med det matchvinner.

Fotballnyheter