Frykter økonomisk katastrofe i skotsk fotball

Lederen i skotske FA, Stewart Regan, frykter for landets fotballfremtid etter at Rangers ble sendt ned til fjerde nivå i seriesystemet.

Stewart Regan

Stewart Regan frykter for fotballfremtiden til Skottland etter at Rangers er sendt ned til fjerde nivå.

Foto: STEFFEN SCHMIDT / Ap

Fredag ble det klart at Rangers sendes ned til fjerde nivå i det skotske seriesystemet på grunn av økonomiske problemer.

Lederen i det skotske fotballforbundet, Stewart Regan, har tidligere uttalt hvordan han frykter dette vil ødelegge for skotsk fotball.

Fotballtoppen er redd degraderingen av Rangers vil gi en økonomisk katastrofe og en "sakte, langvarig vei mot død" for skotsk fotball.

Regan mener Rangers bare burde vært sendt ett nivå ned i ligasystemet.

– Vanskelig avgjørelse

25 av 30 klubber hos Scottish Football League, som består av 1, 2 og 3. divisjon i ligasystemet, stemte for at Rangers skulle sendes ned til fjerde nivå.

– Dagens avgjørelse har vært svært vanskelig for alle involverte, men vi har tatt hensyn til rettferdighet i idrett, som er et fundamentalt prinsipp i SFL, sier leder David Longmuir.

– Det eneste akseptable er å sende Rangers FC til tredje divisjon fra starten av denne sesongen, sier han.

– Det har vært en veldig, veldig viktig dag i skotsk fotball, der vi har akseptert Rangers FC som et medlem av SFL, sier han.

Håpet på 1. divisjon

Rangers har hatt økonomiske problemer, men ble reddet av nye eiere. De andre klubbene i Skottlands øverste divisjon ville likevel ikke la "nye" Rangers fortsette i ligaen.

– På dagens generalforsamling stemte et klart flertall av klubbene mot Rangers' søknad om å relanseres i eliteserien, heter det i en uttalelse fra ligaen.

Rangers ønsket etter dette å kunne få fortsette i 1. divisjon, slik Regan også mente de burde, men er altså sendt ned til fjerde nivå.

Fotballnyheter