NRK Meny
Normal

- Rart å være 24 år og veteran

Tarik Elyounussi ledet et offensivt Fredrikstad-lag som på slutten kjørte fullstendig over Stabæk. Selv synes han det er rart å plutselig ha blitt den rutinerte lederen.

Tarik Fredrikstad

Alexader Ruud Tveter (21 år), Tarik Elyounoussi (24 år), Benjamin Dahl Hagen (23), Khalifa Jabbie (19) og Etzaz Hussain (19) jubler etter scoring mot Stabæk.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / NTB SCANPIX

Kampreferat: Fredrikstad - Stabæk 5-1

– Det er litt rart å være 24 år og være veteran. Jeg er en av de få som har litt erfaring. Det prøver jeg å vise bort, både på trening og i kamper. Det er en fin gjeng vi har her, og jeg er stolt av å være kaptein, sier Tarik Elyounoussi til NRK.

Hjemmelaget fikk en marerittstart på kampen da tidligere Stabæk-keeper Jon Knudsen rotet det til og ga bortelaget en billig scoring allerede etter tre minutter.

Deretter var det mye FFK - og mye ungt.

Fredrikstad avsluttet nemlig stormløpet med en gjennomsnittsalder på under 21 år på utespillerne.

Elyounoussi var nest eldst med sine 24 år, og fem tenåringer var med og dominerte eliteserien.

Det gjør kapteinen stolt.

– Gutta spiller fin fotball. Vi har et ungt lag. Det er en ung gjeng som vil vise seg frem, sier han.

Offensivt sterke

For etter sjokkåpningen storspilte Fredrikstad, og Stabæk var i realiteten ikke i nærheten.

1-1: Etter elleve minutter var det Stabæks forsvarere som rotet. Khalifa Jabbies skudd ble blokkert, og ballen havnet hos Tarik Elyounoussi. Han ble stående alene inne i feltet og sette inn utlikningsmålet.

2-1: Like før pause økte Etzaz Hussain ledelsen for Fredrikstad. Han tapte først en duell inne i feltet, men plukket selv opp ballen og snurret rundt med stabækforsvarerne før han satte inn 2-1-målet.

3-1: Etter 53 minutter ble Tarik spilt gjennom og fikk masse rom. Han la ut i feltet til Alex Valencia. Han fikk stå alene og skjøt sikkert nede i hjørnet.

4-1: Også etter 76 minutter satte Tarik fart og fikk rom. Han tok med seg ballen frem midt på banen og spilte fint ut til venstrekanten der Alexander Ruud Tveter var fri.

På ett touch spilte inn foran mål, og der kom Andreas Landgren løpende. Han snek seg foran Stabæk-forsvareren og hælsparket ballen i mål bak Jan Kjell Larsen i Stabæk-målet.

5-1: Seks minutter før slutt slo Etzaz Hussain en god corner inn i feltet. Benjamin Dahl Hagen fikk stå helt alene og heade inn 5-1-scoringen.

Fredrikstad trener Tom Freddy Aune

FFK-trener Tom Freddy Aune er strålende fornøyd med eget lag etter 5-1-seieren.

Foto: Olsen, Linn Cathrin / SCANPIX
– Kan ikke spille annerledes

Trener Tom Freddy Aune innrømmer at det var tøft å få en scoring imot etter bare tre minutter. Samtidig er han imponert over hvordan hans unge mannskap kommer tilbake.

– Vi er oss selv der ute. Vi klarer å holde ballen i laget og spille noen pasninger. Da er det fortsatt mange gode spillere i Fredrikstad, hvis det var noen som lurte, sier han.

Han mener at det unge laget fungerer absolutt best når de får muligheten til å spille sitt eget spill og sette premissene for kampen.

I fjor var FFK et av seriens svakeste hjemmelag, men slik så det ikke ut søndag.

– Det er umulig for oss å spille på noen annen måte. Vi må holde ballen langs bakken og spille og være det tekniske laget. Med de spillertypene vi har, så er det sånn vi må spille, sier Aune.

Artikkelen fortsetter under bildet

Etzaz Hussain

Etzaz Hussain storspilte for FFK. Her jubler han etter å ha satt inn utlikningen.

Foto: Linn C. Olsen / NTB Scanpix

Stabæk sjanseløse

Stabæk ble ribbet for nesten et helt lag før årets sesong, men serieåpningen, der de holdt Aalesund til 0-0, viste at de ikke blir noen kasteball i årets sesong.

Men mot FFK virket de svake.

Etter den gode åpningen ga de bort veldig mye rom, og rotet det til ved flere anledninger.

Mot Fredrikstad ble de nådeløst straffet for feilene.

– Fem mål er mange, men vi har bare tapt tre poeng. Vi har vært forberedt på at vi kan få noen på trynet. I dag er vi for mange som underpresterer samtidig, sier trener Petter Belsvik til TV 2.

Fotballnyheter